Sony A6500 – opinia utilizatorului, cu Cătălin Emerich

Mirroless-urile au crescut foarte mult în ultimii ani. Și piața îți oferă multe opțiuni care te pot copleși. Tocmai din acest motiv, vine ca o surpriză un aparat care poate face atât de multe, atât de bine.

Vrei să ieși la o plimbare? Sony A6500 și obiectivul Sony SELP 18-105mm F4 G OSS stau cuminți într-o geantă, într-un rucsac, de gât și când vrei să surprinzi momentul, sunt la îndemână, rapide în pornire, focalizare, declanșare.

Sony
(c) Cătălin Emerich

E mic (știu! așa trebuie să fie un mirrorless), dar este surprinzător de ușor, ergonomic, intuitiv. Nu am avut nevoie de manual sau de mai mult de 2-3 minute pentru a-i învăța setările și a le folosi după nevoie, situație și idee.

Sony
(c) Cătălin Emerich

Pornește extrem de repede, procesorul BIONZ X și sistemul de focalizare cu 425 de puncte AF cu detecție de fază cu tehnologie High-density Tracking AF oferă o viteză de nivel DSLR full-frame, obiectivul pare că știe mereu ce are de făcut și nu este un simplu atașament la aparat, ci este o extensie a acestuia. Orice mod de focalizare ai folosi, are precizie în 99% din situații, fie ele in lumină scăzută sau pe subiecte dificil de prins. Are și un dynamic range la care te aștepți când pe aparat scrie Sony. Detalii în cele mai dure umbre ale luminii de amiază, lucru important pentru cineva ca mine, care e pasionat de texturi.

Sony
(c) Cătălin Emerich

Fotografierea în rafală cu 11 FPS (8 FPS în modul live-view) cu pana la 307 imagini în modul de fotografiere continuu pot prinde și cele mai rapide situații.

Ecranul are funcția de touch-focus, ceva extrem de util, precis și cu care, odată ce te-ai obișnuit, îți va fi greu să nu îl folosești.

Sony
(c) Cătălin Emerich

L-am folosit în decursul a câteva zile, în casă la lumină naturală, în studio la lumină continuă, prin oraș la lumină scăzută sau la lumina soarelui de amiază și în toate situațiile a fost o plăcere să fotografiez.

Balansul de alb, ține de stilul fiecăruia dar, mie îmi place să-l las pe Auto și să facă aparatul toată treaba. În afară de situațiile cu lumină scăzută unde tot timpul era nevoie de mici corecții, nu a avut nici un fel de probleme.

Sony
(c) Cătălin Emerich

ISO este utilizabil chiar si la 6400, dar din nou, ține de fiecare în parte cum îl preferă, cât grain tolereaza în fotografiile sale. Și insist să-l numesc grain fiindcă la ISO 6400, nu e noise, nu e deloc deranjat. (asa cum se vede în cadrele de mai jos):

Într-adevăr, preia de la Seria A7 bateria care necesită cel puțin o rezervă și modul de încarcare out of the box cu acumulatorul în aparat și un cablu USB cu prea puțini amperi. Și nu este full-frame, detaliu care este important pentru partea de foto, unde, ca și preț se apropie foarte mult de ‘fratele mai mare’ A7 pentru aceasta diferență de senzor. Cu toate astea oferă o performanță și feature-uri care îl fac o alegere ideală chiar și pentru cei mai exigenți fotografi.

Articol și fotografii de Cătălin Emerich.

[products ids=125030601,125007310]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *