1 Iunie, ziua copilului si un airshow de zile mari

Daca tot a fost 1 iunie si in fiecare dintre noi se mai regaseste copilul de altadata care isi dorea sa se faca „aviator” am zis sa dam o fuga pe la Aerodromul Clinceni, unde ca in fiecare an se organizeaza un show aviatic.
Am pus in rucsac pe langa cateva fructe, dulciuri, apa si un aparat Canon EOS 70D asortat cu un obiectiv Canon 28-300mm f/3.5-5.6L USM IS, toate acesta inghesuite intr-un rucsac Tamrac 5788 Evolution 8.
Sincer a fost prima mea vizita pe Aerodromul din Clinceni si dupa ce initial am ratacit putin drumul 🙂 am reusit sa ajungem la destinatie unde am fost surprins de numarul mare de oameni prezenti si de asemenea de modul in care erau organizati cei din baza militara.
Vremea nu parea ca o sa tina cu noi, insa imediat ce am ajuns a iesit si soarele care pana la urma dupa scurt timp s-a si ascuns, lasand loc norilor care pareau ca vor aduce o ploaie de vara.
Spectacolul a inceput putin mai tarziu si asta din cauza plafonului de nori care era prea jos, insa pilotii nu s-au lasat intimidati si au inceput in forta demonstratiile.
Imediat si-au facut aparatia rand pe rand avioane precum Zlin 50, Zlin 526, formatia The Pelicans cu avioane Ikarus C42, Fortele Aeriene Romane cu elicoptere si celebriil Soimi, iar atractia show-ului au fost cei de la Hawks of Romania care de data aceasta au evoluat intr-o formula complet inedita, de sapte avioane (cinci Extra 300L si doua Extra 330SC).
Am asteptat de ceva vreme un astfel de eveniment pentru a testa noul sistem de focalizare regasit in aparatul Canon EOS 70D si nu pot sa spun decat ca am fost foarte incantat de randamentul acestuia.
Cele 19 puncte de focalizare dispuse in cruce impreuna cu rafala de 7 cadre/secunda fac din acesta o alegere foarte buna pentru fotografierea evenimentelor wildlife sau sportive si nu numai.


Noul senzor de 20Mpx asigura o rezolutie generoasa si extrem de importanta in cazul acestui gen de fotografie si asta deoarece putem realiza crop-uri mult mai “adanci” atunci cand distanta focala a obiectivului folosit nu acopera plaja dorita.
Autonomia acumulatorului este una destul de buna si rezista cu brio la cel putin 1000 de cadre, insa este recomandat sa aveti si rezerve.
Cardul de memorie folosit a fost un SanDisk Extreme 45MB/s cu o capacitate de 32GB, insa si aici sunt necesare rezerve mai ales in cazul in care fotografiati in format RAW.
Recomand acest tip de card ca un minim acceptat pentru Canon 70D si asta pentru a putea fotografia in rafala in format RAW fara probleme (delay la scriere) sau pentru filmare in format FullHD la o calitate maxima.

Cat despre obiectiv, am ales sa optez pentru acesta varianta (Canon 28-300mm f/3.5-5.6L USM IS) datorita plajei focale acoperite chiar daca calitatea optica este putin inferioara unui 70-200mm F4, insa sunt destul de multe situatii cand ai nevoie de un unghi mai larg de cuprindere si asta implica automat si un al doilea aparat.
In fotografia de sport sau wildlife lucrurile se petrec destul de rapid si astfel o operatiune precum schimbarea obiectivelor nu este cea mai fericita alegere.

Am mai folosit si in trecut acest obiectiv si am ramas placut impresionat de sistemul de focalizare rapid si precis, de versatilitatea zoom-ului si de asemenea de sistemul tip push-pull care iti permite sa modifici aproape instant distanta focala.
Spectacolul a fost „inchis” de catre echipa de parasutisti de la TNT Brothers care ca de obicei au fost la inaltime.
In continuare puteti vizualiza si o serie de imagini de la evenimentul mai sus mentionat 🙂
PS: Lumina buna si ne vedem Sambata 21.06 la BIAS pentru un nou show mult mai interactiv!

de Eugen Predescu

[products ids=125006456,10106087,125001775]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.