Sony obține un număr record de distincții la Premiile EISA 2017

Sony a fost apreciat de Asociația Europeană pentru Imagine și Sunet (EISA) pentru crearea unor produse care redefinesc experiența de utilizator în domeniul imaginii și home theatre. În acest an, Sony a primit un număr record de șapte premii, mai multe decât orice alt producător, depășind în același timp numărul de premii obținute de Sony la edițiile precedente.
 
Cu participarea a 53 de reviste de specialitate din 25 de țări la nivel global, EISA reprezintă cea mai extinsă colaborare editorială din lume pentru electronice de consum și premiază cele mai bune produse de peste 35 de ani.

EISA: Cea mai bună cameră foto a anului 2017-2018: Sony a9

Sony a9 este o cameră mirrorless revoluționară care depășește performanțele camerelor tradiționale DSLR în multe privințe. Datorită unui design inovator, senzorul de imagine full-frame de 24.2 milioane de pixeli captează până la 20 fps la rezoluție maximă cu live-view permanent (fără black-out), și oferă o captare a imaginilor complet silențioasă, fără vibrații, de până la 1/32.000 secunde. Noul sistem de focalizare ultra-rapid cu 693 puncte de autofocus cu detecția fazei acoperind 93% din cadru asigură captarea clară chiar și pentru cele mai rapide subiecte. Stabilizarea pe 5 axe permite timpi de expunere cu până la 5 trepte mai lungi. Procesul de oversampling și citirea integrală, fără combinare, a pixelilor de pe întreaga suprafață a senzorului, generează videoclipuri 4K excelente.

EISA: Cea mai bună cameră foto mirrorless semipro a anului 2017-2018: Sony a6500

a6500 este o cameră compactă de mici dimensiuni, care oferă performanțe specifice camerelor profesionale. Fie că vorbim de video 4K sau fotografii, a6500 oferă o calitate excelentă a imaginii cu senzorul CMOS Exmor APS-C de 24.2 milioane de pixeli, viteză rapidă și acces la o gamă variată de obiective. Stabilizarea imaginii pe 5 axe este compatibilă cu obiectivele Sony E-mount, precum și A-mount cu adaptoare. Cele 425 de puncte de focalizare automată cu detecția fazei acoperă aproape întreaga imagine, în timp ce ecranul tactil de 3 inchi permite selectarea punctelor de focalizare cu degetul. Camera permite fotografierea cu până la 11 fps cu focalizare și măsurare a expunerii automate folosind un buffer care suportă până la 269 de imagini într-o secvență.

EISA: Cea mai bună cameră foto compactă a anului 2017-2018: Sony RX100 V

Asemenea predecesoarei sale, Sony RX100 V oferă un senzor tip 1.0 și un vizor retractabil OLED excelent. Noul senzor de imagine CMOS Exmor RS de 20,1 milioane de pixeli, alături de motorul de procesare a imaginilor BIONZ X și tehnologia LSI au făcut posibilă pentru Sony scurtarea timpului de răspuns pentru autofocus la 0,05 secunde și captarea continuă a imaginilor la 24 cps – cu urmărire AF/AE, pentru ca într-o serie a unui subiect în mișcare, fiecare imagine să rămână focalizată corespunzător, cu expunerea potrivită. Pe lângă capacitatea de a filma 4K, RX100 V oferă super slow motion de până la 1000 cadre pe secundă, captare silențioasă și un inel de control multifuncțional care poate fi personalizat.

EISA: Cea mai bună cameră foto superzoom a anului 2017-2018: Sony RX10 III

La doar 1095 g, Sony RX10 III este camera perfectă pentru fotografii de sport, natură și wildlife care sunt în căutarea unei soluții ușor de transportat. Obiectivul ZEISS Vario-Sonnar T* de 24-600 mm oferă zoom optic de 25x și o diafragmă largă f/2.4-4, în timp ce senzorul Exmor RS tip 1.0 și focalizarea automată ultra-rapidă, împreună cu stabilizarea imaginii Optical SteadyShot asigură imagini precise, fără tremurul camerei. Pe lângă distanța focală impresionantă, RX10 III poate fotografia macro chiar de la 3 cm de obiectiv, în timp ce obturatorul silențios nu va deranja subiectele din natură. RX10 III nu este excelent doar pentru fotografii – filmează de asemenea 4K și are opțiunea de a filma la 1000 cadre pe secundă pentru un efect de slow motion de 40 de ori mai lent.

EISA: Cel mai bun obiectiv mirrorless al anului 2017-2018: Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Teleobiectivul de 100 mm oferă o rezoluție remarcabilă, alături de Smooth Trans Focus (STF) pentru un efect bokeh spectaculos. Acest obiectiv a fost creat pentru un efect bokeh delicat și natural, fără vignetare. De asemenea, dispune de autofocalizare DDSSM rapidă, precisă și silențioasă și e capabil să fotografieze macro până la un factor de mărire de 0,25x. Tehnologia de stabilizare a imaginii Optical SteadyShot încorporată reduce orice neclaritate cauzată de mișcările camerei în timpul declanșării. Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS încorporează toate principiile conceptului G Master.

EISA: Cel mai bun obiectiv mirrorless profesional al anului 2017-2018: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS

eisa

Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS este un obiectiv impresionant care acoperă cele mai populare unghiuri pentru fotografia de sport și de acțiune. Claritatea este extrem de înaltă și egal distribuită, fără pierderi vizibile către margini. Claritatea se păstrează pe parcursul zoomului, chiar și cu teleconvertoare. Încorporează un sistem de focalizare flotant implementat într-un obiectiv de tip zoom pentru prima oară, ce contribuie la o distanță de focalizare minimă de doar 0,96m. Diafragma circulară cu 11 lamele asigură un efect bokeh extraordinar, în timp ce viteza de focalizare automată este foarte mare, în special cu Sony a9. Astfel, FE 70-200mm F2.8 GM OSS este construit pentru o utilizare intensă, în toate condițiile de vreme.

EISA: Cel mai bun televizor pentru home theatre al anului 2017-2018: Sony KD-65ZD9

eisa

Televizorul 4K Sony oferă o experiență de vizionare excepțională, cu o capacitate excepțională de reproducere a culorilor și cel mai bun contrast din gamă, alături de compatibilitatea cu toate formatele HDR majore (inclusiv un upgrade prevăzut pentru Dolby Vision). Cheia pentru imaginea impresionantă a conținutului Ultra HD Blu-ray și 4K HDR – chiar și în camere luminoase – este procesorul Sony 4K HDR, X1 Extreme și tehnologia backlight cu iluminare directă cu LED-uri extrem de dense și control local al iluminării (local dimming), Backlight Master Drive. KD-65ZD9 este un televizor premium pentru experiența supremă de tip home theatre 4K HDR.

[products ids=125035095,RS125030601-1,125030603,125026439,125033611,125030294]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.