• 28 February 2020

(c) Aleksandr Reshnia

Sony World Photography 2019 anunță juriul și Romanian National Award

Sony World Photography 2019 anunță Romanian National Award pentru fotografii români

 • Au început înscrierile pentru Romanian National Award, competiție care celebrează talentele fotografice locale și le promovează la nivel mondial
 • Juriul ediției din 2019 este format din experți internaționali din industria fotografică.
Sony World Photography
(c) Aleksandr Reshnia

World Photography Organisation anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru Romanian National Awards. Parte integrantă importantă din Sony World Photography Awards, National Awards oferă o oportunitate unică pentru fotografii înscriși în competiție, din peste 50 de țări, pentru a fi recunoscuți în cadrul unei competiții mondiale.

Fotografii români care se înscriu în oricare din cele 10 categorii Open din cadrul Sony World Photography Awards vor fi înscriși automat în competiția Romanian National Award. Juriul va analiza fotografii din toate categoriile, printre care Arhitectură, Călătorie, Cultură, Fotografie Stradală (lista completă a categoriilor se poate găsi mai jos).

Câștigătorul competiției Romanian National Award va câștiga atât un premiu în bani și echipamente foto Sony cât și recunoaștere mondială prin promovarea lucrării sale la nivel global și în cadrul expoziției anuale Sony World Photography, care avea loc în Londra, în luna aprilie 2019.

Competiția Romanian National Award a fost lansată în 2012, iar fotografii români câștigători s-au bucurat de recunoaștere la nivel mondial și de echipamente de calitate Sony. Lucrarea câștigătorul ediției din 2018 a fost prezentată printre altele și în cadrul expoziției Sony World Photography Awards din Londra.

„Am visat dintotdeauna să promovez Bucovina la nivel internațional, să scot în evidență frumusețile țării noastre, însă nu mi-am imaginat că voi reuși să o fac într-un timp atât de scurt. E un sentiment pe care cuvintele nu-l pot descrie îndeajuns”, spune câștigătorul premiului National Award 2018, Nicu Spînu.

Sony World Photography
(c) Hasan Torabi

Acum, în cadrul celei de-a 12-a ediții,  Sony World Photography Awards celebrează cea mai reușită fotografie contemporană din ultimele 12 luni, din toate tipurile de medii. Înscrierile se fac gratuit pe site. Câștigătorii premiilor se vor bucura atât de recunoaștere la nivel mondial, dar și de un premiu în bani, echipamente Sony de ultimă generație și includere în expoziții internaționale.

Juriul acestor premii a fost anunțat astăzi și este format din experți internaționali din industria fotografică. Competițiile Open, Youth și National Awards vor fi prezidate de Rebecca McClelland, Photography Director & Head of Art Production al Saatchi Saatchi & Prodigious (Marea Britanie).

 „Este o onoare să fii solicitat să fii președintele juriului competiției Sony World Photography Awards Professional. Sony World Photography Awards este important deoarece aduce o gamă largă de subiecte și acoperirea globală a poveștilor prin imaginile selectate. Sfatul meu pentru participanți este să-și aleagă cu atenție categoriile și să creadă în povestea lor. Le recomand acestora să ne arate lumea prin ochii lor și să evite clișeele. Tehnicile și stilurile de fotografiere devin din ce în ce mai îndrăznețe și mai dinamice, astfel încât este necesară și un anumit grad de excelență tehnică. Pentru a impresiona acest juriu, fotografii vor trebui să își dezvăluie cele mai bune lucrări și abilitatea de a-și edita lucrările astfel încât acestea să fie coerente, dinamice și estetice”, a declarat președintele juriului competiției Professional, Mike Trow.

Sony World Photography
(c) Xin Cheng

Termenele limită și alte anunțuri

Datele de închidere a înscrierilor pentru Sony World Photography Awards sunt:

 • 30 noiembrie 2018 (13.00 GMT)– competiția Student
 • 4 ianuarie 2019 (13.00 GMT)– competițiile Open, Youth și National Award
 • 11 ianuarie 2019 (13.00 GMT)– competiția Professional

Selecțiile pentru competițiile Open și Youth vor fi anunțate în data de 5 februarie 2019. Câștigătorii premiilor Open și National Awards vor fi anunțați în data de 26 februarie 2019. Selecțiile pentru competițiile Professional și Student vor fi anunțate în data de 2 aprilie 2019. Fotograful anului ales din cadrul câștigătorilor competițiilor Open, Student, Youth, Professional va fi anunțat în data de 17 aprilie 2019.

Categorii Sony World Photography Awards

 • Professional – Evaluat pe baza unui portofoliu

Categorii: Arhitectură / Instantaneu / Creative / Discovery / Documentar / Peisaj / Natură și viață sălbatică / Portret / Sport / Natură moartă

 • Open – Evaluat pe baza unei singure fotografii.

Categorii: Arhitectură / Cultură (sprijinit de Culture Trip) / Creative / Mișcare / Peisaj / Natură și viață sălbatică / Portret / Natură moartă / Fotografie de stradă / Călătorie (sprijinit de Eurostar)

 • Tineret –  Pentru fotografii între 12-19 ani, evaluare pe baza unei singure imagini răspunzând brief-ului “Diversitate”.
 • Student – Pentru toți fotografii care studiază fotografia, un portofoliu răspunzând unui brief pe tema „Evoluție”. Fotografii selectați vor trimite apoi o serie de imagini corespunzătoare unui al doilea brief.
 • Premiile naționale – Celebrând talentul fotografic în mai mult de 50 de țări, evaluare pe baza unei singure imagini.
Sony World Photography
(c) Donald Yip

Componența juriului Sony World Photography Awards 2019 a fost dezvăluită

 • Juriul din 2019 este format din experți din industria fotografică

Juriul celei mai diverse competiții de fotografie, Sony World Photography 2019, a fost anunțat azi. Pentru a marca acest moment, sunt lansate de asemenea, o selecție de imagini din cadrul competiției Open, iar juriul le va oferi sfaturi participanților.

World Photography Organisation face publică și lista țărilor participante la National Awards 2019. Parte integrantă a competiției Sony World Photography Awards, National Awards oferă o oportunitate unică pentru participanții de la orice nivel, din mai mult de 50 de țări, să fie recunoscuți într-o competiție de fotografie renumită la nivel mondial.

Acum, la cea de-a 12-a ediție, Sony World Photography Awards celebrează cea mai frumoasă fotografie contemporană din ultimele 12 luni, din orice tip de mediu. Înscrierea este gratuită și se poate face pe site.

Juriul caută cea mai bună fotografie contemporană

Din juriul din acest an, special selectat de World Photography Organisation, fac parte experți din industria fotografică. Juriul, care va analiza 10 categorii din cadrul competiției Professional, este format din:

 • Erin Barnett, Director of Exhibitions and Collections, International Center of Photography (Statele Unite)
 • Brendan Embser, Editor, Aperture (Statele Unite)
 • Olivier Laurent, Foreign Photo Editor, The Washington Post (Statele Unite)
 • Emma Lewis, Assistant Curator, Tate (Marea Britanie)
 • Isabella van Marle, Head of Exhibitor Relations, Unseen (Olanda)
 • Președinte: Mike Trow, editor, fotograf, producător (Marea Britanie)
Sony World Photography
(c) Huamin Luo

Este o onoare să fii solicitat să fii președintele juriului competiției Sony World Photography Awards Professional. Sony World Photography Awards este important deoarece aduce o gamă largă de subiecte și acoperirea globală a poveștilor prin imaginile selectate. Sfatul meu pentru participanți este să-și aleagă cu atenție categoriile și să creadă în povestea lor. Le recomand acestora să ne arate lumea prin ochii lor și să evite clișeele. Tehnicile și stilurile de fotografiere devin din ce în ce mai îndrăznețe și mai dinamice, astfel încât este necesar și un anumit grad de excelență tehnică. Pentru a impresiona acest juriu, fotografii vor trebui să își dezvăluie cele mai bune lucrări și abilitatea de a-și edita lucrările astfel încât acestea să fie coerente, dinamice și estetice”, a declarat președintele juriului, Mike Trow.

Competiția Open, pentru care se va alege o singură imagine din 10 categorii, va fi prezidată de Rebecca McClelland, Photography Director & Head of Art Production al Saatchi Saatchi & Prodigious (Marea Britanie), care va prezida de asemenea și competițiile Youth și National Awards.

Competiția Student din acest an va fi jurizată de profesioniști din industria internațională de fotografie – Jason Baron, Creative Head of Photography, BBC Creative (Marea Britanie); Bruno Bayley, Managing Editor, Magnum Photos (Marea Britanie) and Jeff Hamada, Founder & Editor, BOOOOOOOM (Canada).

Sony World Photography
(c) Sohail Inzaman

Imagini inspiraționale din competiția Open

În urma unui număr record de înscrieri în 2018*, Sony World Photography Awards 2019 a primit deja mii de imagini diverse și excepționale din întreaga lume. În timp ce competiția Professional  jurizează o serie de imagini, noile imagini publicate astăzi sunt înscrise la toate cele 10 categorii din cadrul competiției Open. Înscrierile fotografilor care vor fi jurizați pe baza unei singure imagini includ fotografia cu ghețari din Svalbard (categoria Peisaj) a lui Marco Gaiotti (Italia), imaginea lui Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz (Spania) care arată un scafandru în mișcare în afara Guggenheim Bilbao, imaginea lui Christy Lee (SUA) și imagini cu oameni în apă (ambele categoria Motion).

Sony World Photography
(c) Zarni Myo Win

Recunoaștere la nivel mondial prin National Awards și grantul Sony

În fiecare an, Sony World Photography Awards celebrează și recompensează fotografi talentați,  premiind lucrări uimitoare în cadrul competițiilor Professional și Student și cele mai bune imagini din toate categoriile, din cadrul competițiilor Open și Youth. National Awards celebrează talentele fotografice locale din peste 50 de țări. Țările eligibile și premiile pentru această competiție pot fi găsite aici, unde vor fi adăugate mai multe țări în curând.

Fotografii câștigători și cei selectați se pot bucura, pe lângă de premiile în bani și echipamentele foto Sony de ultimă generație, și de includerea în expoziții mondiale, de recunoașterea și expunerea la nivel mondial.

Câștigătorii pot, de asemenea, să obțină un grant Sony pentru a finanța viitoarele proiecte fotografice. Mai multe granturi de 7.000 $ vor fi acordate câștigătorilor competiției Professional, iar granturile de 3.500 $ vor fi acordate fotografilor selectați din competiția Student pentru a lucra împreună la o nouă comisie de fotografie stabilită de Sony și World Photography Organisation.

Sony World Photography Awards 2018 a atins un record de înscrieri. 320.000 de fotografi din peste 200 de țări și teritorii s-au înscris la ediția din 2018.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *