Tamron lansează noul teleobiectiv 70-210mm, f/4 Di VC USD (Model A034)

Tamron

Noul obiectiv cu zoom de la Tamron vine cu performanțe deosebite într-un corp compact, asigurând o portabilitate sporită.

Astăzi 22.02.2018 s-a lansat cel mai nou teleobiectiv compact de la Tamron, cu o focală de 70-210mm și o diafragmă maximă de f/4.

Tamron 70-210mm vine cu o performanță optică excepțională pe întreaga plajă focală și oferă o magnificare de 1:3.1, cea mai ridicată din clasa sa. Design-ul include un mecanism de zoom intern care oferă o construcție mecanică solidă și stabilă, pentru a-l putea folosi cu încredere. În plus, acest obiectiv dispune și de Dual MPU (Micro-Processing Unit), care permite un autofocus foarte rapid și precis, împreună cu stabilizarea de imagine și compensarea vibrațiilor, făcându-l astfel un obiectiv foarte versatil.

Pentru cei care preferă să-l folosească în condiții meteo diverse, noul teleobiectiv vine cu Fluorine Coating și este protejat împotriva intemperiilor.

Puncte cheie Tamron 70-210mm f/4 Di VC USD (Model A034)

Optic este construit din 20 elemente în 14 grupuri și folosește 3 elemente de dispersie scăzută pentru a compensa eficient aberațiile cromatice și a asigura imagini foarte clare, contrastante și de înaltă rezoluție. Datorită diafragmei f/4 disponibilă pe toată plaja focală, Tamron 70-210mm oferă un control superior aspra profunzimii de câmp și un bokeh excelent.

Prin comparație cu majoritatea teleobiectivelor, noul obiectiv Tamron 70-210mm este mai ușor, cântărind doar 850g și fiind mult mai compact, cu o lungime de 174mm, oferind o portabilitate excelentă.

Rata de magnificare de 1:3.1 îți permite să fotografiezi extrem de îndeaproape obiectele mici.

Mecanismul intern de zoom face ca obiectivul să nu-și modifice dimensiunile în timp ce schimbi focalele astfel încât, vei avea mult mai multă stabilitate în operare. Acum nu mai este necesar ca fotograful să se dea înapoi atunci când spațiul de fotografiere este limitat, iar designul robust face ca utilizarea filtrelor să fie mult mai ușoară.

Dual MPU-ul de mare viteză oferă o performanță incredibilă a autofocalizării, plus compensarea vibrațiilor și stabilizare de imagine performantă.

Sistemul dual MPU include două MPU-uri de performanță crescută, dedicate procesării compensării vibrației și sistemului de control al lentilelor. Ambele MPU dispun de DSP (Procesare digitală prin semnal) care permite o viteză crescută a întregului sistem.

Sistemul de autofocalizare al Tamron 70-210mm dispune de un motor ultrasonic silențios, care permite răspunsul rapid și focalizarea precisă.

Focalizarea manuală conține un mecanism care permite ca fotograful să facă ajutări manuale și în timpul autofocalizării, fără să mai schimbi modul de focalizare.

Elementul frontal este acoperit cu un compus din fluor protectiv care face obiectivul mai rezistent la apă și substanțe uleioase. Elementul frontal este astfel mai ușor de curățat și mult mai puțin vulnerabil la efectele degradante ale prafului, mizeriei, umezelii, amprentelor murdare și permite astfel o mentenanță mai simplă.

Construcția rezitentă la umezeală este aplicată în jurul monturii și altor părți vitale ale obiectivlului pentru a preveni infiltrarea acesteia sau a picăturilor de ploaie.

Tamron 70-210mm este compatibil cu tele convertorul TELE CONVERTER 1.4x (Modelul și TC-X14) și TELE CONVERTER 2.0x (Modelul TC-X20) care măresc distanța focală a obiectivului de 1.4, respectiv 2 ori, asigurând totodată și o calitate bună a imaginii.

Obiectivul este compatibil și cu TAMRON TAP-in ConsoleTM, acesta fiind un produs opțional care oferă o conexiune USB către un computer personal. Este extrem de utilă pentru a face update-uri de firmware, plus personalizarea funcțiilor, incluzând ajustări de autofocus și compensare a vibrației.

Pentru o atașare mai rapidă a trepiedului, unul cu o montură de tip Arca-Swiss este disponibil ca accesoriu opțional.

Specificații Tamron 70‐210mm

 • Disponibil pentru monturile Canon EF și Nikon F;
 • Compatibil cu senzorii APS-C și Full Frame;
 • Diafragmă cu 9 lamele rotunjite;
 • Sistem de autofocus USD (Ultrasonic Silent Drive);
 • Distanță minimă de focus de 95 cm;
 • Construcție optică din 20 de elemente în 14 grupuri;
 • Coating eBAND ( Extended Bandwidth & Angular-Dependency ) anti-flare și ghosting;
 • Sistem VC ce oferă 4 stopuri de stabilizare;
 • Obiectivul este izolat împotriva prafului și a apei;
 • Compatibil cu filtre cu un diametru de maxim 77 mm;
 • Lungime: 175 mm;
 • Diametru: 76 mm;
 • Greutate: 859g.

[products ids=125040283,125040282]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.