Fujifilm anunță camera X-T100

Postat de: F64 F64

Fujifilm anunță camera X-T100, o variantă mai ieftină și convențională a lui X-T20. Este primul model dintr-o nouă și elaborată linie de camere mirrorless a companiei. Fujifilm X-T100 spre deosebire de alte modele vine cu un preț relativ mic, păstrând totodată binecunoscutul design Fujifilm, însă, având un aport mai convențional, mai simplu.

Modul de utilizare al controalelor este aproape identic cu cel al camerei X-T20, care este adesea considerat cel mai bun aparat entry din seria X. Cu toate acestea, Fujifilm X-T100 nu vine cu grip, însă vizorul electronice se poate glisa în spate pentru a folosi blițul încorporat, iar ecranul cu touchscreen este rabatabil.

De asemenea, Fujifilm X-T100 a cam ocolit butoanele de compensare a expunerii și de reglare a timpului de expunere și este disponibil și de culoare aurie.

Un lucru pe care acest mirrorless îl are în comun cu modelul X-A5, este senzorul de 24mpx, APS-C, care nu folosește X-Trans color, precum majoritatea camerelor Fujifilm, ci are același Bayer layout care este folosit de orice alt producător de camere foto. Cu toate acestea, opiniile despre X-Trans sunt împărțite. Unii spun că are un impact asupra culorilor și zgomotului de imagine, alții se plâng de faptul că le îngreunează modul de lucru cu fișierele RAW.

Poate că citind aceste rânduri te gândești că noul X-T100 nu este un model extraordinar. Poate te întrebi, la ce este util? Ei bine, află că vine cu un raport calitate-preț destul de bun, unul care nu îi forțează pe noii utilizatori să se adapteze la stilul Fujifilm.

Probabil consideri că seria X deja devine cam derutantă, așa că ne-am gândit să-ți evidențiem pe scurt diferențele dintre modelele momentan existente, de la cel mai ieftin, la cel mai scump:

  • X-A5: model entry fără vizor, poate fi folosit precum o compactă (point and shoot), ecranul se rabatează în sus, fapt care îl face foarte convenabil pentru selfie-uri.
  • X-T100: model entry cu vizor, care poate fi folosit cam ca orice altă cameră.
  • X-T20: model entry pentru “the Fuji way” — micuț și ușor, cu design SRL, senzor X-Trans, controale de tipul aparatelor pe film și touchscreen.
  • X-E3: în mare, seamănă foarte mult cu X-T20, însă vine cu un design de tip rangefinder
  • X-T2: model de nivel Pro, cu design SLR
  • X-Pro2: model de nivel Pro, cu design rangefinder și vizor optic
  • X-H1: cel mai highend model în stil SLR, vine cu stabilizare de imagine încorporată, este foarte bun pe video.

Toate aceste camere însă, vin cu design-ul specific retro pentru care Fujifilm este recunoscut și toate aceste modele sunt compatibile cu cele mai bune obiective Fujifilm APS-C lenses. Modelul X-T100 are sens dacă motivele de mai sus sunt ceea ce cauți să ai de la o cameră, ca design, funcții ș.a.m.d. Pe scurt, X-T100 este ca un X-T20 mai ieftin, care funcționează similar cu ceva ce Canon sau Sony ar produce.
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top