Sony AS 15 – Winter Adventure 2013

In perioada 14-17 februarie 2013 a avut loc prima editie Winter Adventure ce s-a desfasurat in Muntii Ciucas. Pe scurt concursul a fost compus din 3 probe de trekking ce insumau 60 km in 3 zile, ulterior distanta s-a reducandu-se din cauza conditiilor meteo.
Ideea acestui gen de concurs m-a atras asa ca am decis impreuna cu alti prieteni sa participam. Nu puteam insa sa las un asemenea eveniment nemarcat (videograf fiind de meserie) asa ca m-am tot gandit cum sa gasesc o camera de actiune cu care sa filmez la concurs. Discutand cu prietenul meu Alin Popescu am reusit sa primesc o camera Sony AS -15 Action Camera din partea prietenilor de la F64 carora tin sa le multumesc pentru incredere si ajutor.
Specificatii
Filmare Full HD (1080p)
– 1920×1080 / 30P (HQ),
– 1280×720 / 30P (STD, SLOW, SSLOW)
– 680×480 / 30P (VGA)
Audio – MPEG-4 AAC-LC 2 canale
Senzor CMOS Exmor R™ cu iluminare din spate de 1/2,3″ (7,77 mm)
Obiectiv Carl Zeiss® Tessar®
Suport inregistrare – Memory Stick Micro™ / card de memorie Micro SD/SDHC


Ergonomie si constructie
Adancime: 82mm
Inaltime: 47mm
Latime: 24.5mm
Greutate: 65 grame fara acumulator si card
Precum este specificat si mai sus camera are dimensiuni foarte reduse, contine un display unde puteti seta modul de filmare sau unghiul de cuprindere (120 grade sau 170 grade) si bineinteles un buton mare de REC. Camera vine echipata intr-o carcasa de protectie rezistenta pana la 60m sub apa si are si functia wi-fi incorporata.
In actiune
Camera este dedicata in special activitatilor sportive de toate genurile si poate fi montata cu ajutorul accesoriilor pe orice tip de material. Pentru concursul la care am participat am folosit ca accesorii o ventuza si un monopied de mana.

Pe tot parcursul filmarii am folosit unghiul de cuprindere de 170 grade si filmare la rezolutie FULL HD 1080-30p. Varianta de 720-60p este atractiva insa nu am vrut sa scad in rezolutie si nici nu aveam actiuni foarte rapide care sa evidentieze aceasta functie.
Prima proba a fost pe timp de noapte si sincer ma asteptam ca imaginea sa fie plina de zgomot si neclara, insa camera s-a comportat peste asteptari. In timpul concursului am filmat in totalitate avand camera montata pe monopiedul de mana care mi s-a parut un accesoriu extrem de util si care a redus semnificativ trepidarea. Cu siguranta daca aveam camera montata pe corp sau pe cap imaginea ar fi iesit mult mai trepidata sau miscata datorita faptului ca eram in alergare.

Pe timp de zi pot spune ca imaginea produsa de Sony AS-15 este foarte buna. Cand te uiti si ti in mana o camera atat de mica la prima vedere nu poti sa ai mari asteptari de la ea, insa dupa ce am editat filmuletul si l-am pus pe TV am ramas foarte placut surprins sa vad ca imaginea este foarte clara, fara zgomot deranjant, chiar si pe timp de noapte.
La polul opus camera sufera in mod normal si justificat la lumina de interior unde imaginea nu isi mai pastreaza aceeasi claritate datorita iluminarii minime de 6 lucsi, dar totusi este o camera conceputa pentru activitati sportive in aer liber.
Pe tot parcursul concursului chiar daca am alergat tinand camera in mana, pot sa spun ca acest lucru nu a solicitat nici un efort datorita greutatii foarte reduse. Singura obiectie care ar fi de remarcat este ca butonul de REC se activeaza putin cam greu prin carcasa de protectie a camerei iar becul rosu care confirma ca inregistrarea este pornita lipseste pe partea din fata asadar putin mai multa atentie cand porniti inregistrarea.
Concluzii
Sony AS-15 Action Camera
O camera extrem de utila pentru toti iubitorii de sporturi si in special pentru sportivi si cu siguranta foarte potrivita pentru orice tip de drumetie, excursie sau calatorie fiind o alternativa mult mai fiabila decat a unei camere de dimensiuni normale.
Bile albe
Calitatea imaginii
Fiabilitatea in conditii extreme
Filmare slow motion 720-60p
Unghi mare de cuprindere
Durata accumulator
Functie wi-fi
Bile negre
Butonul de REC al carcasei de protectie
Semnalul sonor destul de slab
Poze la rezolutie slaba si doar la interval
Un material de: Cosmin Dumitrache
Echipament utilizat:
[products ids=1051863]

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • […] De aceasta data am putut sa fiu prezent la o etapa din cupa Romaniei la motocross desfasurata pe circuitul de la Zarnesti si cu ajutorul partenerilor de la F64 Studio am putut surprinde intreaga actiune cu o camera Canon Legria G30 si o camera de actiune Sony As 15 pe care o mai testasem anterior, concluziile acelui test le puteti gasi aici. […]

  • foarte buna camera, eu mi-am luat-o sa filmez drumetiile cu bicicleta

  • interesant review, imi aduce aminte de tineretze Ciucasul!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.