Loupedeck Plus, acum compatibil cu Adobe Premiere PRO și Final Cut

Obișnuiți deja cu modelul de anul trecut, în 2018 Loupedeck a lansat varianta Plus, ce vine cu o integrare pentru Adobe Premiere PRO și multe funcții noi și interesante. Dacă înainte petreceai minute bune procesând o fotografie, acum timpul s-a redus la câteva secunde datorită consolei specializate. Totuși, hai să vedem mai concret ce are de oferit Loupedeck Plus.
Anul trecut conola Loupedeck putea fi folosită doar cu Adobe Lightroom. Ei bine, asta s-a schimbat în cazul Loupedeck Plus, acum este compatibil și cu Skylum Aurora HDR, Adobe Premiere PRO și este în prezent în testare beta pentru integrarea cu Capture One. Acum vei putea să te plimbi printre aplicații și module din programele de procesare.
La prima vedere Loupedeck Plus arată similar cu primul model. Dimensiunile sunt identice și butoanele un pic mai multe. Ce are în plus ca design sunt butoanele plate care au fost înlocuite cu unele mai similare unei tastaturi și s-au folosit de oportunitatea de a îmbunătății modul în care poate fi utilizat prin redefinirea unor butoane. Acum găsim în total 40 de butoane, 13 mânere, 8 cadrane și o rotiță pentru crop și rotire.
Butoanele pentru zoom și selectare au fost înlocuite cu 2 butoane personalizabile C1 și C2, iar alte 3 butoane circulare au luat locul butonului pentru brush. Alt buton nou cu LED îl înlocuiește pe cel de full-screen. În partea dreaptă sus, între butoanele pentru Before/After și Export a apărut un buton nou pentru a intra în full-screen sau nu. Alte 2 butoane personalizabile, C5 și C6 se găsesc acum deasupra tastelor direcționale, iar C3 și C4 sunt poziționate ca în trecut.
Fiecare buton are acum și o funcție secundară, iar noile butaone L1, L2 și L3 sunt excelente pentru activarea filtrelor radiale, graduale sau alte funcții indispensabile pentru cineva care procesează imagini. Butoanele circulare sunt utile pentru a aplica preseturile preferate (însă poți face asta și folosind butonul Fn).
Cu alte cuvinte, cu Loupedeck Plus nu doar că vei putea procesa imagini în mai multe aplicații precum Adobe Premiere PRO, ci ai și un control mult mai minuțios și stabil al fiecărei comenzi și mai multe posibilități de personalizare.
Singurul aspect care s-ar putea să nu te încânte în mod special este faptul că Loupedeck Plus se încarcă prin cablu USB și încă nu poate fi conectat wireless cu dispozitive.
Dacă te intrebi: “ar trebui să cumpăr Loupedeck Plus?”, află că merită. Nu este foarte diferit de prima versiune însă schimbările care aduse noii console nu fac decât să o ridice la un rang mai înalt și să ofere o versatilitate mult mai mare. În fond, cine procesează imagini doar în Lightroom, fără să mai prefere să treacă, fie măcar pentru ceva minim imaginea și prin alt program?
Ce ar mai fi important de luat în vedere este că noul software face setarea acestei console mult mai plăcută și fără lag. Așadar, dacă te-ai săturat să-ți consumi timpul cu mouse-ul sau obișnuiești să procesezi multi GB de fotografii dintr-o tură, Loupedeck Plus s-ar putea să fie ceea ce ai nevoie. Dtorită compatibilității cu softuri precum Adobe Premiere PRO se poate transfomra într-unul dintre cele mai utile tool-uri de procesare foto sau editare video și nu se va opri acolo, integrările cu alte aplicații vor continua să se extindă.

Apropo de software, poate ai vrea să arunci un ochi și peste setul de funcționalități noi menționat mai jos:

  • Editare video mult mai intuitivă și posibilitatea de corecție a culorilor,
  • Flexibilitate totală datorită Adobe Premiere Pro CC, ce permite editorilor să-și creeze propriile configurații potrivite pentru modul lor de lucru.
  • Acum poți transfera configurațiile setate pe Loupedeck catre alt computer.
  • Lumetri Color Workspace Compatibility este util pentru clasificarea culorilor
  • Flexibilitate și putere de personalizare mai mare pentru a salva timp,
  • Posibilitatea de a personaliza butoanele către funcțiile cele mai folosite din Adobe Premiere.
Nu uita să-ți faci update-uri la toate programele compatibile înainte. 🙂 Loupedeck este acum compatibil cu Lightroom 6.

Update 14 martie 2019 Compatibilitatea cu Final Cut, ultima noutate

După lansarea cu succes a programului Loupedeck Plus și integrarea inițială cu Adobe Pro CC, integrarea Final Cut Pro și Adobe Audition reprezintă următorul pas în furnizarea unui serviciu funcțional și flexibil pe care comunitățile de editare video și audio le pun la dispoziție prin Loupedeck Plus.
Această actualizare este compatibilă cu toate consolele Loupedeck Plus.

Ce se poate face cu Final Cut Pro?

Utilizatorii Final Cut Pro care folosesc Loupedeck Plus se vor bucura de o flexibilitate mai mare în realizarea propriilor configurații, vor putea profita de cele 400 de funcții suplimentare disponibile. Există opțiunea de a personaliza butoanele consolei și de a exporta sau importa setările de configurare personală ale editorului.
În plus, utilizatorii Adobe Audition care folosesc Loupedeck Plus vor putea să creeze un flux de lucru mai rapid și mai intuitiv, se vor bucura de o navigare mai precisă și vor putea să utilizeze toate instrumentele de editare, precum și ajustările de volum pentru toate canalele.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.