Descoperă România Sălbatică – povestea serialului

Avem plăcerea să vă prezentăm și ultimul episod din primul sezon “Descoperă România Sălbatică”, care vă va prezenta cum a luat naștere proiectul și ce pățanii au fost pe la filmări.

În urmă cu mai bine de un an se lansa serialul “Descoperă România Sălbatică”, în care Dan Dinu vă purta într-o călătorie fotografică prin rezervațiile naturale ale țării. Te invităm de această dată să descoperiți povestea din spatele serialului și momentele mai mult sau mai puțin haioase surprinse la filmări.

„Am petrecut multe zile în teren, am fost plouați aproape în fiecare tură, am fost surprinși de viscol, am cărat mult echipament în spate, însă am avut parte de nenumărate momente frumoase.” ne spune Dan Dinu.

În primul sezon ați avut ocazia să călătoriți în Mestecănișul de la Reci din Covasna, Delta Dunării, Valea Ialomiței din Parcul Natural Bucegi, Zona Padiș din Parcul Natural Apuseni și Masivul Ciucaș. Găsiți toate episoadele aici.

Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache au lucrat pentru acest serial mai bine de doi ani. “Descoperă România Sălbatică” își propune să vă poarte prin intermediul fotografiei, în unele dintre cel mai interesante zone ale țării, dar și să vă arate locuri mai puțin cunoscute, însă la fel de frumoase și pline de viață.

Serialul vine ca o completare la proiectul “România Sălbatică”, o inițiativă a lui Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature), cel mai mare proiect de fotografie de natură realizat până acum în țară. Dan a avut încă de la început în minte realizarea unui film documentar despre natura de la noi, însă totul a stagnat până când Cosmin și-a manifestat interesul să sprijine acest proiect. Cei doi au pus bazele NTD (Nature and Travel Documentaries) și au conceput acest serial documentar, care pe parcursul fiecărui episod vă va plimba printr-o altă zonă naturală deosebită. Mai multe despre proiectul celor doi puteți găsi aici.

Dan este prezentatorul filmelor și pe lângă informații despre locurile vizitate, vă va da și multe sfaturi despre fotografie. Sezonul doi este deja filmat aproape integral și vă va purta prin alte cinci zone naturale deosebite: Parcul Național Ceahlău, Parcul Natural Porțile de Fier, Parcul Național Piatra Craiului, Pădurea Craiului și Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina.

Vă invităm să vedeți episodul de making of aici.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Foarte interesant si bine realizat serialul, felicitari si la cat mai multe sezoane!

  • Bravo baieti. Sunteti demni de un premiu sincer pentru ca apreciati si studiati valorile acestei tari. Indiferent de cauzele naturale. Succes in continuare !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.