Aventuri pe strada cu Sony Cyber Shot RX 100 III (I)

Sony Cyber Shot – RX 100 III este o camera compacta, de dimensiuni impresionant de comode pentru a fi purtata in geanta sau in buzunar si de folosit indata ce simtim nevoia sa tragem cateva cadre.
De obicei folosesc Olympus OMD EM1 pentru fotografie, cu obiectiv de 12mm fix.
Avand pentru o saptamana aparatul pus la dispozitie de F64 Studio pentru aventura mea pe strazile din Portugalia, am descoperit ca multe din “obiceiurile” capatate din usurinta de a folosi un mirrorless, le-am regasit la fel de usor de aplicat si la compactul Sony RX100 III.

Cyber shot
(c) Mirela Momanu

Elementele pe care le-am descoperit cu placere sunt:

  • Senzor de 20,1 megapixel
  • Obiectiv Carl Zeiss Vario – Sonnar echivalent 24-70 mm, cu F1.8 – 2.8
  • Vizor electronic
  • Ecran rabatabil
  • Flash incorporat
  • Filtru ND
  • Conexiune Wi Fi

 
Aparatul in sine mi s-a parut mult mai usor de purtat dupa mine si de manevrat. Are o baterie mult mai rezistenta decat un mirroless (se incarca foarte repede, direct din aparat). Pe de alta parte, daca nu ai posibilitatea sa incarci o a doua baterie, e destul de greu fara un dispozitiv extern – mai ales daca plimbarile pe strazi sunt lungi. Sony Cyper Shot are un meniu prietenos, este rapid, discret, iar functia de declansare silentioasa m-a ajutat sa ma apropii de oameni fara nici o problema.

sony
(c) Mirela Momanu

Intr-o saptamana de strabatut zilnic strazile Portugaliei, am apelat la mirroless doar o zi. In celelalte sase nu am simtit lipsa aparatului bine cunoscut, pentru ca pur si simplu nu am putut sa las Sony-ul din mana. Vi-l recomand cu mare placere, cu siguranta nu il veti lasa din mana nici voi!
Pentru ca aparatul detine si filtre speciale de editare “Picture Effect” (nu ezitati sa le incercati),  am decis sa ma joc cu el intr-o sesiune ad-hoc, rezultatele sunt prezente in acest articol.
aparat compact
(c) Mirela Momanu

Fotografia de strada
Prezinta in mod direct si neregizat viata oamenilor in mediul public si nu necesita prezenta efectiva a unei strazi sau a mediului urban. Poate chiar sa nu aiba subiecti umani, daca prezinta un character incontestabil uman din punct de vedere al atmosferei si esteticii. Este un gen care deriva din documentar si poate avea valente diferite in zilele noastre, in functie de abordarile personale ale fotografului.
Fiind atat de multe interpretari ale fotografiei de strada, aparatul – ca extensie a mintii si ochiului fotografului –  trebuie sa ajute in mod util la concretizarea tuturor abordarilor in fotografia de strada, oricat de diferite ar fi acestea.
sony
(c) Mirela Momanu

In partea a doua a acestui articol veti descoperi felul in care Sony Cyber Shot – RX 100 III ajuta orice tip de fotograf de strada. Acest proiect a fost inspirat din streethunters si filtrat, ajustat dupa propriile mele idei.
Ramaneti alaturi de F64 pentru partea a doua.
[products ids=125012730]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *