Exposing Movement – analogul în relație cu mișcarea, gestul și corpul

Apărut din dorinţa unor artişti vizuali de a explora noi forme de exprimare pe suporturi tehnice specifice secolului 19 şi 20, proiectul Exposing Movement aduce împreună o echipă formată din 4 fotografe şi 3 coregrafe care îşi propun să cerceteze noi modalităţi de a aborda tehnica fotografiei pe film în relaţie cu tehnici de mișcare şi intervenție corporală.

Echipa proiectului este formată din Alina Uşurelu, Sabina Suru, Hermina Stănciulescu şi Lavinia Pollak (artişti vizuali/fotografi) şi Simona Deaconescu, Ioana Marchidan, Andreea Novac (coregrafi/performeri).

Timp de două luni, cele şapte artiste se vor afla într-un laborator experimental în care vor investiga relaţia fotografie – corp, iar rezultatele laboratorului le vor împărtăşi în cadrul unui atelier deschis menit să permită pasionaţilor de fotografie şi dans să
experimenteze pe larg cele două arte şi legatura dintre ele.

O parte din întâlnirile laboratorului Exposing Movement se vor concentra şi pe a transforma spaţiul public în spaţiu expoziţional, ocupat şi transformat prin dans şi fotografie, valorificând astfel identitatea culturală a Bucureştiului.

În final experienţele şi rezultatele laboratorului vor fi adunate şi publicate sub forma unui caiet de practici ce va conţine date tehnice, explicaţii, impresii şi imagini fotografice din cadrul procesului de lucru – un materialul concret şi complex despre posibile modalităţi de lucru cu fotografia analog şi interacţiunea cu un performer, în diverse spaţii şi situaţii.

Proiectul se va finaliza cu o serie de vernisaje şi expoziţii, în care publicul este invitat să se implice activ performativ, la Gallery, Linotip – Centru Independent Coregrafic, Apollo 111, Beans and Dots, Mezanin.

Exposing Movement este primul proiect al Asociaţiei Developing Art (D’art), o asociaţie nou înfiinţată pe scena culturală bucureşteană care îşi propune promovarea educației interdisciplinare, dezvoltarea producției în sfera artelor contemporane și regenerarea relației dintre artiști și public.

Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului Cultural București Oraș Participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB.

Sponsor principal: BRD Groupe Societe Generale

Parteneri: F64, Grapho_mat, The Institute, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Spaţii partenere: Tranzit Bucuresti, Linotip – Centru Independent Coregrafic, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Apollo 111, Gallery, Beans and Dots, Mezanin, Libraria Kyralina.

Parteneri media: Modernism.ro, Radio Seven, Feeder.ro, Revista Arte şi Meserii, Fotografa.ro

Parteneri educaţionali: Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii din cadrul Universităţii Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

Suport: Allkimik, Ambrotipescu, Fotodex.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.