Sony prezintă cele mai noi produse la IFA 2018

În cadrul târgului de consumer electronics IFA din Berlin, Germania, care va debuta vineri, 31 august, Sony va prezenta noile game de produse, care încorporează cele mai noi tehnologii.

La conferința de presă a Sony de joi, 30 august, înainte de deschiderea oficială a IFA, Kenichiro Yoshida, Președinte și CEO al Sony Corporation a întărit faptul că Sony va crește implicarea creatorilor și a utilizatorilor, într-un demers de a “se apropia mai mult de oameni.” Acesta a adăugat:

“Produsele noastre electronice joacă roul vital de a-i conecta pe creatorii de conținut audio și video uimitor cu utilizatorii care se bucură de acest conținut. Pe lângă redarea realității prin tehnologii audio de înaltă fidelitate și tehnologii video de rezoluție înaltă, consider că e important ca în același timp,Sony să ofere valoare în timp real. «În timp real» descrie acest moment, pe care îl trăim.”

Sony

În continuare, Ichiro Takagi, Senior Executive Vice President responsabil de divizia Home Entertainment & Sound a declarat că: “Prin intermediul celor mai bune imagini și sunete, vrem să redăm perfect conținutul creatorilor și să le oferim utilizatorilor experiența audiovizuală supremă.” În continuare, acesta a prezentat noutățile Sony din segmentele TV și audio. În încheiere, Mitsuya Kishida,

Președinte al Sony Mobile Communications Inc. a prezentat noul smartphone Xperia și a declarat că: Sony Mobile conduce calea prin inițiativa Sony 5G cu tehnologii de rețelistică pentru mobile care aduc creatorii și utilizatorii mai aproape ca niciodată, oferind conținutul exact așa cum creatorii l-au conceput.”

Urmărește transmisia video a conferinței de presă, aici.

Principalele produse prezentate

Sony
 

Divertisment și sunet

 

Sony a prezentat WH-1000XM3, cel mai nou membru al familiei de căști 1000X cu funcție de anulare a zgomotului. Acest nou model aduce îmbunătățiri importante tehnologiei Noise Cancellation cu noul procesor HD QN1 de Noise Cancelling care sporește performanța de patru ori. Această componentă inovatoare respinge poluarea fonică mai bine decât procesoarele premergătoare și, de asemenea, anulează zgomotele de fundal generice, cum ar fi vuietul străzii și vocile oamenilor.

Includerea amplificatorului în procesorul HD QN1 pentru Noise Cancelling oferă o calitate a sunetului uimitoare. Tot în categoria căștilor wireless, Sony a prezentat WF-SP900 fără cabluri. Căștile WF- SP900 rezistente la apă și la praf dispun de memorie internă, ceea ce le permite utilizatorilor să redea muzică din smartphone
prin Bluetooth sau chiar și fără un alt device, chiar și atunci când înoată în ocean.

Sony

Signature Series reprezintă apogeul celor mai avansate tehnologii Sony , construite în căutarea excelenței în sunet. Linia de produse audio aduce muzica la viață, așa cum și-au dorit creatorii conținutului. În această categorie de produse, Sony a prezentat player-ul muzical digital DMP-Z1 și căștile intraauriculare stereo IER-Z1R. DMP-Z1 utilizează un amplificator analog și un sistem unic independent de alimentare pentru a oferi cel mai bun sunet posibil. IER-Z1R oferă un răspuns de frecvență de până la 100 kHz pentru a atinge un nivel de imersiune fără precedent. Sony va mai lansa căștile intraauriculare IER-M9 și IER-M7 în SUA și Asia în primă fază.

Căștile WH-1000XM3 wireless cu noise canceling

Căștile oferă o calitate a sunetului, un nivel de izolare și confortul pe care artiștii le caută în timpul concertelor live. În segmentul TV, Sony a anunțat lansarea seriei BRAVIA MASTER în Europa începând cu luna septembrie, prin care este redat conținutul așa cum creatorii lui au intenționat să-l transmită. Televizoarele AF9 4K OLED și ZF9 4K LCD sunt dotate cu procesorul de imagine X1 Ultimate care încorporează o putere aproape dublă de procesare în timp real, comparativ cu modelele actuale.

Noile televizoare prezintă cele mai bune funcționalități de display disponibile pe OLED și LCD

Seria AF9 este echipată cu Pixel Contrast Booster, care oferă o experiență vizuală îmbogățită datorită negrului intens autentic și a unghiului de vizualizare mărit. Tehnologia Acoustic Surface Audio+ generează un nou nivel de imersie prin adăugarea unui actuator în centrul ecranului, iar TV Center Speaker Mode face ca sunetul să poată fi recepționat din centrul televizorului.

În cadrul IFA, Sony va găzdui o demonstrație cu dispozitivele AV cu asistent vocal, care pot reda muzică, oferi noutăți despre vreme și alte informații, putând controla în același timp deviceuri IoT precum luminile din cameră.

În cadrul demonstraiei vor fi prezentate și căștile wireless WH-1000XM3 cu funcție de anulare a zgomotului, BRAVIA cu microfon încorporat, care permite căutările vocale, seria de boxe inteligente SRS-XB501G cu EXTRA BASS și cu Google Assistant încorporat, soundbar-ul HT-ZF9 compatibil cu Amazon Alexa și multe altele.

Gama diversificată de dispozitive Sony cu asistent vocal va fi pusă în evidență într-o serie de scenarii de interior și exterior.

Sony
Smartphone-urile Xperia TM

Sony Mobile Communications a prezentat modelul Xperia XZ3, un nou smartphone în gama sa de vârf, cu un design din sticlă 3D curbată, care se îmbină perfect cu afișajul OLED. Acesta va fi lansat în diferite țări și regiuni începând cu sfârșitul lunii septembrie 2018.

Xperia XZ3 vine cu un display OLED de 6 inci, compatibil cu HDR, cu un raport de aspect 18: 9, QHD + (2880×1440). Utilizatorii se pot bucura de imagini extraordinar de frumoase, datorită tehnologiilor Sony premiate BRAVIA OLED TV. În plus, tehnologia avansată X-Reality pentru dispozitive mobile va converti ascendent conținutul SDR aproape de calitatea HDR, astfel încât chiar și atunci când utilizatorii urmăresc conținut video online, se pot bucura de o experiență de redare de înaltă calitate – iar atunci când sunt combinate cu puternicul difuzor stereo frontal și Sistemul de vibrații dinamice (Dynamic Vibration System), oferă o experiență de divertisment de neegalat. 4K OLED BRAVIA AF9 Series Seria 4K OLED BRAVIA AF9

Xperia XZ3

Xperia XZ3 dispune de o nouă interfață de utilizare inteligentă (UI), de senzor lateral cu AI pentru o navigare ușoară, cu o singură mână, pe ecranul mare. Prin simpla atingere dublă în orice parte a ecranului, acesta afișează lansatorul de aplicații, prezicând în mod inteligent aplicațiile și setările rapide pe care utilizatorii vor să le folosească în continuare, în funcție de stilul lor de viață, inclusiv ora, locul în care se află și frecvența de utilizare, plasându-le la îndemână. Acest lucru permite utilizatorilor să deschidă o aplicație sau să facă o fotografie dintr-o poziție confortabilă, fără a fi nevoie să-și mute mâna.

Camera principală este dotată cu tehnologia avansată Sony Motion Eye, cu o rezoluție efectivă de 19,2 megapixeli. Xperia XZ3 este echipat, de asemenea, cu noua funcție „Lansare inteligentă" cu AI, care pregătește instantaneu aparatul foto, atunci când utilizatorii își țin telefonul în modul peisaj, pentru o fotografie excepțională. Noua interfață de utilizare a aparatului foto a fost și ea reproiectată pentru a fi mai intuitivă. Camera frontală oferă o rezoluție efectivă de 13,2 MP și un obiectiv nou-nouț, f/1.9, cu un nou mod selfie portret pentru redarea îmbunătățită a tonurilor pielii și realizarea efectului bokeh în fundal.

Xperia XZ3 se va lansa cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare, Android 9 Pie, fiind echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 845 pentru dispozitive mobile, este rezistent la apă și praf, compatibil cu încărcare wireless Qi, și beneficiază de o serie de alte funcții avansate.

Sony

Imagine digitală

DSC-HX99 și DSC-HX95 sunt cele mai noi modele ale seriei Cyber-Shot. Acestea vor fi disponibile în Europa începând din octombrie. Cele două sunt cele mai mici 9 camere din lume, cu design ultra-compact și au incluse lentile cu nivel ridicat de magnificare ZEISS Vario-Sonnar T* 24-720mm. Acestea pot fotografia atât în unghiuri mari cât și telescopic și pot fi astfel companioni de călătorie portabili. Pe lângă înregistrarea 11 video de rezoluție înaltă 4K, procesorul de imagine permite fotografiere continuă de până la 10 cadre pe secundă 12 și autofocus precis Fast Intelligent. Alte caracteristici noi includ tehnologia Eye AF, fotografiere în format RAW, touch focus/touch shutter 13 și accesarea informațiilor de locație 14 prin Bluetooth.

 

Programul de Seed Acceleration (SAP)

FES Watch U s-a născut în cadrul Programului Seed Acceleration al Sony (SAP), care creează proiecte de tip startup și le sprijină operațiunile de business. Proiectul va fi disponibil în Germania UK, Franța, Italia și Spania de la jumătatea lunii septembrie. FES Watch U este un ceas de tip fashion care folosește e-paper pe fața ceasului și pe brățară. Utilizatorii pot schimba designul prin simpla apăsare a unui buton. Pentru a scoate în evidență capabilitățile aduse de combinația dintre tehnologie și modă, Sony va prezenta un concept de pantofi (prototip) cu o talpă exterioară și un logo sub formă de N, al căror design poate fi schimbat. Acest model a fost dezvoltat pe baza pantofilor sport 247v2 de la New Balance.

AI x Robotics

În cadrul IFA, robotul autonom aibo este prezentat în premieră în Europa. De la lansarea din Japonia, din ianuarie 2018, peste 200.000 de unități de aibo au fost produse și livrate, urmând să fie lansat în SUA în septembrie. În domeniul Ai și al roboticii, un număr ridicat de proiecte indică un progres solid, astfel că Sony va continua să lanseze noi idei care vor lărgi perspectivele în domeniul electronicii prin combinarea tehnologiilor de imagine, audio, senzori și mecanice în domeniul AI, roboticii, comunicațiilor mobile și nu numai.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.