Un nou aparat bridge de la Sony : RX10 III

Sony lansează astăzi modelul RX10 III, cea mai nouă cameră foto din gama premiată RX Cyber-shot. Noul obiectiv 25x super-telephoto cu o plajă focală uimitoare de 24-600mm și silent shutter este construit pentru fotografii și videografii care doresc să surprindă subiecte în mișcare de la mare distanță, în scenarii precum evenimentele sportive, concertele sau fotografia de fauna. Obiectivul poate reproduce conținut de calitate pe întreaga plajă focală și folosind o serie de setări care în condiții normale ar impune utilizarea a cel puțin trei obiective interschimbabile de mari dimensiuni.
Mix-ul format din senzorul 1.0-type de 20.1MP, obiectivul luminos cu zoom și procesorul BIONZ X oferă o calitate ridicată a imaginilor pe întreaga plajă focală, fie că utilizatorul realizează o fotografie statică sau dacă filmează în regim 4K. De asemenea, alăturarea obiectivului ultra-telephoto cu senzorul CMOS îi permite camerei RX10 III să ofere noi experiențe foto/video, cum ar fi capturile video super slow motion la 1000 fps. Camera dispune de un sistem autofocus extrem de precis care focalizează pe subiect în 0.09 secunde.
RX10 III
Punctele forte ale obiectivului
Cel mai important element al modelului RX10 III îl reprezintă noul obiectiv ZEISS® Vario-Sonnar T*. Cu o plajă focală uriașă de 24-600mm (cu factor de magnificare optică de 25x, RX10 III este recomandat într-o varietate de scenarii, de la fotografii în natură de tip wide-angle la fotografii ultra-telephoto în cadrul evenimentelor sportive. Obiectivul cu diafragmă F2.4-4.0 sporește capacitatea senzorului 1.0-type de a realiza imagini de calitate ridicată, cu bokeh bogat.
Noua optică include opt elemente ED (Extra-low Dispersion) din sticlă, printre care se numără un super-element ED din sticlă și două lentile ED asferice. Aceste componente au rolul de a compensa aberațiile cromatice întâlnite deseori la obiectivele telephoto și oferă un contrast ridicat și o calitate superioară de la un colț la altul, pe întreaga suprafață a imaginii. Noul design optic include lentile asferice sofisticate (AA) și oferă performanțe foto ridicate, păstrând unitatea obiectivului la dimensiuni reduse. Noul obiectiv poate capta fotografii tele-macro extrem de detaliate, cu o distanță minimă de focalizare de 72cm la o extensie maximă de 600mm (factor de magnificare de maxim 0.49x). Stratul de protecție al obiectivului ZEISS® T* minimizează efectele flare și ghosting care în mod normal reduc calitatea fotografiei în condiții dificile de iluminare, oferind culori realiste și imagini clare.
sony RX
Diafragma are 9 lamele care creează un cerc aproape perfect la o deschidere a diafragmei cuprinsă între F2.4 și F11, ceea ce oferă un efect bokeh discret. Algoritmul Optical SteadyShotTM a fost optimizat pentru obiectivul RX10 III și atinge până la 4,5 trepte de stabilizare optică, ceea ce oferă o stabilitate ridicată chiar și la fotografiile realizate din mână în modul ultra-telephoto sau în condiții de luminozitate scăzută.
Viteză și timp de răspuns ridicat
RX10 III dispune de un senzor 1.0-type CMOS cu chip DRAM iluminat din spate, ceea ce îi permite să capteze lumina mai eficient. Noua cameră foto atinge o plajă ISO 64 – ISO 12800, cu zgomot redus, chiar și la un nivel ISO ridicat. Chipul DRAM din spatele senzorului stochează temporar și permite citirea unor volume mari de date care pot fi procesate în timp real, ceea ce permite înregistrarea video în regim super slow motion de până la 1000fps.iii Funcția este utilă în special atunci când utilizatorul captează imagini dinamice de la distanță, cum ar fi evenimentele sportive de pe stadion, unde accesul la subiect de de la distanță redusă este aproape imposibil, însă fotografiile spectaculoase, de calitate ridicată sunt necesare.


Cu viteze de declanșare rapide de 1/32000 secunde, declanșatorul electronic funcţionează la parametri comparabili cu declanțatoarele mecanice care nu deformează imaginea. Mai mult decât atât, declanșatorul electronic este silenţios, putând fi folosit în timpul recitalelor sau pentru fotografierea altor subiecţi sensibili. Fotografierea continuă se poate realiza cu până la 14fps, ceea ce permite capturarea scenelor dinamice sau a expresiilor faciale. În plus, RX10 III oferă o detectare exactă în timpul fotografierii continue cu ajutorul autofocus-ului de până la 5fps.
Înregistrare video HD 4k
RX10 III permite înregistrarea video 4K cu un bitrate ridicat în format XAVC S cu citire integrală a pixelilor și fără efect de binning. Astfel, camera poate captura de până la 1,7 ori mai multă informaţie decât este necesară în cazul filmărilor 4K, acest efect de oversampling îmbunătăţind detaliile imaginii și micșorând efectul de moire sau jaggies.
Noul obiectiv permite filmarea în regim 4K între 24-600mm, ceea ce îi oferă o flexibilitate sporită în tipurile de filmări pe care le poate capta. În plus, introducerea unui front-end LSI rapid ajută procesorul de imagine BIONZ X, reducând efectul de shutter prezent în unele filmări 4K.
RX10 III dispune de o varietate de funcţii pentru filmare care se regăsesc în mod normal pe camerele de filmat profesionale. Aceste funcţii includ: Picture Profile, S-Gamut/S-Log2, Gamma Display Assist, enhanced Zebra, HDMI output, TC/UB, REC Control, Dual REC şi funcţia Maker.
Autofocus rapid
RX10 III dispune de sistemul de autofocus Fast Intelligent AF, apreciat de utilizatorii modelelor RX10 II şi RX100 IV. Algoritmul de detectare spaţială a obiectelor fiind optimizat la maxim pentru modelul RX10 III. Acesta oferă camerei posibilitatea de a anticipa punctul focal, detectând subiectul înainte ca butonul de declanşare să facă jumătate din cursă. Odată ce acesta realizează jumătate din cursă, camera focalizează pe subiect în doar 0,09 secunde.
RX10 III
Noi inovaţii
RX10 III primeşte şi un număr de upgrade-uri comparativ cu modelele anterioare RX10. Acestea includ trei inele de lentile pentru controlul focusului, factorului de zoom şi al diafragmei.
Forma grip-ului a fost optimizată pentru noile obiective de zoom mare, în special pentru a oferi un plus de siguranță atunci când camera este ținută de utilizator la nivelul ochilor. Butonul Focus Hold permite blocarea distanței de focalizare atunci când e apăsat, dar poate fi folosit pentru atribuirea unei noi funcții. De asemenea, software-ul LCJ-RXJ va fi disponibil pe modelul RX10 III.
[products ids=125026439,125014675]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.