Invitație la degustare de fotografie – World Press Photo 2015

World Press Photo este o expoziție de succes, care aduce împreună povești din toate colțurile lumii. Imaginile expuse sunt menite să atragă atenția asupra situațiilor din diverse țări, la care publicul larg nu ar avea ocazia să asiste în mod direct. Până la urmă, acesta este scopul fotojurnalismului. Să relateze povești prin intermediul textului și al imaginilor.
Subiectele incluse în expoziția de anul acesta aduc teme noi de discuție și determină publicul prezent la eveniment să privească lumea dintr-o perspectivă inedită. Fotografiile trebuie explorate, întelese și re-înțelese. De ce spun asta? Pentru că este vorba despre acel gen de imagine care dă de gândit. Informația este recepționată, procesată și apoi, interpretată de fiecare dintre noi.
Aici intervine relația și concordanța dintre fotografie și cuvânt, care completează viziunea de ansamblu.

Ce este de văzut la World Press Photo?

Totul! Fiecare serie de fotografii inclusă în WPP 2015 spune o poveste care se încadreaza în contextul social actual. Publicul are oportunitatea de a ajunge la locul unde s-a întâmplat evenimentul respectiv, prin intermediul imaginilor. Impactul vizual diferă de la o serie la alta dar ceea ce contează este faptul că fotografiile declanșează procesul de gândire și analiză a situațiilor ilustrate.

De ce merită să mergem la World Press Photo 2015?

Pentru că acest eveniment ne ține la curent cu diverse situații din lumea întregă. Suntem mai mult de 7.2 miliarde de oameni pe această planetă iar fiecare dintre noi are o poveste de spus. WPP aduce la București o mică parte din aceste povești și ni le pune la dispoziție în intervalul 8-29 Mai 2015. Dacă inițiativa World Press Photo Foundațion nu s-ar fi concretizat într-o expoziție, probabil că prea puțini dintre noi ar ști ce se întâmplă în diverse colțuri ale lumii.
Cristian Movilă, președintele fundației Eidos a declarat că WPP a fost adus “în România cu misiunea de a inspira interesul românilor pentru fotografie ca artă”. Această ințiativă este admirabilă și demnă de susținere.
Vă invit să vizitați expoziția situată în Piața Universității și să susțineți arta fotografică.
Cu scopul de a fi și mai convingătoare, vă pun la dispoziție o galerie foto de la vernisajul WWP 2015, care a avut loc pe 7 Mai. În seara aceea am avut parte de o ploaie care ne-a făcut cadou niște peisaje cu o cromatică pe măsura expoziției.
Andrada Mihailescu


 
PS: Pentru o viață sănătoasă, consumați artă sub orice formă, cât mai des posibil.
Un material și fotografii de Andrada Mihăilescu.
Vezi și comunicatul oficial aici.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.