Nikon lanseaza D5300 cu ecran rabatabil si obiectivul NIKKOR AF-S 58mm f/1.4G

Bucuresti,  17 octombrie 2013 – Nikon lanseaza astazi aparatul foto DSLR Nikon D5300, cu ecran rabatabil, senzor CMOS fara filtru low-pass, Wi-Fi si GPS incorporate si obiectivul NIKKOR AF-S 58mm f/1.4G, o veritabila bijuterie optica bazata pe legendarul Noct-NIKKOR.

Nikon D5300 este cel mai nou model DSLR DX cu ecran rabatabil si primul cu Wi-Fi si GPS incorporate. Componenta centrala este un senzor CMOS de 24,2 megapixeli in format DX fara filtru optic low-pass, care reda perfect detaliile fine. Fotografiile pot fi partajate imediat utilizand functia Wi-Fi incorporata, prin intermediul careia aparatul foto se conecteaza direct la un telefon inteligent sau la o tableta, iar functia GPS marcheaza fotografiile de calatorie din aparatul foto cu geoetichete.

Aparatul foto DSLR Nikon D5300


DSLR Nikon D5300

Sensibilitatea ISO ridicata (pana la 12.800, extensibila pana la un echivalent de 25.600) se combina cu noul si puternicul sistem de procesare a imaginii EXPEED 4 de la Nikon, D5300 fiind primul aparat care beneficiaza de el. Miscarile sau expresiile trecatoare pot fi surprinse exact la momentul potrivit, gratie vitezelor de fotografiere continua de pana la 5 cadre pe secunda si sistemului AF inteligent cu 39 puncte, din care noua de tip cruce.

Monitorul LCD mare, de 8,1 cm (3,2 inci), cu unghi larg de vizualizare si rezolutie inalta, de 1.037.000 puncte ofera libertatea de a surprinde cadre din orice unghi. Pentru cei care doresc sa isi foloseasca viziunea creativa pentru a crea filme, functia D-Movie a aparatului foto D5300 realizeaza inregistrari video Full HD cursive si fin detaliate, la cadente de cadre de pana la 50p/60p. 

Tot astazi, Nikon anunta noul obiectiv foto AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G, un obiectiv fix extraordinar in format FX ideal pentru aparatele DSLR de inalta rezolutie. Un omagiu adus legendarului obiectiv Noct-NIKKOR, constructia optica perfect noua ofera caracteristici incredibile de claritate, contrast si rezolutie.
 
Subiectele sunt redate clar cand se fotografiaza la cea mai larga diafragma, de f/1.4, iar tratamentul Nano Crystal minimizeaza petele luminoase si formele dublate.  In plus,  sursele de lumina punctiforme, precum luminile orasului, sunt reproduse sub forma de mici puncte rotunde, chiar si la periferia imaginii. Focalizarea automata este silentioasa si rapida, gratie motorului SWM (Silent Wave Motor) de la Nikon.

Deoarece intensitatea estomparii imaginii se modifica uniform pe masura ce creste distanta de la punctul clar focalizat, contururile elementelor defocalizate nu au margini neregulate, bokeh-ul fiind extrem de placut.  Beneficiile se extind si la filme: cand se regleaza focalizarea urmarind subiectul, bokehul are o tranzitie incredibil de lina, oferind un avantaj unic la filmarea scenelor misterioase. 

Obiectivul Nikon AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 58mm

Nikon D5300 si  AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G vor fi disponibile in Romania in luna noiembrie.  

[products ids=125008457,125008456]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *