Povesti despre Sony A7s la Streetmaniacs

Sunt multe de spus despre Sony A7s, dar si multe lucruri tehnice foarte cunoscute de voi, cititorii acestui blog. Nu este cel mai nou aparat mirrorless de la Sony si cu siguranta nici cel mai performant.
Va voi povesti despre experienta pe care am avut-o alaturi de aceasta camera in incercarea noastra de a surprinde cele mai interesante momente din cadrul evenimentului organizat de Streetmaniacs.
A fost dificil, au fost multe momente in care A7s ne-a ajutat, dar si cateva intamplari in care parca ne-am fi dorit mai mult.
sony a7s
Streetmaniacs On Tour nu este un eveniment clasic, este ceva nou pentru Romania si ceva super interactiv. Pe scurt, este vorba despre un traseu de cel putin 1200km prin Romania in care 14 echipaje trebuie sa colecteze cat mai multe check-pointuri. Concurentii au aflat traseul in dimineata primei zile, iar acesta nu a fost deloc usor. Kilometrajul masinii trebuia setat perfect cu Roadbook-ul pentru a putea descoperii indiciile care duceau la check-pointuri.
Haideti sa vorbim despre camera. Sincer, am avut nevoie de o camera care sa ne poata livra 120fps, o camera care sa fie usor de transportat si sa ocupe cat mai putin spatiu. Dupa ceva cautari printre DSLR-uri am observat ca singura camera care urma sa livreze video in 120fps urma sa fie Canon 5D MkIV, care la momentul respectiv nu avea nici macar lansarea stabilita. Alaturi de F64 am decis sa alegem Sony A7s care, impreuna cu adaptorul de lentile pentru Canon am reusit sa facem ceea ce ne-am dorit.
sony a7s
Filmarile au inceput de joi seara; am fost de-a dreptul impresionati de calitatile camerei in ceea ce priveste filmatul in timpul noptii (ISO). Chiar daca este un model care are deja trei ani vechime si destui competitori pe piata, precum Sony A7s mkII, aceasta camera a fost mai mult decat suficienta pentru a livra un material de calitate, asa cum veti descoperi in clip.
Un alt lucru care ne-a impresionat a fost modul de filmare de care acesta dispune, S-Log, care se apropie destul de mult de potentialul camerelor profesionale, cum ar fi BlackMagic sau Red. Chiar daca nu livreaza material RAW, formatul S-Log2 este destul de permisiv incat sa poti corecta culorile si chiar sa poti aplica diferite efecte fara ca materialul final sa isi piarda din calitate. Sigur si cu un DSLR se pot face astfel de lucruri, ma refer aici la Canon de exenplu, unde cu ajutorul unor soft-uri poti filma chiar RAW  insa la un “cost” ce nu te avantajeaza pe termen lung.
sony a7s
Cu toate acestea, nu toate lucrurile sunt bune despre Sony A7s, sunt cateva minusuri: bateria tine foarte putin mai ales in modul video,  cei 120fps sunt doar in formatul HD ( 720p ), in prezent pe piata sunt camere ce pot livra 120fps in format full HD (ex. GH4, A7s MkII, etc). Atentie insa, pentru a filma cu Sony A7s in format HD 120fps este necesara achizitionarea unor carduri SD de mare viteza ( obligatoriu SDXC ).
Din categoria lucrurilor pe care nu le recomandam nimanui sunt alegerea bateriilor de tip replaceable. Puteti avea surpriza ca Sony A7s alimentat cu o baterie replaceable sa va pacaleasca in ideea afisajului, va poate arata ca bateria este aproape goala si dupa o repornire a aparatului sa fie afisata ca fiind plina. Nu cred ca este cel mai placut sentiment, sa ai senzatia ca trebuie sa o pui non-stop la incarcat.
sony a7s
Pentru acest clip s-au folosit urmatoarele echipamente:


[products ids=125012678,125021006,125014936,65808425,1046828,1051663]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.