SWPA 2018 ajunge în ultima lună de înscrieri

Postat de: F64 F64

O nouă serie de imagini marchează ultima lună dedicată înscrierilor în competiția Sony World Photography Awards (SWPA) 2018

Înscrie-te aici! 

Astăzi, 12 decembrie 2017 – Fotografii din întreaga lume mai au la dispoziție aproximativ o lună pentru a se înscrie în cea de-a 11-a ediție a competiției Sony World Photography Awards. Pentru a marca acestă ultimă lună dedicată înscrierilor, World Photography Organisation, organizatorii acestei competiții, lansează astăzi o nouă selecție de imagini deja înscrise în concurs. Fotografiile sunt înscrise de fotografi din întreaga lume și acoperă o gamă largă de subiecte, de la fotografii aeriene uimitoare la portrete intime și animale în sălbăticie.

Sony World Photography Awards este recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai importante concursuri de fotografie din lume. Imaginile nominalizate și cele câștigătoare se bucură de o expunere și o recunoaștere globală.

„Îmi este imposibil să exagerez importanța acestei realizări pentru cariera mea, acoperirea globală a fost uimitoare, de fapt interesul pentru munca mea este un rezultat al acestei competiții, ce continuă și astăzi” , a declarat fotograful Simon Butterworth (Marea Britanie, Competiția Professional, Landscape, 2015). 

SWPA
(c) Pehuen Grotti

Deadline și juriu

Juriul din 2018 are sarcina dificilă de a alege cea mai bună fotografie contemporană din ultimul an din lucrările înscrise în următoarele competiții:

  • Open – cea mai bună fotografie
  • Youth – cea mai bună imagine, realizată de fotografi cu vârste cuprinse între 12-19 ani
  • Competiția Natională – cea mai bună imagine realizată de un fotograf local din peste 60 de țări

Deadline: 4 ianuarie 2018

Competiția Professional – cea mai bună serie de lucrări – Deadline: 11 ianuarie 2018

Juriul este compus din Mike Trow, Picture Editor al British Vogue (competiția Professional) și Zelda Cheatle, Curator (Open, Youth și premiile National). Detalii complete despre juriul din 2018 pot fi găsite pe site.

Date utile

SWPA
(c) Oliver San Juan

Lista completă a fotografilor nominalizați va fi anunțată pe 28 februarie 2018. Câștigătorii competițiilor Open și National vor fi anunțați pe data de 20 martie 2018, iar Fotograful Anului și câștigătorul competiției Professional vor fi anunțați pe 19 aprilie 2018.

Premii și expoziții

SWPA
(c) Matthieu Rivart

Fotograful Anului va fi premiat cu 25.000 de dolari, iar câștigătorul competiției Open va fi recompensat cu 5.000 de dolari. Toți câștigătorii vor primi cele mai noi echipamente foto Sony, iar câștigătorii competiției Professional sunt invitați la Londra, joi, 19 aprilie 2018, pentru a participa la cina Sony World Photography Awards.

Imaginile câștigătoare, dar și cele nominalizate vor fi expuse la Somerset House, Londra. În perioada 20 aprilie – 6 mai 2018, expoziția va include, de asemenea, lucrări exclusive ale câștigătorului premiului Outstanding Contribution to Photography, care va fi anunțat în ianuarie 2018. Câștigătorii acestei categorii sunt până acum Martin Parr (2017), RongRong & inri (2016), Elliot Erwitt (2015) și Mary Ellen Mark (2014).

Imagini din competiția Open pot fi descărcate de pe site.

SWPA Categorii de participare

SWPA
(cx) Antnio Leong
  • Categotii Professional:  Arhitectură / Probleme contemporane / Creativitate / Actualitate și știri / Descoperiri / Peisaj / Lumea naturală și animale sălbatice / Portret / Sport / Natură moartă
  • Categorii Open: Arhitectură / Cultură / Dezvoltare / Mișcare / Peisaj și natură / Portret / Natură moartă / Fotografii stradale / Călătorie / Sălbăticie
  • Youth – Brief-ul “My Environment”
  • National Awards – vor fi preluate toate înscrierile din categoria Open
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top