Zilele Sony revin la F64!

În a doua parte a lui 2018, campania Zilele Sony revine cu mai multe evenimente care vor avea ca scop testarea  și prezentarea echipamentelor profesionale Sony, în cadrul unor workshopuri speciale, care să stârnească curiozitatea oricărui pasionat foto-video.

Așadar, dacă anul acesta ți-au plăcut evenimentele marca F64 și Sony, dar n-ai apucat să vii la prima serie, acum vei avea din nou ocazia să participi.

Cu ce vine nou această ediție Zilele Sony? Afli imediat, în rândurile de mai jos, data, locația și specificul fiecărui eveniment, plus câte ceva despre speakeri.

De asemenea, ne poți urmări și LIVE pe pagina de Facebook F64!

Și nu uita că Zilele Sony este o campanie unde îți punem la dispoziție și o mulțime de pachete de aparatură foto Sony, în așa fel încât să poți decide mai ușor care este setul de echipamente ideal pentru tine. La finalul articolului le găsești pe toate:

#1 Ciprian Strugariu – Bride Noir

Primul eveniment a avut loc pe 19.09.2018 cu toate locurile ocupate, dar ne vedem live pe Facebook și Instagram cu multe impresii și noutăți despre următoarele.

Tematica ședinței foto a fost Bride Noir, adică, o mireasă întunecată, misterioasă și o recuzită pe măsură. Fiind un subiect fotografic mai rar abordat, F64 și Sony au pus la dispoziție participanților multiple echipamente Sony, printre care s-a numărat și vedeta A7 III.

Zilele Sony

Despre Sony A7 III:

Inovația Sony în domeniul senzorilor de imagine a stat la baza camerei A7 III. Aceasta încorporeaza noul senzor de imagine Exmor R CMOS de 24.2Mpx, cu iluminare din spate, ce oferă o sensibilitate crescută, rezoluție uimitoare și un interval dinamic extins.

Prin combinarea acestui senzor cu o varietate de facilități impresionante precum: fotografiere rapidă cu până la 10 cadre pe secundă, atât cu declanșare mecanică, cât și cu declanșare silențioasă, capabilități video 4K și multe altele (pe care le vei descoperi testându-l), Sony a creat o unealtă care oferă tuturor tipurilor de fotografi posibilitatea de a surprinde momentele importante într-un mod deosebit.

Zilele Sony

Despre Ciprian Strugariu (Soho Studio)

Ciprian Strugariu este fotograf profesionist de mai bine de 10 ani și în tot acest timp și-a dorit ca în fiecare imagine să spună o poveste, să provoace o stare surprinzând cea mai frumoasă versiune a realității. Nu s-a axat doar pe un gen fotografic sau două, ci a explorat mai multe arii ale pasiunii sale.

Întotdeauna l-a atras însă chipul uman și expresivitatea unică a fiecărei persoane care a stat în fața obiectivului său. În prezent deține SOHOstudio, unde își poate urma pasiunea în funcție de dorințele sale, unde poate lucra independent la proiecte noi și, desigur, unde poate să-i îndrume și pe alți pasionați în drumul lor fotografic.

#2 Dragoș Borcănea – Fotografia  în viteză

Miercuri 26 septembrie 2018, te așteptăm la magazinul F64 începând cu ora 12:00 pentru o sesiune foto de neuitat! Alături de Sony și Dragoș Borcănea vom fotografia în viteză motociliști Enduro, mulțumită Federației Române de Motociclism și vom face o mică excursie până în afara orașului –  La Coclau.

Înscrie-te aici! Locurile sunt limitate!

Agenda evenimentului:
  • Întâlnire în sala expozițională F64 la ora 12,
  • La ora 13 vom pleca spre La Coclau (cu autocarul) unde participanții vor lua în primire echipamentul de test
  • Atenție! Va fi un eveniment spontan, lejer și îi încurajăm pe toți să vină astfel și desigur, cu voie bună!
  • Participanții vor avea ocazia sa fotografieze sportivi profesionisti în acțiune, sportivi care urcă regulat pe podiumurile din Campionatele Naționale de Motociclism din Romania. Pentru o sesiune foto cu atât mai specială, printre aceștia se numără și Alexandru Tudor, multiplu campion național la clasa Quad. Restul sportivilor urmează să îi descoperim împreună La Coclau.

Zilele Sony

Despre Dragoș Borcănea

Este un fotograf cu o experiență de peste 10 ani pe partea de fotografie comercială și de publicitate.  S-a apucat de fotografie din anul 1 de Politehnică pe care a terminat-o și care îl ajută pe partea tehnică a fotografiei. A creat dStudio Photography acum 8 ani împreună cu un bun prieten și încet, încet a migrat și pe partea video. Acum oferă servicii full de producție foto-video. Și-a început cariera de fotograf în presa auto, mașinile și motocicletele fiind subiectele sale preferate. Toate lucrurile pe care le știe legate de fotografie le-a învățat singur și cel mai bun profesor mărturisește că i-a fost experiența.

Zilele Sony

Despre La Coclau

Cum ar fi ca alături cu prietenii cu care împărtășești pasiuni să le duceți la următorul nivel? Cam aceasta este și povestea La Coclau. La marginea Capitalei, cu spor și punând împreună mâna pe lopeți, cazmale, materiale personale și oricare altă mână de ajutor de care au avut nevoie, a apărut circuitul La Coclau. Astfel Bucureștiul a ajuns să aibă un circuit informal de antrenament gratuit pentru pasionații de Enduro si Motocros.
Alături de cluburile, sportivii și pasionații sportului pe două roți Federatia Română de Motociclism este mereu acolo pentru dezvoltarea, promovarea, coordonarea, organizarea, controlul și reglementarea acestui domeniu pe plan național și în competițiile internaționale. Peste 70 de moto-cluburi sunt afiliate acum F.R.M, aceasta implicându-se activ în afirmarea motociclismului românesc în țară și în competițiile internaționale.
Federația Română de Motociclism se mândrește cu o istorie bogată. În 2018 ea sărbătorește 91 de ani de existență. Începând cu 1927 a fost atestată juridic, având deja secțiuni în: Timișoara, Oradea, Brașov, Sibiu și Cernăuți. Anul 1934 a reprezentat o altă piatră de temelie, când în România, s-a înființat prima federație de motociclism din lume prin asocierea cluburilor din diferite orașe. Până la acel moment țările care erau parte la Federația Internațională aveau fiecare un singur club național. Exemplul României a fost urmat în scurt timp de alte federații.
F.R.M organizează anual Campionate Naționale Individuale pentru ramurile: Viteză (V), Motocros (MX), SuperMoto (SM), Enduro (E), Endurocross (EC), Dirt-Track (DT), Juniori pe Motodrom (JM), Raliu (R) și Dirt-Track (DT).

#3 Ciprian Țânțăreanu – Fotografia de produs sub apă

Seria evenimentelor din cadrul Zilelor Sony continuă vineri 28  septembrie 2018! Te așteptăm în studioul nostru din Bucovina (str. Bucovina 2b) începând cu ora 19:00 pentru o ședință foto de produs cum sigur n-ai mai prins până acum, alături de Cristian Țânțăreanu.

Înscrie-te aici! Locurile sunt Limitate!

Agenda Evenimentului:

  • Ne întâlnim la ora 19 în studioul din Bucovina
  • Cristian va ține o scurtă prezentare despre aparatul Sony A7RIII și câteva obiective Sony ideale pentru fotografia de produs
  • Ședința foto de testare va fi una inedită, și anume, fotografia de produs în apă!
  • La finalul ședinței foto vom dezbate cadrele realizate și experiența avută.

Zilele Sony

Despre Ciprian Țânțăreanu

Ciprian este pasionat de fotografie și specializat pe imaginea de produs.
Având peste 20 de ani de experiență în acest domeniu, printre clienții săi s-au numărat inclusiv: Pizza Hut, KFC, Coca Cola, Dr Oetker, Efes, Tuborg și alții similari.
În plus are un studio în București ce se axează pe acest gen foto, începând cu partea de styling, efecte speciale, fotografiere, post-producție și tot ceea ce ține de ingredientele cheie pentru o imagine apetisantă a produselor pe care clienții le doresc reprezentate cât mai profesional.

#4 Daniel Mîrlea –  Fotografia de natură și wildlife cu mirrorless-urile Sony

Ultimul eveniment și cel care marchează finalul Zilelor Sony, va avea loc pe 29 septembrie, începând cu ora 17, în sala expozițională a magazinului (Bulevardul Unirii 45). Alături de Daniel Mîrlea și mirrorless-uri de top de la Sony vom redescoperi fotografia de natură și wildlife.

Înscrie-te aici! Locurile sunt limitate!

Agenda evenimentului:

  • Cum a început pasiunea pentru fotografia de natură, ce înseamnă aceasta pentru mine;
  • Fotografia de peisaj natural și viață sălbatică;
  • Experiența mea cu A7R II, cum se comportă în diferite condiții meteo, mituri și puncte slabe;
  • Comparație între A7R II și A7R III și discuție despre obiectivele ( FE 24-70mm /f4, FE 28-70mm f/3.5-5.6, FE 70-200mm f/4, FE 100-400mm f/4.5-5.6 ) utilizate împreună cu aceste body-uri;
  • Rolul fotografiei de natură, responsabilitate și comportament în mediul natural;
  • Discuție liberă cu participanții, Q&A.

Zilele Sony

Despre Daniel Mîrlea

“Fotografia de natură, cea pe care o practic, a devenit o extensie a ceea ce simt, fac și trăiesc și, totodată, oarecum un stil de viață sănătos. Prin intermediul acesteia am descoperit că ora 5.00 dimineața sau uneori chiar mai devreme, e timpul cel mai bun în care să poți vedea natura trezindu-se, iar așa-numitul efort pe care îl presupune, nu îți oferă decât mulțumire și învățături. Timpul pe care îl petrec în natură este o simțire a tot ceea ce mă înconjoară și nicidecum, de a surprinde un cadru perfect din punct de vedere tehnic, cât despre a surprinde un moment unic al subiectului pe care îl observ, și a sentimentelor pe care acesta mi le trezește. Frumusețea unei întâlniri pe creste cu o capră neagră, fragilitatea aparentă a unor bumbăcărițe pe margine de lac, imensitatea munților scăldați în lumina apusului sunt doar o infimă parte din tot acest întreg care mă fascinează în fiecare zi. Am ales să fac și să creez fotografie, căci fotograful este și un creator, conform lui Andreas Feininger, deoarece cred că prin intermediul acesteia omul poate conștientiza problemele de mediu înconjutător mult mai bine, cum omulului îi poate fi stârnit interesul cu privire la vietățile din inima pădurilor și, cum omul poate descoperi ceva în sine: reîntoarcerea la natură.”

Pachete din campania Zilele Sony

Te-am convins? Atunci aruncă un ochi la ofertele de pe site-ul F64 sau hai la evenimente!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.