Vești și povești foto de la Cupa Hontai

În urmă cu puțină vreme, am lansat, alături de Clubul Sportiv de Arte Marțiale Hontai o invitație pentru pasionații de fotografie și competiții sportive: fotografierea Cupei Hontai.
Ticu Dragoș, cititor al blogului F64 și fotograf, a fost prezent în ziua competiției și ne-a trimis câteva impresii și fotografii, pe care le poți vedea mai jos:
Nu am mai fotografiat de multă vreme într-o sală de sport aparținând unei scoli… Cu această ocazie mi-am reamintit despre condițiile în care copiii practică sportul: lipsă de lumină și de …. oxigen.
Dar, așa cum mă așteptam, entuziasmul fiecărui copil care urma să intre în competiție a lăsat în urmă orice neplăcere!
Am ajuns la locul de desfășurare a competiției cu 20 de minute înainte de ora de deschidere anunțată. Am intrat într-o lume pe care o uitasem de ceva timpt: antrenori, familie și o mulțime de copii și de adolescenți care se pregăteau de o mare competiție. Aproape toata lumea se antrena: copiii alergau, antrenorii dădeau ultimele indicații, iar părinții asistau impresionați la spectacol.
După câteva minute am intrat în atmosferă și am început să analizez condițiile “tehnice” existente: lumina era ca și inexistentă (ferestrele ocupau aproximativ 20% din pereții laterali, iar sursele de iluminare erau, bineînțeles, difuze), toata lumea din jurul meu era în mișcare, iar viitorii concurenți purtau tricouri albe sau negre.
Am încercat să gasesc un loc de fotografiere care să-mi permită să văd cele trei terenuri pregătite – am considerat că centrul sălii este locul ideal… Asta până să înceapă concursul, când toată lumea (colegi, familie) s-au îngrămădit în același loc în care eram și eu… Foarte mulți dintre ei încercau să fotografieze folosind telefoanele mobile.
Am schimbat locul și am început să fotografiez. Am utilizat setarile maxime native ale camerei Nikon D3 (ISO 4000 și 6400), iar obiectivul Nikon 70-200mm VR a stat la 2.8. Timpul de expunere a fost 1/ 640 – 1/800. Fără flash.
Din aproape 600 de cadre trase în 90 de minute am reușit să aleg 60-70 fotografii decente, iar procesarea în Lightroom CC a mai redus din zgomot.
Ca și concluzii, am fost impresionat de modul de organizare – arbitri, antrenori, participanți. Toată lumea știa ce are de făcut.
Din punct de vedere fotografic, cred că nici o cameră nu ar fi făcut față condițiilor, singura salvare fiind post-procesarea. Condițiile ideale erau ISO 6.400 – ISO 12.800, f:4-5.6 și 1/1000.
Sper că următoarea ediție să aibă loc în aer liber.” (Ticu Dragoș)

Galerie foto:

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Culorile sunt prea exagerate. Saturatia prea mare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.