Canon M5 într-o plimbare de toamnă

Postat de: F64 F64

Deși Canon M5 poate fi deja considerat un mirrorless vechi, mai ales odată cu apariția lui M6 și a noului M100 care a atras toate privirile, asta nu înseamnă că acest model nu mai reprezintă o alegere bună în materie de aparate foto. Orice cameră este bună, depinde doar ce fel de fotografii dorești să realizezi cu ea.

În acest articol exact despre asta ne povestește Nicoleta Burcea. Citește mai departe și poate îți vei da seama că acest mirrorless este ideal pentru tine!

Segmentul mirrorless de la Canon a fost întotdeauna un punct sensibil și deși mulți își doreau să acorde o șansă acestui sistem ajungeau să realizeze că încă mai este de lucru.

Variantele anterioare de camere erau lente și păreau că duc lipsă de opțiuni sau butoane pentru un acces mai ușor la reglaje.

Aici intervin frățiorii din gama mirrorless, M5 si M6, care au încercat să redreseze situația modelelor anterioare.

Specificații Canon M5:

• Rezoluție efectivă: 24,2 megapixeli
• Senzor: CMOS de 22,3 x 14,9 mm
• Wi-Fi
• Ecran tactil LCD (TFT) de 8,0 cm (3.2”) ClearView II
• Sensibilitate ISO: 100-25600
• Filmare Full HD
• Capacitate rafală: 9fps cu focalizare automată fixă

La prima atingere Canon M5 are o construcție surprinzător de solidă și precisă, deși privindu-l nu ai crede, odată ce testezi sistemul de rabatare al ecranului sau pui în funcțiune aparatul și începi să declanșezi, senzația de jucărie dispare.

Testul a fost unul simplu, o plimbare lungă în condiții de lumină nu tocmai bune alături de temperaturi mai reduse pentru a vedea cum s-ar descurca acest aparat pentru cei care călătoresc indiferent de vreme.

Când începi să îl utilizezi, nu durează mult să observi că stabilizarea este excepțională și ajută foarte mult utilizatorul să surprindă imagini foarte clare. Cu toate acestea, valorile ridicate ale ISO își spun cuvântul dacă vrei să fotografiezi ceva în mișcare.