Sony extinde seria G Master, cu noul superzoom de 100-400mm

Sony extinde seria de obiective G Master cu noul teleobiectiv superzoom de 100-400mm, cu montură E. Teleobiectivul FE F4.5–5.6 GM OSS de 100-400mm oferă o claritate remarcabiă, AF rapid și un design compact

Sony lansează teleobiectivul cu cel mai mare zoom din gama de obiective cu montură E, FE F4.5–5.6 GM OSS de 100-400mm (modelul SEL100400GM).

Noul obiectiv full-frame menține standardul de rezoluție setat de obiectivele din seria G Master de la Sony, oferind în același timp capabilități rapide și precise de focalizare automată, un design ușor și portabil, dar și o varietate de funcții profesionale și opțiuni de personalizare. Este un instrument foto extrem de performant, fiind ideal atât pentru fotografii amatori, cât și pentru profesioniști, în special pentru cei specializați în fotografia sportivă sau de natură.

sony

Design și performanță fără compromisuri

Noul model FE 100-400mm GM este un teleobiectiv cu super zoom care îndeplinește cerințele exigente impuse de seria de obiective G Master de la Sony, oferind o claritate incredibilă în orice unghi în timpul focalizării și efecte frumoase de bokeh sau defocalizare a fundalului, redând cele mai mici detalii ale imaginilor imortalizate.

Design-ul este complex, fiind prevăzut cu 22 elemente configurate în 16 grupuri diferite, inclusiv unul Super ED (dispersie extrem de scăzută) și două elemente din stică ED, care ajută la reducerea aberațiilor cromatice și obținerea celei mai bune rezoluții. Obiectivul este prevăzut cu un strat protector original Nano AR de la Sony, care este deosebit de util în fotografierea evenimentelor sportive sau în natură, deoarece reduce reflexiile nedorite.

Performanță AF

Pentru a ține pasul cu dinamismul acțiunii, noul teleobiectiv FE 100-400mm GM cu superzoom dispune de o combinație între un motor dublu liniar și un mecanism Direct Drive SSM, care asigură o funcționare precisă și silențioasă.

Sistemul dublu motorizat permite o focalizare extrem de rapidă, pentru a imortaliza mișcările bruște, întâlnite adesea în timpul evenimentelor sportive sau în natură, în timp ce funcția de control al poziționării și noul algoritm AF se asigură că subiectul este ușor de găsit și focalizat. Se valorifică astfel nivelul de performanță maximă al funcției AF al noii camere foto A9.

Opțiuni de personalizare extinse

Pentru a satisface exigențele și nevoile fotografilor, care doresc teleobiective mai ușoare, mai mici și portabile, noul teleobiectiv FE 100-400mm GM cântărește doar 1.395 de grame, fiind cel mai ușor din clasa sa și combinația ideală pentru gama largă de camere compacte de la Sony.

Modelul este prevăzut cu un inel de reglare al zoom-ului – o premieră pentru camerele A de la Sony – permițându-i utilizatorului să regleze nivelul forței de rotație din inel pentru a mări mai repede sau mai încet, în funcție de stilul de fotografiere. De asemenea, teleobiectivul este dotat și cu un buton de blocare a focalizării, care poate fi utilizat pentru multiple funcții inclusiv selectarea modului de focalizare, selecția zonei AF sau populara opțiune Eye AF lock.

Teleobiectivul este rezistent la praf și umezeală, fiind prevăzut cu un strat protector de fluor pe lentila frontală, care ajută la îndepărtarea mai ușoară a prafului sau a amprentelor. De asemenea, vine cu un suport detașabil pentru trepied.

sony

Fiabilitate și profesionalism în operare

Noul teleobiectiv FE 100-400mm GM dispune de stabilizare optică integrată a imaginii, astfel că pot fi obținute fotografii clare și în timpul fotografierii cu camera în mână. De asemenea, oferă o distanță minimă de focalizare de doar 0,98 metri, fiind extrem de versatil pe teren, și o diafragmă circulară cu 9 lamele care produce efecte bokeh omogene și frumoase.

Modelul FE 100-400mm GM este compatibil atât cu teleconvertoarele de 1.4x (modelul SEL14TC) și 2.0x (modelul SEL20TC), permițându-le fotografilor și videografilor să fotografieze până la 800mm pe camerele full-frame și aproximativ 1200mm (35mm echivalent full-frame) pe camerele foto APS-C.

De asemenea, dispune de un capac de schimb pentru obiectiv (modelul ALC-SH151).

Noul teleobiectiv cu super zoom FE 100-400mm GM va fi disponibil în Europa începând cu luna iulie 2017, la prețul de aproximativ 2.900 de euro.

 
[products ids=125035094]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.