Cu Sony pe ritmuri de dans – making of și impresii

Postat de: F64 F64

La final de octombrie, Sony și F64 au pregătit la Studio Filmărie un eveniment destinat celor care îndrăgesc fotografia de studio și dansul, intitluat „Testează echipamente Sony pe ritmuri de dans!”.

Speaker-ul, Ștefan Petrescu (Satori Studio), le-a povestit participanților despre experiența sa de la testele cu vârful de gamă mirrorless full frame de la Sony, deja celebrul A9.

sony

Special gândit pentru fotografia de acţiune, Sony A9 este capabil să fotografieze cu o viteză de 20 fps la rezoluţie maximă fără blackout, în EFV de 3,6 milioane de pixeli. Buffer-ul aparatului poate stoca 241 cadre RAW sau 362 de cadre în format JPEG.

Senzorul CMOS de tip EXMOR RS are o rezoluţie de 24.2 megapixeli şi un procesor de imagine Bionz X de generaţie nouă, fiind capabil să facă faţă fluxului mare de date şi să le proceseze la timp pentru a fi stocate. Designul este similar cu seria actuală A7, dar în interiorul carcasei avem prezente două sloturi SD, unul singur fiind de tip UHS-II. Sistemul de focus are 693 de puncte care ocupă 93% din imaginea disponibilă pe vizor. Stabilizarea de imagine integrată în corp este capabilă să compenseze mişcarea aparatului pe 5 axe.

Nu vă lăsați însă păcăliți, deși vedeta a fost Sony A9, o gamă largă de modele mirrorless full-frame de la Sony au fost disponibile pentru test și la fața locului, cum ar fi: Sony A7R mark II, Sony A7 S sau Sony A7 S mark II.

Curioși de cum s-au desfășurat lucrurile în cadrul evenimentului? Atunci haide să vedem imaginile și câteva testimoniale de la fața locului, însoțite și de un clip video de making of:

Doresc să încep această recenzie prin a vă felicita; în ultima vreme am observat că F64 a început să iasă din zona de confort și să facă evenimente distractive în alte locații decât cele proprii. Evenimentul Sony a fost o gură de aer proaspat, cu o locație interesantă. Speakerul, Ștefan, a vorbit frumos despre experiența lui cu A9 și a avut o abordare fresh, cu care ne-a arătat că fotografia de acțiune nu se rezumă doar la păsări și fotbal. Sincer, vă încurajez să experimentați în continuare cu evenimente de genul. Poate că nu m-a convins să cumpar un A9 (aici e și un conflict între prețul lui și bugetul meu), dar m-a pus pe gânduri să trec la un aparat mirrorless. (Mihai Barbu)