(c) Robu David – Natanael

Review Canon 650D și Tamron 28-75mm, cu Robu David – Natanael

Continuăm seria de review-uri premiate la concursul “Scrie despre echipamentul tău foto-video te premiem!”, cu Robu David – Natanael care a scris despre Canon 650D și Tamron 28-75mm.
canon tamron
(c) Robu David – Natanael

Review în urma unui lung timp cu Canon 650D și Tamron SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro.

Dintotdeauna mi-a plăcut să desenez, dar de multe ori au fost situații în care spre exemplu le arătam păriților un apus spectaculos și regretam că nu am timp și capacitatea de a-i reda frumusețea, așa am căutat o altă soluție și am găsit-o, fotografia, numai că nu aveam posibilitatea să achizițonez un aparat bun, dar am început să încerc să învăț despre aparate, modele și cum funcționează ele!

Primul DSLR și până acum și ultimul pe care l-am cumparat este un Canon 650D cumparat la mâna a doua de acum 2 ani și încă nu a obosit, un aparat pe care, pot spune că, nu regret că l-am luat.

În acest timp în care l-am deținut pot spune că l-am trecut prin tot felul de situații de fotografiere, de la evenimentele prietenilor până la aș putea spune chiar astrofotografie.

canon tamron
(c) Robu David – Natanael

Chiar dacă este considerat deja un model vechi eu am reușit să lucrez în așa fel încât să evit situațiile în care să își arate vârsta dar și faptul că face parte din gama entry-level, acest aparat are anumite puncte forte care pe mine m-au ajutat chiar dacă în 2019 sunt ceva obijnuit, spre exemplu cele 9 de tip încrucișat, 5 cadre pe secundă în rafală, declanșator wireless integrat pentru blițuri sau ecranul tactil cu unghi variabil.

Până în momentul de față am folosit aparatul intensiv încercând să îmi demonstrez ceea ce majoritatea fotografilor susțin „nu aparatul contează ci persoana care îl mânuiește„ astfel am avansat și eu am ajuns sa văd că poate obține rezultate plăcute. Chiar dacă nu este un aparat rapid te face să fii mai rabdător, fotografiile își pierd din calitate peste ISO800, dar totuși pot folosi lumina mai inteliget și îmi pot permite să folosesc o valoare mai mică!

Puncte forte:

• 9 puncte de focus de tip încrucișat
• 5 cadre pe secundă
• display tactil cu unghi variabil
• culori deosebite
• bateria ține surprinzator de mult

Puncte slabe:

• Nu este un aparat deosebit de rapid si uneori își arată vârsta
• Zgomotul de imagine este destul de evident peste valori iso 800

Între timp am reușit să fac și un upgrade de la un Sigma vechi de 80-200mm, obiectiv pe care mi la oferit proprietarul anterior, cumpărându-mi un Tamron SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro, un obiectiv care pentru mine este minunat, și unul dintre cele mai ieftine în aceasta gama de focală și apertură oferind totodată o calitate mai mult decât mulțumitoare, ar mai fi fost niște variante dar numai pentru format crop, iar în cazul unui posibil upgrade la full frame nu ar mai fi fost utilizabil.

Acest obiectiv cu apertură rapidă a fost necesar pentru lumină scazută, dar totodată și pentru un fundal mai plăcut in special in fotografiile de portret, iar chiar dacă are anumite neajunsuri pot totuși spune că este extraordinar, un focus precis și destul de rapid, fotografii sharp in centru chiar și la f2.8 și sharp si pe colțuri de la f3.5, cât despre lensflare, vignetare și aberații cromatice nu pot spune că le stăpânește spectaculos, dar nu sunt o persoană care sa fie deranjată de așa ceva și să nu uităm că dacă ne deranjează vignetarea sau aberațiile cromatice cu un click in lightroom pot fi anulate.

Puncte forte:

• Apertura rapidă și constantă f2.8
• Focus precis chiar dacă nu este cel mai rapid
• Imagini bune chiar si la f2.8
• Prețul scăzut pentru acest tip de obiectiv

Puncte slabe:

• Focus la exterior, iar din neatenție prin învârtirea inelului de focus în modul autofocus acesta poate fii stricat
• Claritate maximă pe centru
• Nu stăpanește foarte bine lensflare, vignetarea și aberațiile cromatice
• Focală puțin deranjantă pe aparate cu senzor crop

În concluzie, echipamentul Canon 650D + Tamron SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro este o alegere extrem de bună pentru cei care fac primii pași, iar un echipament mai vechi care are o mai mare importantă în dezvoltarea capacității de a observa de a întelege ce este fotografia cu adevărat, nu cum un aparat bun ar da încredere că deja se poate face fotografie de cel mai înalt nivel doar datorită unor specificații extraordinare care probabil nici nu vor fi folosite vreodată.

Articol și fotografii de Robu David – Natanael.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.