Sony lansează noul aparat foto compact RX1R II

Sony a lansat astăzi, 14 octombrie, noua cameră compactă Full-Frame din gama mult apreciată Cyber-shot RX, modelul RX1R II (DSC-RX1RM2).
Noua RX1R II se alătură modelelor originale RX1 și RX1R în familia celor mai compacte camere full frame din lume și are cea mai bună calitate a imaginii oferită vreodată de o cameră compactă Sony.
Acest atribut este datorat în mare parte noului senzor de rezoluție înaltă – 42.4 MP și obiectivului fix de 35 de mm ZEISS Sonnar T* F2, optimizate pentru a livra cele mai bune rezultate de imagine.
În plus, noul model oferă o creștere cu 30% a vitezei de răspuns a funcției AutoFocus (AF) în comparație cu modelele anterioare premiate RX1. Modelul este echipat cu primul filtru optic low-pass variabil din lume, care poate fi setat “off”, “standard” sau “high” (în funcție de preferințele utilizatorului) și permite bracketing.
De asemenea, camera are un vizor retractabil XGA OLED foarte practic, a cărui implementare nu a presupus o modificare semnificativă a formei generale compacte a aparatului, în comparație cu modelele precedente.


Imagine de cea mai bună calitate în palmă
Noua cameră compactă Sony RX1R II folosește un senzor Full-Frame retroiluminat de 35mm Exmor R® CMOS cu 42,4 megapixeli efectivi. Împreună cu procesorul de imagine BIONZ X, camera surprinde imagini la rezoluții înalte și niveluri ISO ridicate (ISO 100-25600, care poate fi extins la 50 – 102400 ).  Camera este de 3,5 ori mai rapidă decât modelul anterior RX1R, datorită structurii senzorului cu iluminare din spate.
Datorită obiectivului de 35mm F2 ZEISS Sonnar T*, toate imaginile surprinse vor avea claritate maximă în toate punctele, din centru până la colțuri.  În plus, obiectivul fix al camerei este poziționat precis față de senzor astfel încât fotograful să beneficieze la maxim de rezoluția extrem de înaltă a acestuia.
Pentru a maximiza beneficiile funcției wide dynamic range a senzorului, noua RX1R II poate capta și imagini necomprimate RAW pe 14 biți, pe lângă formatele comprimate tradiționale.  
Funcție Auto Focus (AF) de mare viteză pentru a putea capta momentele decisive
Modelul RX1R II este primul din apreciata gamă RX de compacte Sony care include funcții Fast Hybrid AF. Senzorul camerei include 399 de puncte de detecție în plan focal care acoperă circa 45% din suprafața imaginii – cea mai largă plajă de acoperire din lume pentru un senzor full-frame – care lucrează împreună cu 25 de puncte de contrast AF pentru a obține un timp de răspuns cu 30% mai rapid decât modelul anterior.

Primul filtru optic low-pass variabil din lume
Pentru prima dată în segmentul camerelor foto digitale, RX1R II include un filtru optic low-pass variabil care permite fotografului să ajusteze manual balansul rezoluției imaginii și prezența efectului de moiré sau artefacte cromatice pentru a corespunde obiectului de fotografiat.
Cele trei setări ale filtrului low-pass  sunt “oprit”, care oferă efecte comparabile cu absența unui astfel de filtru și este potrivită când rezoluția fotografiei primează, ”standard”, care oferă un echilibru între rezoluție și eliminarea efectului de moiré și artefacte cromatice, și ”ridicat”, care pune accent pe reducerea efectului de moiré și artefacte cromatice.
Pe partea de video, senzorul avansat al camerei surprinde clip-uri detaliate cu un nivel scăzut de zgomot. Modurile de înregistrare compatibile video sunt full HD 1920×1080 cu 60, 30 sau 24 cadre pe secundă în formatul XAVC S.
În plus, noua cameră este compatibilă Wi-Fi® și NFC, putând fi conectată la smartphone pentru transferul imaginilor.
Preț și disponibilitate
Noua cameră Full-Frame Sony RX1R II va fi disponibilă din decembrie 2015 la un preț estimativ de 3.500 euro.
[products ids=125022196]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Chiar pare a fi o sculă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.