(c) Chris Raphael

Alături de Sony, Chris Raphael este mereu pe platouri

Viața fotografului de pe platouri de filmare Chris Raphael este mereu în schimbare. Într-o zi fotografiază o scenă cu urmăriri de mașini în deșertul african, a doua zi ar putea fi vorba despre un schimb de focuri în metroul din Paris. Ce nu se schimbă este aparatul foto ales. Chris lucrează cu trei modele Sony A7R III, cu ajutorul cărora este pregătit pentru orice. Iată de ce:

sony
(c) Chris Raphael

Direct la țintă

Producția TV și de film se mișcă rapid, astfel că fotograful trebuie să fie pregătit pentru orice situație. Aparatul A7R III îl ajută cu setări de memorie, accesate prin tastele 1, 2 și 3 de pe selectorul de mod. Chris le utilizează pentru a se adapta rapid schimbării subiectului:

„Deoarece am setări salvate în aparatul foto, știu că pot comuta rapid de la cele utilizate în condiții de lumină puternică la ceva adecvat unui mic studio întunecat iluminat de o lampă cu tungsten sau chiar pentru panoramare cu un obturator lent”.

sony
(c) Chris Raphael

Liniște pe platou

Atunci când fotografiază în timp ce rulează camerele, fotografii de platou trebuie să fie invizibili și inaudibili.

„Nimic din ce faci nu trebuie să-i distragă pe actori sau pe alți artiști care lucrează”, spune Chris, „așadar, odată cu modelul A7R III, una dintre îmbunătățirile majore a fost fotografierea silențioasă și ecranul rabatabil. Aceste funcții mă ajută să mă ascund în spatele camerei principale și să fotografiez fără să mă uit prin obiectiv, astfel că ies din câmpul vizual al actorului și nu scot un sunet”.

sony
(c) Chris Raphael

Obiective rapide

„Majoritatea platourilor de filmare din studiouri sunt foarte întunecate, așa cum le place deseori cineaștilor de astăzi”, spune Chris, „astfel că trebuie să lucrez cu setări de sensibilitate ridicată precum ISO 4000 sau 5000, dacă este o scenă importantă, și cu obiective rapide”. Din fericire, modelul Sony A7R III asigură niveluri scăzute de zgomot la setări ISO mai ridicate, iar în numărul tot mai mare de obiective Sony E Mount se găsesc obiective cu diafragmă rapidă, precum modelele de 35 mm la f/1.8, 55 mm la f/1.8, 85 mm la f/1.8 și 24-70 mm la f/2.8 din trusa lui Chris.

sony
(c) Chris Raphael

Focalizare rapidă

Focalizarea clară, exactă și silențioasă este, la rândul său, vitală pentru fotografii de platou, în special când lucrează în condiții de lumină scăzută. Dar cu focalizarea automată hibridă a modelului Sony A7R III, este extrem de ușor să fixați și să mențineți subiectul în focalizare. „Capacitățile sale AF sunt uimitoare”, spune Chris, „iar acest lucru este vital, deoarece nu vei mai avea o a doua șansă. Când lucrez cu diafragme foarte largi, focalizarea cu funcția Detectare ochi intră în acțiune. În trecut, aș fi realizat 10 cadre și doar patru clare, acum sunt 8 sau 9 ori chiar toate.”

sony

Chris mai spune:

„la orice proiect, poate fi o combinație de scene cu lumină scăzută, acțiune, portrete și peisaje, iar aparatul foto îți permite să te adaptezi mai rapid și să eviți cadrele pierdute, ceea ce este crucial. Compania producătoare de film cheltuie milioane de dolari și nu poate derula totul înapoi doar pentru că tu te uitai la aparatul foto. Este necesar să știi ce obiectiv sau ce viteză a obturatorului trebuie să folosești și să fii pregătit. Nu ai timp să dai greș!”.

sony
(c) Chris Raphael

Chris este un ambasador prin imagini al Sony Europe, iar dvs. puteți vedea mai multe dintre lucrările sale accesând site-ul.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.