(c) Bogdan Fuior

Noile camcordere Sony, vezi ce ai ratat la eveniment

Marți, pe 15 ianuarie  în sala expozițională din magazinul F64 (Bulevardul Unirii 45), începând cu ora 19:00 a avut loc o prezentare video complexă. Echipamentele de interes au fost: Sony HXR-NX200 și PXW-Z190.

Urmărește live-ul de la eveniment mai jos!

Gabriel Chirion. Sony PSE a dat startul evenimentului,  apoi, Vladimir Chetroiu specialist video F64 a trecut în revistă caracteristicile principale ale camerei Sony HXR-NX200. După prezentarea despre Sony HXR-NX200, participanții au urmărit un video despre cameră. Doru Iacovescu videograf și cameraman profesionist cu experiență a preluat ulterior partea de Storytelling și artist feedback. Evenimentul a continuat cu sfaturi despre cum să alegi senzorul perfect pentru proiectul tău. Vladimir Chetroiu a prezentat și PXW-Z190 urmat de o altă serie de storytelling & artist feedback pentru PXW-Z190, cu Doru Iacovescu. La final, participanții au avut parte de o sesiune hands-on cu întrebări și răspunsuri despre cele două camere prezentate.

Fotografii realizate de Bogdan Fuior.

În plus, participanții au fost atât de încântați încât ne-au lăsat și feedback constructiv:

“Vă felicit și vă mulțumesc pentru evenimentul în cadrul căruia ați prezentat datele tehnice și rezultatele folosirii camerelor video Sony. Totul a fost la înalte cote profesionale, iar prezentatorii excepționali!”

“Evenimentul a fost cu adevărat dedicat profesioniștilor. Consider că au fost atinse toate punctele de interes legate de camerele prezentate. Doru Iacovescu a venit foarte pregătit pentru eveniment, având cunoștințe foarte bune în legătură cu camerele. Mi-a plăcut în mod special sesiunea de testare hands on de la finalul evenimentului unde Doru a avut răbdare să ne explice funcționalitatea camerelor, dar și să ne dea câteva tips and tricks pentru o imagine mai bună. Per total sper ca F64 să organizeze cât mai multe evenimente pe nișa de video pro unde voi participa de fiecare dată cu interes.” 

Despre Sony HXR-NX200

Sony

Este camera lansată la IBC 2018, în urmă cu doar câteva luni, echipată cu faimosul senzor EXMOR R de 1” , deja cunoscut de la modele anterioare ( cum ar fi popularul model PXW-Z150 ). Noutatea absolută se referă la o nouă colorimetrie care permite obținerea de imagini superbe în formatele 4K și HD, totul într-un buget accesibil.

HXR-NX200 este o cameră video accesibilă, compactă, cu senzor de tip 1.0 și o nouă reproducere a culorilor pentru o calitate superbă a imaginii 4K sau Full-HD. Acesta oferă toate caracteristicile profesionale de care ai nevoie cu controale manuale rafinate, incluzând trei inele de lentile manuale independente, opțiuni auto inteligente și multe altele.

Tot în 2018, Sony a lansat primele camcordere 4K din lume echipate cu 3 senzori Full 4K și prismă optică, permițând pentru prima oară captarea imaginii cu profunzime de câmp extinsă și zoom optic nativ până la x25. PXW-Z190 ( și modelul top-end PXW-Z280 ) înglobează în plus noua tehnologie Face Detection Autofocus, precum și facilități operaționale suplimentare ( înregistrare simultană 4K/HD, copiere rapidă pe memorie externă, funcții wireless, etc.)

Despre Sony PXW-Z190 

sony

Sony PXW-Z190 4K 3-CMOS senzor 1/3 “continuă tradiția fină a seriei de camere XDCAM. Captează 4K la 60p, bazându-se pe trei senzori Exmor R 1/3” care oferă o capacitate îmbunătățită în lumina scazută, în comparație cu senzorii standard. Camera integrează un obiectiv Sony G cu zoom de 25x și un filtru electronic ND. Camera acceptă o varietate de codec-uri, cu o licență MPEG HD opțională care îți permite să inregistrezi imagini video HD.

Fotografii realizate de Vlad Crihan.

Tu ai fost la acest eveniment? Cum s-a părut? Lasă-ne un comentariu sau spune-ne ce tip de evenimente ai vrea ca F64 să organizeze mai des!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.