Concurs: Fotografia de portret

Întrucât ne apropiem cu pași extrem de repezi de startul Photo Romania Festival, am pornit un nou concurs și te trimitem la câteva workshopuri speciale, în Cluj!
De această dată, tema aleasă este fotografia de portret. Înscrie-te acum!
Portretul este o pictură, un desen, o sculptură, o fotografie sau o altă formă de reprezentare a unei persoane în care expresia și fața acesteia sunt predominante. Scopul acestuia este să ne transmită starea și detalii despre personalitatea subiectului. Din acest motiv, portretul nu ar trebui să fie un instantaneu, ci o imagine compusă în care persoana are o postura statică. De asemenea, o astfel de imagine înfățișează adeseori o persoana care privește direct la cel ce îi realizează portretul, creând o legătura specială cu privitorul.
Printre primele portrete au fost cele realizate regilor și împăraților, dar și cele funerale (din Egipt). În fotografie, încă de la începuturi, oamenii și-au făcut portrete, fie de familie, fie pentru reprezentarea unor evenimente importante din viața lor. Dagherotipia a favorizat și în acest caz, dezvoltarea acestei laturi a fotografiei și apariția studiourilor.
Unul dintre cele mai vechi portrete fotografice cunoscute este cel realizat de Joseph Draper din New York, în 1839 sau 1840 – portretul surorii sale, Anna Katherine Draper. Iar când vorbim despre portret în fotografie este musai să îl amintim și pe Felix Nadar (pe numele lui adevărat Gaspard Félix Tournachon), căruia i se datorează unele din cele mai celebre portrete fotografice ale personalităților de la sfârșitul secolului al XIX-lea.
În fotografia de portret, un rol important îl are iluminarea subiectului. În studio, această lumină poate fi controlată, dar în afara acestuia lumina folosita este, de obicei, cea naturală. Când artistul creeaza propriul portret rezultă un autoportret.
Citește aici toate sfaturile de care ai nevoie despre echipament, lumină și încadrare în fotografia de portret. De asemenea, poti gasi aici interviuri cu 6 fotografe indragostite de fotografia de portret.


Concursul se desfășoara timp de 11 zile, până pe 16 mai.
Așteptăm așadar portrete faine realizate de tine. Indiferent că vorbim despre portrete în aer liber sau portrete de studio, important este să trasmită emoție, fotografia de portret fiind unul dintre genurile fotografice cu adevărat magnetice. De la un portret bun trebuie să nu-ți poți întoarce prea repede privirea pentru a merge mai departe…
Înscrie 3 fotografii în concursul „Fotografia de portret” și poți câstiga o participare gratuita la workshopuri din cadrul Photo Romania Festival.
Denumire concurs: „Fotografia de portret”
Tema concursului: Fotografii de portret, fie ele realizate în aer liber sau în studio
Perioadă concurs: 6-16 mai 2015
Jurizarea: 17 mai 2015

Anunțarea câștigătorului “Fotografia de portret”: 18 mai 2015

Premii:
Premiul I : participarea gratuita la workshopurile Wedding Photography Caffeine – 30 de idei de shooting/editare/promovare cu care poti sa duci stilul tau la nivelul urmator  si Despre design-ul de albume in fotografia de nunta din cadrul Photo Romania Festival, Cluj, 20 mai (valoare totala 560 lei)
Premiul II: participare gratuita la Workshopul de fotografie de portret din cadrul Photo Romania Festival, Cluj, 22 mai (valoare totala 200 lei)
Premiul III: participarea gratuita la Promovarea prin fotografie – atelier practic pentru antreprenori, din cadrul Photo Romania Festival, Cluj, 23 mai (valoare totala 200 lei)
Regulamentul complet îl găsești AICI.
Succes și ne vedem la Cluj!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.