Expuneri fotografice-Tatiana Volontir despre fotografia de portret și fine-art

Postat de: Cristina Gârleșteanu Cristina Gârleșteanu

Am dedicat luna septembrie fotografiei de portret. Am povestit despre echipament, lumină și încadrări, despre portrete incomode, am intervievat 6 fotografe îndrăgostite de fotografia de portret iar acum, completăm aceste materiale cu un nou episod din „Expuneri fotografice”.

Ți-am pregătit pentru ultima zi de luni din septembrie un interviu despre portretele fine-art, cu Tatiana Volontir – fotografa care împrumută imaginilor pe care le semnează fragmente din ea: delicatețe, feminitate și suav.

Tatiana a descoperit în timp că își poate proiecta gândurile și stările pe o anumită imagine. S-a apropiat de portret întrucât își caută mereu oglindirea în oameni. Fotografia a devenit pentru ea un mijloc de exprimare, de eliberare, dar și de descoperire – un studiu al proiecțiilor universului interior al modelului asupra fotografului.

“Fiecare fotografie trebuie sa vina din suflet la un anumit moment si daca nu este niciun `click`, atunci este un lucru fortat si nu mai vorbim despre pasiune sau ceva ce iti place. Ca sa iasa un lucru deosebit trebuie sa fie filtrat mai intai prin suflet.”, crede Tatiana.

fotografia de portret

fotografia de portret

Fotografia de fine-art o definește drept o reprezentare a unei situații sau a unei persoane, fotograful aducând un aport estetic, simbolistic, conceptual și ideatic. Practic este viziunea fotografului asupra unei situații sau asupra unui personaj, dacă vorbim despre portret.

Despre sursele de inspirație la care apelează Tatiana, despre importanta creativității și a spiritului inventiv, a simbolisticii și a mediului în care realizezi fotografiile, dar și principalele 3 sfaturi pe care le-ar da oricărui pasionat de fotografie, afli mai departe în interviul video de mai jos:

În octombrie, te așteptăm cu o nouă temă, dedicată fotografiei de noapte și fotografiei astronomice. Rămâi cu ochii pe noi!
test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top