Weekend petrecaret cu Selfie Ring Light

S-a nimerit momentul potrivit sa testez Selfie Ring Light, intr-o vineri cand, dupa munca a urmat un party/gathering si un weekend cu oameni care au tot venit si plecat de la mine.

Sa-ti povestesc putin despre produs, oricum prea multe nu sunt de zis, fiindca nu are nici un fel de functii complicate, ba chiar cred ca poate fi imbunatatit considerabil.

In sine, Selfie Ring Light este un disc cu clama, similara unei agrafe de hartie, doar ca mult mai mare, care se prinde de telefon, dupa cum se observa si in desenul de pe cutie.

Are trei trepte de intensitate a luminii si un singur buton pentru a seta luminozitatea, a-l aprinde sau stinge, plus un cablu usb pentru incarcare.

Cum a decurs testarea acestui produs?

Le-am dat modelelor din fotografii telefonul meu (HTC Desire Eye, care are o camera frontala de 13mpx) cu Selfie Ring Light atasat si i-am rugat sa-si faca cate un selfie care sa le scoata in evidenta starea de spirit.

Fotografiile au fost mai apoi editate in Photoshop, fara insa sa umblu la luminozitate. Am vrut sa las sa se vada exact intensitatea discului. Bokeh-ul si blur-ul au fost facute tot in photoshop, fiindca am vrut sa centrez atentia pe model si m-am mai ajucat cu saturatia.

De asemenea, fotografiile au fost realizate in limita alcoolului disponibil. M-am gandit ca se potriveste perfect, selfie-urile cele mai puternice sunt acelea care sunt sincere si care imortalizeaza un moment important sau placut intr-o oarecare masura pentru subiect, fiindca altfel nu si-ar face selfie-uri.

Cred ca se pot exclude din discutie selfie-urile zilnice pe care unii dintre noi si le fac doar ca sa nu-si mai verifice chipul in oglinda de la baie.

Pe langa fotografiile pe care si le-au facut amicii mei, v-am pregatit un colaj de test, alb-negru, pentru a vedea exact diferenta dintre treptele de luminozitate ale Selfie Ring-ului, cat si diferenta dintre a-ti face un selfie fara el si cu el.

selfie ring light

Ce mi-a placut la acest produs

  • Intensitatea luminii. La intensitate maxima, treapta numarul 3, poate lumina o intreaga camera.
  • Ideea de a avea o lumina portabila, utila si pentru alt tip de fotografie, diferit de selfie
  • Un ajutor de baza cand realizam portrete cu telefonul mobil

Ce nu mi-a placut la acest produs

  • Pe cat de simplu este, pe atat de greu se incarca. A stat in jur de 3 ore la incarcat.
  • Faptul ca are un singur buton. Ar fi nevoie de un buton de on/off si inca unul pentru intensitatea luminii. Este destul de neplacut sa “orbesti” de fiecare data cand vrei sa-l stingi. Procedeul de folosire al acestui produs functioneaza cam asa: Stins, apesi pe buton. Se aprinde, faci poza, apoi apesi a 2-a oara pe buton, intensitatea creste impreuna cu disconfortul. Apesi a 3-a oara pe buton, deja te poti declara orb si a 4-a oara, daca-l mai nimeresti se stinge discul.
  • Dimensiunea lampii este destul de mare; pe de alta parte fiind mai mare, iti elimina mult mai bine si eficient umbrele, asa ca poate fi un avantaj
  • Din cauza ca lumina este foarte puternica si sursa ei foarte mare, interfereaza uneori cu focusul telefonului.

Acestea fiind spuse, cred ca Selfie Ring Light este un produs util si pentru fotografi, nu doar pentru amatorii de selfie, doar ca momentan inca se afla in versiunea beta (din punctul meu de vedere), astept cu interes imbunatatiri.

Multumesc modelelor pentru participare si dezinvoltura, mi-ati fost un mare ajutor!

[products ids=125030547,125031761]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Vreau si eu unul.de unde se poate cumpara?
    Eu am o lampa pt telefon din acela ieftin dar nu-mi place o mica chestie la ea ca lumina si pe intensitate mica e deranjant pt ochi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.