Sony 20mm f/2.8 – opinia utilizatorului, cu Dana Corina Popescu

Postat de: F64 F64

Luna trecută, prin amabilitatea celor de la F64, am testat obiectivul Sony 20mm f/2.8 pe un Sony A7. Din păcate Sony nu produce obiective pancake pentru full frame-urile din seria A7. Nu știu care este motivația companiei pentru această omisiune dar, cred că dacă ar exista un obiectiv „mini” pentru camerele full frame, acest lucru ar fi un avantaj. Că doar alegi un mirrorless pentru avantajele de a fi mic. Atunci de ce nu ar fi și obiectivele mici și ușoare?

Probabil că mulți fotografi își pun întrebarea dacă un obiectiv Sony E-mount poate fi folosit doar cu o camera APS-C sau poate fi montat și pe un aparat cu sensor full-frame. Probabil și mai puțini au încercat acest lucru.

Nu e o idee prea bună să folosești un obiectiv crop pe o camera full frame, dar Sony are opțiunea aceasta.  Pentru a profita de senzorul tău full-frame ar trebui să utilizezi obiective Sony FE-mount. Obiectivele E-mount funcționează, se potrivesc fizic dar, deoarece sunt concepute pentru a fi utilizate cu un senzor APS-C, imaginea finală nu va „umple” întregul cadru.