Praga – Expoziție semnată de Oliver Merce și Dan Moruzan

Vineri, 16 februarie, începând cu ora 18:30, în librăria Cărturești din Timișoara (Str. Mercy, nr. 7) ești invitat la vernisajul expoziției de fotografie “Praga” semnată de Oliver Merce și Dan Moruzan. 

expoziție

“Praga, la diateza reflexivă. Fotograful inițiază acțiunea și tot el o suferă, o trăiește. „Orașul de Aur”, creionat discret și extrem de personal. O călătorie interioară, mai coborâtă în amănunt la Dan Moruzan, ușor mai generalistă la Oliver Merce. Imaginile reușesc să evite clișeele exact cât e necesar, fără a uita, aproape imperceptibil, de câteva dintre amprentele locului (Podul Carol, Vltava, Orologiul), în lipsa cărora metropola ar rămâne cu personalitatea știrbită. O selecție unitară și inspirată, inclusiv din punctul de vedere al exprimării plastice, un alb-negru pe film, echilibrat și linistitor, fără contraste puternice și tonuri grave”. (Florin Șipoș, mondorama.ro)

Despre autorii expoziției:

Oliver Merce s-a născut în anul 1977. Atras în special de fotografia documentară și fotografia de stradă, totul în nuanțe de gri (fără a exclude în totalitate fotografia color), el încearcă să surprindă momentul, tot ceea ce este aici și acum. În multe dintre fotografiile sale prezintă o lume dramatică, plină de realism și ironie. El este autorul cărții “The Anatomy of Decay” (2016) și coautor pentru cartea “5 Years of Shooting Street Photography” (2017).

expoziție
(c) Dan Moruzan

Cu o experiență de 18 ani în domeniul fotografiei și de 8 ani în fotografie documentară, Dan Moruzan reușește să-și mențină vie pasiunea și să fotografieze constant. De 5 ani lucrează în principal analog, pe film format 35 și 120mm alb/negru. Pasionat de fotografie de stradă, Dan Moruzan a înființat grupul fotografic PhotoTeam și a fost membru în perioada 2011-2016. În prezent își desfășoară activitatea în București, lucrând la o serie de proiecte personale. El este și coautor pentru cartea “5 Years of Shooting Street Photography” (2017).

Nu uita, ne vedem pe 16 februarie, în Timișoara! Expoziția va putea fi vizitată până pe 16 martie 2018.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.