Lansare Nikon 1 V3

S-a lansat Nikon 1 V3, noul vârf al gamei de aparate foto compacte cu obiective interschimbabile Nikon 1. În premieră pentru Nikon 1, modelul Nikon 1 V3 este echipat cu un monitor rabatabil cu ecran tactil, care vă pune la îndemână funcţiile de fotografiere importante. În plus, tehnologia Wi-Fi încorporată permite transferul rapid şi facil al fotografiilor şi filmelor către un dispozitiv inteligent.

Au mai fost anunţate două obiective noi: teleobiectivul 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 şi 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM, disponibil pentru prima dată ca obiectiv de kit pentru aparatul foto Nikon 1 V3.

Dotat cu un senzor mare CMOS CX fără filtru low-pass cu rezoluţie de 18,4 megapixeli şi cu noul procesor EXPEED 4A, Nikon 1 V3 este construit pentru fotografii care au nevoie de viteză, putere şi fiabilitate, precum şi de libertatea de a călători cu un bagaj uşor. Este ideal pentru cei ce vor să facă un pas înainte în artă fotografică sau să poarte cu ei un al doilea aparat foto.

Sistemul AF hibrid de la Nikon gestionează acum 171 de puncte de focalizare automată, dintre care 105 sunt puncte de detecţie de faza, care se blochează pe acţiunea din cadru cu o viteză extraordinară. Vitezele de fotografiere continuă în format RAW au crescut şi ele, ajungând la 20 fps cu focalizare automată continuă, iar dacă focalizarea este fixată la primul cadru, poate fotografia 40 de imagini cu viteze de până la 60 fps.

Ecranul rabatabil subţire este extrem de sensibil la comenzile prin atingere, permiţându-vă să focalizati, să fotografiaţi şi să reglaţi setări cheie sau să previzualizati funcţii creative prin simpla atingere a monitorului LCD de 7,5 cm (3 inci), cu 1.037.000 puncte. Ecranul tactil este simplu de dezactivat, iar aparatul foto poate fi setat la fel de simplu în modul de operare duală – de pe ecran sau din butoane. Pentru un plus de precizie, noul vizor electronic (EVF) opţional Nikon 1 DF.

N1000 oferă o acoperire a cadrului de aproape 100%: acest EVF detaşabil, cu 2.359.000 puncte oferă niveluri înalte de contrast şi de rezoluţie, afişează informaţii vitale pentru fotografiere şi poate mări subiectele, pentru o focalizare manuală precisă. Pentru o mai bună stabilitate când se fotografiază cu obiective lungi, grip-ul opţional GR-N1010 permite accesul confortabil la butonul de declanşare şi este echipat cu un al treilea buton cu funcţii programabile, precum şi cu un selector secundar de comandă.

Pe lângă abilităţile video existente, Nikon 1 V3 poate obţine efecte dramatice utilizând Redarea încetinită, o funcţie care redă în 12 secunde un clip video HD de trei secunde, înregistrat la 120 fps, precum şi noile moduri creative de film: Redare rapidă, Montaj eliptic şi Film de 4 secunde.

Împreună cu Nikon 1 V3 se lansează două noi obiective, 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 şi 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM, disponibil pentru prima dată că obiectiv de kit pentru aparatul foto Nikon 1 V3. 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM este primul model Nikon 1 echipat cu capac frontal electronic.

Nikon 1 V3

Nikon 1 V3 împreună cu 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 şi 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM vor fi disponibile în România în a două jumătate a lunii aprilie.

[products ids=125011600,125011601]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.