Studio foto: de ce echipament avem nevoie pentru inceput?

Primim adesea întrebarea “Mă puteți ajuta cu o listă care să conțină întregul echipament necesar înființării unui studio foto?”.

Trebuie știut de la fața locului că un setup de studio standard nu există, acesta se configurează în funcție de ce anume se fotografiază, și de buget. De exemplu, dacă vrem să fotografiem cercei, fără pretenții foarte mari asupra produsului finit (fotografia), un setup de 500 lei este suficient. Dacă ne dorim însă să fotografiem sticluțe de parfum de la un producător celebru, deci și cu pretenții, setupul se poate duce în sume de cateva mii de euro.

Pentru cei aflați mai la început, care doresc spre exemplu realizarea de portrete în studio, recomandăm ceva simplu, dar cu rezultate de efect:

Lumina continuă

Produse recomandate

Blituri

Pentru cel mai bun raport calitate-preț, recomandăm:

Elinchrom #20485.1 D-Lite RX ONE - Blit Studio 100W
Fancier WOS3005/33 - Umbrela Difuzie Soft 80cm

Importante sunt și accesoriile, precum fundalul

produse recomandate

Acestea sunt niște accesorii utile, dar nu obligatorii. Pe de altă parte, aportul lor este însemnat comparat cu costul acestora.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Ma intereseaza o lista completa cu aparatura si accesorii pentru un studio foto -video.Vreu sa infinitez un studio foto care si face productie foto video.
    Va multumesc .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.