Nikon D850, noul DSLR în format FX

Nikon a confirmat astăzi zvonurile privind noul DSLR în format FX și anume, Nikon D850. Poți citii articolul nostru inițial despre această cameră foto aici.

D850 va fi un instrument pentru cei ce nu fac compromisuri în privinţa calităţii excepţionale a imaginii şi versatilităţii. Acest DSLR va fi util inclusiv fotografilor aspiranţi şi profesionişti, pasionaţilor care înregistrează peisaje, sporturi, plus cei  care obișnuiesc să facă fotografie de modă sau sunt fotografi de nuntă sau chiar creatori de conţinut multimedia.


Indiferent dacă sunt specializați în fotografie de natură, de eveniment, de modă, în fotografie sportivă comercială sau în înregistrarea filmelor, Nikon D850 oferă fotografilor flexibilitatea creativă de care au nevoie. Senzorul CMOS în format FX, iluminat din spate, fără filtru optic low-pass, are o rezoluție efectivă de 45,7 megapixeli. Noua sa arhitectură, cu micro-lentile pe cip, cu structură fără spații, permite înregistrarea unor imagini detaliate și oferă un interval dinamic incredibil. Cadențele de cadre sunt accelerate până la 9 fps când se utilizează gripul opțional MB-D18 (cu acumulatorul EN-EL18B introdus).
Cineaștii pot să înregistreze acum filme pe întregul cadru la rezoluții 4K/UHD la 30p, fără factor de decupare, fapt care deschide noi posibilități când se filmează cu obiective Nikon cu distanță focală fixă și deschidere mare a diafragmei. Filmările secvențiale la rezoluții 4K se pot realiza direct în aparatul foto, valorificând astfel întreaga rezoluție a senzorului pentru a crea filme timelapse spectaculoase. În plus, utilizând gripul MB-D18, se pot înregistra mai mult de trei ore 4K.
Sistemul puternic de procesare a imaginii EXPEED 5 permite realizarea de imagini clare pe întregul interval de sensibilități ISO, de la 64 la 25600, extensibil de la 32 până la 102400 (echivalent). Întregul interval de sensibilități ISO este disponibil, de asemenea, pentru înregistrari video 4K.

Noul Nikon D850 vine cu următoarele caracteristici principale:

 • Rezoluţie: 45,7 megapixeli de rezoluţie efectivă. Fişiere de 45,4 MP, bogate în detalii. Senzor CMOS în format FX, iluminat din spate, fără filtru optic low-pass.
 • Viteză: fotografiaţi la 7 fps. Sau înregistraţi imagini de rezoluţie completă la 9 fps, când utilizaţi gripul opţional MB-D18 (cu acumulatorul EN-EL18B introdus).
 • Sensibilitate la lumină: puternicul sistem de procesare a imaginii EXPEED 5 oferă imagini excepţional de curate pe întregul interval de sensibilităţi ISO, de 64–25600, extensibil de la 32 până la 102400 (echivalent). Întregul interval de sensibilităţi ISO este disponibil, de asemenea, pentru înregistrări video 4K.
 • Precizie: acelaşi sistem extraordinar AF cu 153 de puncte, cu care este echipat şi vârful de gamă D5, oferă sensibilităţi de până la -4 EV în punctul central (ISO 100, 20 °C).
 • Măsurarea până la -3 EV permite expuneri automate precise chiar şi atunci când sigura lumină disponibilă este lumina lunii.
 • Înregistrări video 4K fără factor de decupare: înregistraţi filme 4K/UHD pe întregul cadru la 30p, fără a fi limitat de vreun factor de decupare. Înregistraţi mai mult de trei ore utilizând gripul MB-D18.
 • Filmare secvenţială 4K în aparatul foto: realizaţi filmări secvenţiale 4K în aparatul foto şi valorificaţi cei 45,7 megapixeli efectivi ai aparatului foto D850, pentru a crea filme secvenţiale spectaculoase la rezoluţii 8K, în post-producţie.
 • Flexibilitate în format RAW: fotografiaţi la 45,4 MP în RAW de dimensiune mare, la 25,6 MP în RAW de dimensiune Medie sau la 11,4 MP în RAW de dimensiune mică (dimensiunile sunt ambele în format comprimat fără pierderi, pe 12 biţi).
 • Orice mediu: etanşarea extinsă împotriva intemperiilor permite aparatului foto D850 să fie pregătit pentru mediile neprietenoase. Aceeaşi iluminare completă a butoanelor. întâlnită la aparatul foto D5 de la Nikon, asigură manevrarea simplă în întunericul nopţii.
 • Suporturi de stocare rapidă: o fantă de card dublă permite utilizarea simultană a unui card SD UHS-II şi a unui card XQD – cea mai rapidă combinaţie posibilă.


[products ids= 125037436]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

 • Sunt asa entuziasmat, abia astept sa apara urmatorul aparat dupa acesta D860 sau D870 cum s-o chema.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *