De ce există Canon 760D dacă avem 750D?

Este o întrebare care m-a frământat ceva vreme și în afară de câteva mici diferențe pe care le puteam observa în specificatii îmi era greu să înțeleg de ce a fost nevoie să apară pe piață un astfel de model. Însă, pentru început voi prezenta punctele comune pe care le au Canon 750D și 760D. Ambele în momentul de față fiind excelente ca raport calitate-preț.

Aparatele 750D/760D întrerup oarecum evoluția înceata a aparatelor dSLR produse de companie din această serie. Începând cu 2010, de la apariția lui 550D, rezoluția senzorului înghețase la cota de 18 megapixeli, iar imbunătățirile aduse la 600D, 650D, 700D nu erau câtuși de puțin revoluționare.

Apariția celor 2 aparate, 750D și 760D aduce un senzor nou nouț de 24.2 megapixeli și un alt senzor performant 7560 pixel + IR pentru o măsurare mai precisă a expunerii. Ambele vin cu focalizare în modul live view, aceasta a fost mult îmbunătățită cu ajutorul noului senzor față de modelele precedente, iar acum ai deja posibilitatea urmăririi subiectelor în timp ce filmezi. Cei de la Canon chiar spuneau la vremea respectivă că acest sistem de focalizare este foarte apropriat de sistemul Dual Pixel găsit pe aparate ca 70D, 80D sau 7D mark II. Punctele de focus au crescut de la 9, cât avea predecesorul lor, la 19, la fel ca și 70D care este un model de clasă superioară. Sunt și primele din clasa lor care au Wi-Fi și NFC ce permite controlul de la distanță și un transfer rapid al datelor.

Toate aceste atuuri aduc clasa entry-level a celor de la Canon la un alt nivel, mult mai adaptat cerințelor vremurilor actuale.

Acum vom separa 750D de 760D și vom vorbi puțin despre diferențele dintre cele două. 

Selectorul de meniu se află în cealaltă parte, are o a doua rotiță în jurul selectorului multiplu și un ecran în partea superioară pentru afișarea parametrilor de fotografiere, iar în dreptul vizorului are un binevenit senzor de proximitate ce îți permite închiderea LCD-ului atunci când te apropii pentru a fotografia. “Under the hood” vine în plus cu posibilitatea de a focusa continuu în modul live view. Avem nivela electronică, ceea ce, cel puțin pentru mine este un instrument extrem de util. Nu-mi amintesc ultima dată când am făcut o poză cu adevărat dreaptă, iar timpul petrecut în editare doar pentru așa ceva este complet pierdut. În plus, are posibilitatea de video HDR și zoom digital atunci când filmezi. 

Dacă până acum aceste aspecte nu par suficient de importante încât să justifice apariția a 2 aparate extrem de similare, află că  în spate există o strategie a celor de la Canon. Strategie pe care nu am realizat-o până când nu am ieșit într-o zi la plimbare cu Canon 760D.

Așa cum am menționat mai sus, la partea de diferențe, 760D vine cu două rotițe de control și un ecran de afișare a parametrilor aflați în partea superioară. Acest lucru este o adevarată premieră în lumea aparateleor dSLR entry-level de la aproape orice brand, deoarece aceste calități se regăsesc doar la aparatele prosumer.

Compania se adresează cu acest model în special fotografilor pro care au deja un aparat foto full frame precum seria 5D sau 6D care își doresc un aparat de backup, ceva accesibil pentru propriile proiecte personale care să nu fie mare, dar care să poata oferi acel sentiment creativ care permite schimbarea parametrilor aproape instant pentru a putea experimenta, explora și imortaliza mediul înconjurător dintr-un punct de vedere strict personal.

Asta mi s-a întâmplat în momentul în care am folosit 760D. Era atât de ușor să schimbi parametrii și să faci ce-ți trece prin cap încat abia atunci am inteles de ce există și un 760D lângă 750D.

Un articol de Alex Frusina.

[products ids=125017233,125017917,125004410,125006172,125025789,125034514]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.