Cele mai bune obiective Sony pentru aparatele mirrorless

Unul dintre avantajele aparatelor mirorrless Sony este capacitatea de a folosi aproape orice obiectiv din terță parte, prin intermediul unei montări separate.

Iată care sunt cele mai bune obiective Sony pentru aparatele mirrorless!

Sony 50mm F1.8 Obiectiv Sony FE

Sony FE 50mm f/1.8 este un obiectiv standard, fix, ce este destinat aparatelor foto Sony cu montura E, putând fi utilizat deopotrivă pe aparatele foto cu senzor APS-C cât și pe cele Full Frame. Este un obiectiv ideal pentru călătorie, instantanee și fotoreportaj, fapt ce-l recomandă deopotrivă fotoreporterilor, fotografilor de evenimente cât și fotografilor amatori. Diafragma deschisă f/1.8 asigură echilibrul perfect dintre claritate si bokeh, fiind potrivit pentru situațiile în care se dorește o bună separare a subiectului de fundal, sau pentru situațiile de iluminare slabă.

Sony 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.8 pentru Sony FE

Acest teleobiectiv mediu reprezintă o opțiune extrem de versatilă, ușoară și compactă, dar și compatibilă cu o varietate de camere Sony, fiind potrivit atât pentru fotografii profesioniști, cât și pentru amatori și utilizatorii care au făcut trecerea la o cameră foto APS-C sau full-frame. Cu o deschidere largă a diafragmei F1.8, poate realiza portrete impresionante și foarte clare, cu defocalizare delicată a fundalului, valorificând astfel distanța focală de 85mm și deschiderea maxima F1.8 a diafragmei.

Sony 10-18mm F4 OSS Obiectiv Sony E

Sony SEL1018 este un obiectiv ultrawide dedicat aparatelor foto mirrorless Sony Nex. Cu o calitate optică excelentă și multiple tratamente antireflex, un sistem rapid și precis de focus și o construcție compactă și ușoară, acest obiectiv este recomandat pentru fotografia de peisaj, interior sau alte situații care necesită un unghi larg de cuprindere. Sony SEL1018 este destinat în special fotografilor care doresc să beneficieze atât de avantajele și performanțele unei optici superioare, de cea mai bună calitate, cât și de această plajă de focale ultra-wide.

Sony 16-35mm F4 OSS Vario-Tessar T* Obiectiv Sony FE

Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 ZA OSS este un obiectiv grandangular pentru aparatele foto mirrorless pe montură Sony E (Full Frame). Diafragma maximă f/4 este constantă pe întreaga plaja focala și, împreună cu stabilizarea de imagine OSS care compensează până la patru trepte de expunere, oferă imagini clare în situațiile cu lumina scazută.

Sony 18-105mm F4 OSS G Obiectiv Sony E

Sony SELP 18-105mm F4 G OSS este un obiectiv destinat aparatelor foto Sony cu montură E și senzor APS-C. Obiectivul oferă o versatilitate extraordinară, fiind potrivit pentru o serie variată de contexte de fotografiere. Este un obiectiv ideal pentru peisaje, arhitectură, instantanee, fotoreportaj și portrete, fapt ce-l recomandă deopotrivă fotografilor de evenimente cât și fotografilor amatori. De asemenea, zoom-ul operat electric, alături de motorul de focalizare foarte precis, rapid și silentos fac ca obiectivul Sony SELP 18-105mm F4 G OSS să fie o alegere excelentă și pentru videografi și cameramani.

Sony 24-70mm F4 OSS Vario-Tessar T* Obiectiv Sony FE

Sony Vario-Tessar T* FE 24-70mm f/4 ZA OSS este un obiectiv zoom all around cu plajă focală de la superangular la tele, cu o diafragmă maxima de f/4 , destinat aparatelor cu montură Sony E, cu senzor Full Frame sau APS-C. Sony Vario-Tessar T* FE 24-70mm f/4 ZA OSS este recomandat fotografilor exigenți și se pretează pentru fotografie de eveniment, călătorie, fotojurnalism, grație plajei focale generoase.

Sony 24-105mm F4 OSS G Obiectiv Sony FE

Sony 24-105mm f/4 G OSS este un obiectiv cu zoom pentru aparatele foto mirrorless full-frame cu montură Sony E. Dispune de un motor Direct Drive SSM care permite focalizarea rapidă și silențioasă, fiind ideal atât pentru aplicații foto, cât și video. Este un obiectiv performant, cu o greutate de doar 663 grame, fiind unul dintre cele mai ușoare obiective full-frame cu zoom.

Sony 70-200mm F2.8 OSS GM Obiectiv Sony FE

Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS este un obiectiv impresionant care acoperă cele mai populare unghiuri pentru fotografia de sport și de actiune. Claritatea se pastrează pe parcursul zoom-ului, chiar și cu teleconvertoare. Încorporează un sistem de focalizare flotant implementat într-un obiectiv a de tip zoom pentru prima oară, ce contribuie la o distanță de focalizare minimă de doar 0.96m. Diafragma circulara cu 11 lamele asigură un efect bokeh extraordinar, in timp ce viteza de focalizare automată este foarte mare, în special cu Sony A9. Astfel, FE 70-200mm F2.8 GM OSS este construit pentru utilizarea în toate condițiile de vreme.


Dacă folosești un aparat mirrorless Sony, lasă-ne în comentarii care este obiectivul tău preferat și ce îți place mai ult la el!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.