Amintiri dulci cu Sony RX100 V

Postat de: Alex Frusina Alex Frusina

Am observat cum în ultimii ani apicultura românească este din ce în ce mai încercată. Există numeroase petiții online pentru susținerea apicultorilor, iar la nivel mondial se discută tot mai mult despre Sindromul Dispariției Coloniilor de Albine. Este vorba de un fenomen neexplicat concret, care afectează foarte mult familiile de albine de pretutindeni.

Însă produsul final, mierea, este probabil unul dintre cele mai mai bune delicii oferite de natură. Dulce, sănătoasă și cu utilizări multiple atât în gastronomie, cât și în medicina naturistă, având un conținut mare de zaharuri, substanțe minerale, vitamine, enzime și acizi organici.

În acest context, am decis să susținem apicultura românească printr-un stup al nostru, stupul F64, situat într-o fermă apicolă din județul Ialomița. Iar mierea obținută aici va ajunge la dragii nostri colaboratori tocmai pentru a evidenția acest produs minunat.

Organizarea din stupul F64 este foarte asemănătoare cu cea dintr-o firmă care dorește să performeze la nivel înalt. Albinele își împart sarcinile cu exactitate în funcție de situație, își oferă sharing prin feromoni și participă la teambuilding-uri zilnic. Nivelul de comunicare este al doilea după cel uman sau cel puțin așa spun unii specialiști.

Orice membru al coloniei, la două zile după ce iese din stadiul de larvă, intră în activitatea stupului, un fel de entry-level stage. Primul job pe care îl primesc este acela de a avea grijă de larvele în formare, iar mai apoi participă la clădirea interioară a stupului folosind propolis pentru zidirea spațiilor. În funcție de devotamentul de care dau dovadă pot fi promovate la statutul de culegătoare sau paznici ai intrării.

În zilele călduroase își folosesc aripile pentru a aerisi intrarea stupului. În videoclipul de mai jos, realizat cu Sony RX 100 V, puteți vedea atât culegătoarele, cât și paznicii sau albinele care aerisesc stupul.

Și pentru că suntem îndrăgostiți de frumusețea naturii, am dus stupul nostru într-un lan de floarea soarelui. Astfel mierea pe care am obținut-o este una dintre cele mai dulci, care oferă un raport ridicat de energie și lecitină în stare pură. Dintr-un singur stup, am reușit să obținem anul acesta aproximativ 25 de kilograme.

Pentru a documenta acest proiect, am folosit Sony RX100 V, o bijuterie tehnologică de mici dimensiuni cu care am reușit să obținem imagini imposibil de văzut cu ochiul liber la 1000 cadre pe secundă. Am reușit să-l folosim chiar și cu mănușile de apicultor! Are cel mai bun sistem de auto focus din întreaga serie, diafragma maximă a obiectivului este curpinsă între f/1.8-2.8, iar distanța focală este de 24-70mm.

Acest aparat de la Sony are o calitate excelentă a imaginii care a reușit să mă surprindă.


Produse folosite
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top