Sony prezintă Cyber-shot™ DSC-QX10 și DSC-QX100

Sony prezintă Cyber-shot™ DSC-QX10 și DSC-QX100 care transformă smartphone-ul într-o cameră foto premium. Are conexiune cu smartphone-ul prin Wi-Fi pentru a obține cele mai bune fotografii si NFC pentru conexiune one-touch .

Camerele inregistreaza imagini la o calitate ridicată datorită senzorului de rezoluție mare, zoom-ului optic, tehnologiei Optical SteadyShot și posibilității de a realiza setări manuale.

Se poate fotografia din orice unghi cu posibilitate de ajustare a setărilor direct de pe ecranul tactil al smartphone-ului, transformandu-l in partenerul ideal pentru noul Xperia™ Z1, dar și pentru alte dispozitive cu Android și iOS.

Numărul fotografiilor digitale realizate cu ajutorul smartphone-urilor continuă să crească. Ca urmare, Sony lansează două produse ce cresc calitatea acestor imagini, îmbinând puterea creativă a camerelor foto premium cu ușurința de utilizare a unui smartphone. 

Astfel, cu smartphone-ul pe care âl ai tot timpul la îndemână și cu noile camere Sony, poți fi realizata fotografii și videoclipuri HD impresionante a căror calitate rivalizează cu cea a unei camere foto premium.  Camerele foto Cyber-shot™ DSC-QX10 și DSC-QX100 reprezintă partenerul perfect pentru orice smartphone – transformând dispozitivul mobil personal într-un aparat foto de calitate. 

 

Noile camere sunt soluția perfectă pentru orice utilizator mulțumit de smartphone-ul utilizat, dar care dorește să realizeze fotografii la o calitate specifică aparatelor foto. Desi ca design sunt similare obiectivelor foto, DSC-QX10 și DSC-QX100 sunt de fapt camere foto cu funcționalități complete.  

Datorită adaptorului inclus în pachet, noile camere DSC-QX10 și DSC-QX100 pot fi atașate extrem de ușor celor mai populare modele de smartphone (cu lățime între 54-75mm și grosime de 13mm). Conexiunea între cele două dispozitive se realizează prin intermediul Wi-Fi și a celei mai recente versiuni a aplicației PlayMemories Mobile, care este lansată automat la momentul deschiderii funcției de cameră a telefonului. Utilizatorii de smartphone-uri cu tehnologie NFC integrată beneficiază de o conectare simplificată, realizată prin intermediul sistemului One-touch, fără a mai fi nevoie de alte setări. 

Ecranului telefonului poate fi utilizat pentru a vizualiza fotografiile, a ajusta setările și pentru a partaja imaginile realizate folosind orice aplicație dedicată. Mai mult, camera foto Sony nu trebuie să fie atașată telefonului pentru a realiza autoportrete: este de ajuns să îndrepți camera QX10 sau QX1000 spre tine și să folosești smartphone-ul pe post de declanșator.

Cu o greutate de numai 105g (incluzând bateria și cadrul MicroDS), camera DSC-QX10 încorporează un senzor CMOS Exmor R™ de 18.2 megapixeli efectivi și este echipată cu obeictivul Sony G. Având un zoom optic 10x, DSC-QX10 este ideal pentru prim-planuri, dar și pentru a surprinde elemnte aflate la o distanță considerabilă. Stabilizatorul optic SteadyShot elimină orice tremur al camerei, pentru a obține imagini și videoclipuri clare, chiar și în condiții de iluminare redusă.  

Galerie foto DSC-QX10

Cyber-shot™ DSC-QX100 dispune de un senzor CMOS Exmor R™  de tip 1.0 cu 20.2 megapixeli efectivi. Camera surprinde fotografii cu un nivel scăzut al zgomotului de imagine, chiar și în condiții de iluminare scăzută – scene care ridică dificultăți camerelor încorporate de telefoanele mobile. Datorită ecranului generos al smartphone-ului, optimizarea setărilor diafragmei, compensarea timpului de expunere sau schimbarea modului de fotografiere sau înregistrare devin mult facile. 

Galerie foto DSC-QX100

Noile camere foto QX10 și QX100 dispun de butoane adiționale dedicate pentru controlul zoom-ului și declanșarea obturatorului camerei.. În plus, obiectivul Carl Zeiss Vario-Sonnar T* cu diafragmă de dimensiuni mari și zoom optic 3.6x, împreună cu tehnologia Optical SteadyShot, oferă fotografii la calitatea unui aparat compact premium. 

Procesorul de imagine BIONZ al DSC-QX100 și DSC-QX10 rafinează imaginile și videoclipurile HD pentru un rezultat natural, cu detalii bogate, în timp ce funcția Superior Auto detectează automat condițiile de fotografiere, ajustând în concordanță setările camerei. Mai mult, DSC-QX100 include și un inel de control ce poate fi utilizat pentru focalizare și zoom manual, asemenea unei camere foto. 

Printre accesorii se numără și o husă de transport1, precum și un toc pentru adaptorul camerei2, necesar montării acesteia pe cele mai noi dispozitive Sony Mobile, incluzând noul Xperia™ Z1.

Noile Sony Cyber-shot™ DSC-QX100 și DSC-QX10 sunt disponibile începând cu sfârșitul lunii septembrie, 2013. 

 1 LCS-BBL (pentru DSC-QX100) și LCS-BBM (pentru QX10)

 2 SPA-ACX1 (pentru Xperia Z) și SPA-ACX2 (pentru Xperia Z1)

Galerie foto

Specificații

Model

DSC-QX100

DSC-QX10

Senzor de imagine

Senzor CMOS Exmor R tip 1.0 (13,2 x 8,8mm)

Senzor CMOS Exmor R tip 1/2.3 (7,76mm) 

Rezoluție efectivă 

Aprox.20.2 megapixeli

Aprox.18.2 megapixeli

Procesor imagine

BIONZ

BIONZ

Obiectiv 

Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, cu 7 elemente în 6 grupuri (4 elemente asferice incluzând lentile AA)

Obiectiv Sony G, cu 7 grupuri (include 4 elemente asferice)

Diafragmă maximă

F1.8(wide)- F4.9 (Tele)

F3.3(Wide)- F5.9 (Tele)

Distanță focală (echivalent 35mm)

(fotografie format 4:3)

f=28-100mm

f=25-250mm

Zoom optic

3.6x 

10x

Sensibilitate ISO (fotografii)

ISO160-6400 (iAuto), ISO160-25600 (Superior Auto), ISO160-3200 (Program Auto), ISO160-3200 (Aperture Priority)

ISO100-3200 (iAuto), ISO100-12800 (Superior Auto), ISO100-1600 (Program Auto)

Înregistrare video

MP4: 12MP (1440×1080/30fps)

MP4: 12MP (1440×1080/30fps)

Stabilizare imagine

Optical SteadyShot™ (cu Active Mode pentru filme)

Optical SteadyShot™ (cu Active Mode pentru filme)

Tipuri de focalizare

AF cu detecția contrastului

AF cu detecția contrastului

Moduri de focalizare

Single-shot AF; Manual Focus; Touch AF

Single-shot AF; Touch AF

Moduri de fotografiere

Superior Auto, Intelligent Auto, Program Auto, Aperture Priority, Movie Mode 

Superior Auto, Intelligent Auto, Program Auto, Movie Mode 

Conectivitate wireless 

Wi-Fi: trimite către smartphone / controlează cu smartphone-ul

NFC: control One-touch 

Wi-Fi: trimite către smartphone / controlează cu smartphone-ul

NFC: control One-touch

Dimensiuni

Aprox. 62,5 x 62,5 x 55,5 mm

Aprox. 62,4 x 61,8 x 33,3 mm

Compatibilitate 

Memory Stick Micro™ / Memory Stick Micro™ Mark 2 și carduri de memorie Micro SD/SDHC/SDXC (clasa 4 sau superioară)

Memory Stick Micro™ / Memory Stick Micro™ Mark 2 și carduri de memorie Micro SD/SDHC/SDXC (clasa 4 sau superioară)

Greutate (unitate principală)

Aprox. 165 g

Aprox. 90 g

Greutate (cu acumulator și card Memory Stick Micro)

Aprox. 179 g

Aprox. 105 g

Accesorii furnizate

Acumulatori reîncărcabili NP-BN; cablu micro USB; adaptor pentru smartphone; curea de mână; manual de utilizare

Acumulatori reîncărcabili NP-BN; cablu micro USB; adaptor pentru smartphone; curea de mână; manual de utilizare

 

 

[products ids=125007534,125007530]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Se pare cei de la samsung au reusit sa provoace reactii destule cu noul lor device Samsung Galaxy S4 Zoom totusi device-ul de la sony pare cu mult peste S4 zoom.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.