(c) Bogdan Fuior

Noile camcordere Sony, vezi ce ai ratat la eveniment

Marți, pe 15 ianuarie  în sala expozițională din magazinul F64 (Bulevardul Unirii 45), începând cu ora 19:00 a avut loc o prezentare video complexă. Echipamentele de interes au fost: Sony HXR-NX200 și PXW-Z190.

Urmărește live-ul de la eveniment mai jos!

Gabriel Chirion. Sony PSE a dat startul evenimentului,  apoi, Vladimir Chetroiu specialist video F64 a trecut în revistă caracteristicile principale ale camerei Sony HXR-NX200. După prezentarea despre Sony HXR-NX200, participanții au urmărit un video despre cameră. Doru Iacovescu videograf și cameraman profesionist cu experiență a preluat ulterior partea de Storytelling și artist feedback. Evenimentul a continuat cu sfaturi despre cum să alegi senzorul perfect pentru proiectul tău. Vladimir Chetroiu a prezentat și PXW-Z190 urmat de o altă serie de storytelling & artist feedback pentru PXW-Z190, cu Doru Iacovescu. La final, participanții au avut parte de o sesiune hands-on cu întrebări și răspunsuri despre cele două camere prezentate.

Fotografii realizate de Bogdan Fuior.

În plus, participanții au fost atât de încântați încât ne-au lăsat și feedback constructiv:

“Vă felicit și vă mulțumesc pentru evenimentul în cadrul căruia ați prezentat datele tehnice și rezultatele folosirii camerelor video Sony. Totul a fost la înalte cote profesionale, iar prezentatorii excepționali!”

“Evenimentul a fost cu adevărat dedicat profesioniștilor. Consider că au fost atinse toate punctele de interes legate de camerele prezentate. Doru Iacovescu a venit foarte pregătit pentru eveniment, având cunoștințe foarte bune în legătură cu camerele. Mi-a plăcut în mod special sesiunea de testare hands on de la finalul evenimentului unde Doru a avut răbdare să ne explice funcționalitatea camerelor, dar și să ne dea câteva tips and tricks pentru o imagine mai bună. Per total sper ca F64 să organizeze cât mai multe evenimente pe nișa de video pro unde voi participa de fiecare dată cu interes.” 

Despre Sony HXR-NX200

Sony

Este camera lansată la IBC 2018, în urmă cu doar câteva luni, echipată cu faimosul senzor EXMOR R de 1” , deja cunoscut de la modele anterioare ( cum ar fi popularul model PXW-Z150 ). Noutatea absolută se referă la o nouă colorimetrie care permite obținerea de imagini superbe în formatele 4K și HD, totul într-un buget accesibil.

HXR-NX200 este o cameră video accesibilă, compactă, cu senzor de tip 1.0 și o nouă reproducere a culorilor pentru o calitate superbă a imaginii 4K sau Full-HD. Acesta oferă toate caracteristicile profesionale de care ai nevoie cu controale manuale rafinate, incluzând trei inele de lentile manuale independente, opțiuni auto inteligente și multe altele.

Tot în 2018, Sony a lansat primele camcordere 4K din lume echipate cu 3 senzori Full 4K și prismă optică, permițând pentru prima oară captarea imaginii cu profunzime de câmp extinsă și zoom optic nativ până la x25. PXW-Z190 ( și modelul top-end PXW-Z280 ) înglobează în plus noua tehnologie Face Detection Autofocus, precum și facilități operaționale suplimentare ( înregistrare simultană 4K/HD, copiere rapidă pe memorie externă, funcții wireless, etc.)

Despre Sony PXW-Z190 

sony

Sony PXW-Z190 4K 3-CMOS senzor 1/3 “continuă tradiția fină a seriei de camere XDCAM. Captează 4K la 60p, bazându-se pe trei senzori Exmor R 1/3” care oferă o capacitate îmbunătățită în lumina scazută, în comparație cu senzorii standard. Camera integrează un obiectiv Sony G cu zoom de 25x și un filtru electronic ND. Camera acceptă o varietate de codec-uri, cu o licență MPEG HD opțională care îți permite să inregistrezi imagini video HD.

Fotografii realizate de Vlad Crihan.

Tu ai fost la acest eveniment? Cum s-a părut? Lasă-ne un comentariu sau spune-ne ce tip de evenimente ai vrea ca F64 să organizeze mai des!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *