APA – expoziție Forona în Piața Sfatului

Postat de: F64 F64

FORONA – Organizația Fotografilor de Natură din România, lansează o nouă expoziție găzduită în cadrul Alpin Film Festival la Brașov.  Vernisajul va avea loc pe data de 28 februarie, începând cu ora 17:00, în Piața Sfatului din Brașov. Lucrările expuse vor putea fi văzute până pe 13 martie 2018.
APA – expoziție Forona în Piața Sfatului
Expoziție
 
Forona – Organizația Fotografilor de Natură din România te invită la o nouă expoziție în aer liber, desfășurată în cadrul Alpin Film Festival. Din 28 februarie și până pe 13 martie poți descoperi, în Piața Sfatului din Brașov, povestea apei, imaginată de 14 fotografi de natură. Lichidul ce stă la baza vieții este prezentat în cadrul expoziției în toate formele lui, de la mări și oceane la râuri și cascade, de la delicați fulgi de nea și până la puternici ghețari, expozanții oferind și o incursiune în lumea viețuitoarelor care depind de zonele umede ale planetei. Îți propunem o călătorie pe cinci continente, în încercarea de a înțelege importanța apei și valoarea incontestabilă pe care acest lichid uimitor o are în susținerea vieții.
„Pură și simplă, apa este un miracol. Alcătuită din două gaze, care fiecare în parte ar atinge starea lichidă la temperaturi comparabile cu gerul cosmic, apa nu ar trebui să scalde Pământul. Și totuși, iată că apa a învăluit planeta în scutece unduitoare, când calde, când răcoroase. De sub ele s-a auzit primul gângurit al moleculelor complexe și au orăcăit pruncii vieții scăldați în cristelnița primordială. Trăim pe Planeta Albastră, o planetă a oceanelor, a cascadelor și ploilor, a ghețarilor, a norilor cumulus. Privește alte corpuri cerești și vei recunoaște: Pământul este cea mai frumoasă planetă, dacă îl vedem din spațiu. Căci dacă ne apropiem, începem să vedem și griurile, cafeniul, negrul. Ploile spală terenuri răvășite și defrișate, conductele orașelor urinează în mare, din rezervoare și epave se scurge țițeiul, iar miliarde de PET-uri sunt purtate de vânt pe întinsul mărilor. Salvarea apelor este o urgență maximă. Oamenii de știință, oceanografii, ecologiștii, au misiunea de a trage semnalul de alarmă. Fotografii nu stau cu mâinile în sân. Ne reamintesc, iată, ce comori cristaline și susurătoare mai avem, și cât de fragile sunt. Altfel, lacrimile noaste nu vor mai fi decât din benzină, iar leagănul vieții se va transforma în giulgiul ei.”  Cristian Lașcu.
Fotografii care expun sunt: Alexandru Preoteasa, Simon Bela Attila, Costas Dumitrescu, Dorin Bofan, Dan Dinu, Florentina Tîlvîc, Helmut Ignat, Horia Bogdan, Remus Munteanu, Șerban Sîmbotelecan, Theodor Alexandru Dinulescu, Vlad Popescu, Zoltán Nagy și Zsolt Andras Szabo.
Expoziția este constituită din 40 de imagini de mari dimensiuni (100×70 cm), montate pe panouri speciale, iluminate noaptea.
Sponsor: Nikon
Parteneri: Primăria Brașov, Muzeul Județean de Istorie Brașov și Agenția Metropolitană Brașov.
Mai multe informații despre Forona găsiți pe site.
Mai multe despre Alpin Film Festival și programul din acest an găsiți pe site.
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top