Despre Samsung Galaxy S10 – ce știm sigur și ce spun zvonurile

Pe 20 februarie la evenimentul Samsung din San Francisco, ne așteptăm să vedem anunțate măcar 3 noi telefoane, inclusiv Samsung Galaxy S10 cu display de 6.1 inch, S10+ cu display de 6.4 inch și un posibil S10 lite (sau S10 E ca denumire) cu display de 5.8 inch.

Compania are în vedere să adauge gamei de telefoane Samsung Galaxy S10 cu un protector de ecran și un mod low-light al camerelor. Despre capacitatea de stocare știm sigur doar că opțiunile de 128gb, 512gb și poate 1tb vor fi disponibile. Se spune că este posibil ca modelele high-end să aibă 12gb RAM.

Samsung Galaxy S10+ este posibil să aibă și o versiune 5G, dar oricare dintre acestea va veni cu 4 camere pe spate, 2 pe față și un nou display. Deși până la lansarea propriu zisă mai avem de așteptat cam o lună, S10+ deja s-a făcut văzut în câteva imagini.

Zvonurile care sunt adevărate spun că Samsung S10+ va avea 2 camere de selfie, în colțul de sus din dreapta. Mai știm că acest model de smartphone va fi puțin mai ușor ca Note 9, deși au aceeași mărime. Un scanner nou pentru amprentă va fi prezent, despre care vom detalia mai jos, dar în afară de aceste lucruri, diferențele dintre modelul de anul trecut și cel actual, nu sunt foarte mari.

Având 2 camere în colțul din dreapta sus, va influența display-ul iconițelor pe ecran, mutându-le puțin la stânga, însă în continuare va fi destul loc pentru ceas, notificări, Bluetooth, modul silențios, Wi-Fi, date mobile, procentul bateriei etc.

Samsung a mai adus vești despre noul cip Exynos 9820. Acesta folosește o putere mai eficientă ca predecesorul său, așa că ne putem aștepta ca noile S10 să fie printre cele mai eficiente telefoane când vine vorba de putere și durată a bateriei. Tot datorită acestui cip performant există posibilitatea ca noile S10 să fie capabile să filmeze 8k la 30fps și 4k la 160fps.

În plus, datorită noului core Mali-G76 GPU face seria S10 una dintre cele mai capabile să ruleze intens aplicații, fără probleme.

Intrigante sunt zvonurile despre display, aparent Samsung plănuiește să îl compună din: Infinity-U, Infinity-V, Infinity-O și un tip nou. Tot la capitolul acesta, ne putem aștepta ca ecranul să fie curbat pe ambele părți. Se spune însă că, varianta mai ieftină a Samsung S10, va avea un ecran plat, normal, fără senzor de amprentă. Diferențe similare s-ar putea să fie și când vorbim despre camerele foto.

Apropo de senzorul de amprentă. Samsung spune că în sfârșit au găsit formula optimă de a-l integra în display. Noua formulă optică ar trebui să echipeze telefoanele cu un scanner ultrasonic.

Noua serie S10 nu va veni cu scanner de iris, ci va folosi o tehnologie similară cu cea de la iPhone X, pentru recunoaștere facială.

O altă noutate ar fi că Samsung plănuiește să renunțe la jack-ul de 3.5mm, așadar ne putem aștepta ca în afară de căștile aferente, să regăsim în cutie și un adaptor.

Când vorbim de culori, este posibil să putem achizițona aceste telefoane în variantele: argintiu, verde, negru, albastru și roșu.

Rămâi alături de #BlogulF64, pentru a afla mai multe noutăți!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.