BlackMagic Design anunță camera Pocket Cinema 4k

BlackMagic Design anunță o nouă cameră video 4k.

La 5 ani după prima lansare de cameră video de buzunar, Blackmagic Design tocmai au anunțat că vor lansa mult așteptatul succesor Pocket Cinema 4k cu specificații de invidiat.

BlackMagic Design

Senzor, crop și sensibilitate

Din prima putem spune că această nouă cameră Blackmagic Design vine cu multe inovații față de prima versiune. Compania va folosi un senzor HDR mai mare, pe montură micro 4/3 cu o rezoluție nativă de 4096 x 2160 și 13 stopuri de dynamic range. Mărimea noului senzor este similară cu cea a Pansonic GH5s. Factorul de corp exact încă nu este cunoscut, însă nu ar trebui să fie semnificativ în 4K și probabil că va fi bazat pe formatul 1:1 la rezoluția nativă. Cu toate acestea, Pocket Cinema 4k va atinge 120fps doar în modul “windowed HD”.

O altă asemănare cu camera GH5s este dual ISO (400 și 3200) pentru a performa mai bine în lumină scăzută, acesta este o altă inovație cu care vine BlackMagic Design față predecesorul noii camere. Prima versiune nu stătea foarte bine la capitolul ISO.

BlackMagic Design

Montură

Pocket Cinema 4k va fi pe montură micro 4/3 însă un adaptor opțional va fi disponibil, care va permite folosirea obiectivelor de pe monturi diverse precum PL, C, și Canon EF.

Totul este intern

Dacă te-ai săturat de toate celelalte dispozitive externe pe care trebuie să le iei cu tine atunci când plănuiești să filmezi, din cauza greutății și cablurilor în exces, află că noua cameră de buzunar de la BlackMagic va înregistra toate rezoluțiile si frame rate-urile intern pe unul dintre cele 2 sloturi de card disponibile. Camera suportă cardurile standard SD UHS-II și formatul CFast 2.0 pentru atunci când ai nevoie să filmezi raw 4K/60.

Una dintre cele mai interesante funcții ale Pocket Cinema 4k este posibilitatea de a folosi conectorul USB-C pentru a înregistra formatul raw pe un SSD portabil sau un flash drive.

BlackMagic Design

Compresie, stocare, rezoluție

Formatele disponibile de înregistrare includ cei 12biți CinemaDNG raw cu câteva rate de compresie (niciuna, 3:1 și 4:1), precum și moduri ProRes (422 în HQ, LT și Proxy). Camera poate menține toate rezoluțiile tradiționale și frame rate-urile până la 4K60 în UHD și DCI.

De asemenea, BlackMagic a prezentat și câteva variante de rate de stocare la 30 fps:

  • 4096 x 2160
  • CinemaDNG RAW – 270 MB/s
  • CinemaDNG RAW 3:1 – 128 MB/s
  • CinemaDNG RAW 4:1 – 96 MB/s
  • 3840 x 2160
  • Apple ProRes 422 HQ – 110 MB/s
  • Apple ProRes 422 – 73.6 MB/s
  • Apple ProRes 422 LT – 51 MB/s
  • Apple ProRes Proxy – 22.4 MB/s
  • 1920 x 1080
  • Apple ProRes 422 HQ – 27.5 MB/s
  • Apple ProRes 422 – 18.4 MB/s
  • Apple ProRes 422 LT – 12.75 MB/s
  • Apple ProRes Proxy – 5.6 MB/s

Aceste rate vor crește la 60fps.

BlackMagic Design

Conectivitate și putere

Camera de buzunar 4k vine cu toți conectorii asociați cu camerele profesionale: mini audio XLR cu phantom power pentru microfoanele profesionale, precum și cele cu jack de 3.5mm, full-size HDMI și doi pini DC power socket. Puterea bateriei se bazează pe un acumulator standard Canon LP-E6 cu o autonomie de 60 de minute. În plus, camera BlackMagic va putea fi controlată wireless prin Bluetooth.

Preț și disponibilitate

Pocket Cinema 4k este disponibilă pentru precomandă, iar livrările vor începe în luna septembrie a acestui an, pentru un preț de $1296 și o licență BlackMagic Resolve Studio inclusă.

Concluzie

BlackMagic setează iar un nou standard pentru camerele video entry. Unele funcții împachetate în acest corp compact sunt rezervate de obicei pentru aparatele high-end profesionale la prețuri mult mai mari. Ca un raport calitate-preț Pocket Cinema 4k stă foarte bine, în ciuda faptului că încă nu cunoaștem toate capacitățile sale. Cum performează autofocusul? Există limitări de înregistrare? Cum se descurcă la un ISO doarte mare? Și în final, câte probleme de software va avea? Pentru toate acestea mai avem puțin de așteptat, până vor apărea primele review-uri.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Cand credeti ca va fi disponibila in romania?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.