Nikon D5200 – 24,1MP, ecran rabatabil si 39 de puncte AF

Nikon a anuntat astazi lansarea aparatului foto DSLR in format DX – Nikon D5200, dedicat fotografilor ce isi doresc un plus de creativitate; acesta ofera ecran rabatabil, 24,1MP, 39 de puncte de focalizare, filmare Full HD si 3 culori diferite: negru, rosu si bronz.

Nikon D5200 a fost proiectat pentru a oferi celor aflati la inceputul drumului in arta fotografica sau celor care doresc un nou DSLR DX din gama medie, un aparat foto care sa incorporeze cele mai noi tehnologii Nikon, intr-un corp compact, cu ecran rabatabil, care permite fotografierea din unghiuri inedite. Senzorul CMOS de 24,1MP ofera imagini foarte detaliate, chiar si in conditii de iluminare dificila, sensibilitatea ISO fiind cuprinsa intre 100 si 6400 cu posibilitatea extinderii pana la echivalentul a ISO 25600.

Sistemul de focalizare automata este acelasi cu cel al clasei superioare, Nikon D7000, oferind 39 de puncte AF, dintre care 9 in cruce. In acelasi timp, senzorul RGB de masurare cu 2.016 pixeli asigura date exacte sistemului de recunoastere a scenei din aparatul foto, care optimizeaza expunerea, focalizarea automata si balansul de alb inainte de declansare. Rapiditatea este asigurata si de sistemul de procesare EXPEED 3, care opereaza la viteze foarte mari, aparatul Nikon D5200 declansand cu pana la 5fps.

Modul de filmare ofera o rezolutie Full HD (1080p) cu pana la 60 de cadre pe secunda, iar modul de focalizare automata permanenta (AF-F) asigura focus automat foarte rapid in timpul filmarii. Nikon D5200 dispune si de un microfon stereo incorporat, precum si de intrare pentru microfon extern.

Nikon D5200 este un aparat realizat pentru cei care doresc un plus de creativitate. De aceea pune la dispozitia utilizatorilor, pe langa ecranul rabatabil de 3 inci si 921.000 de pixeli, si sapte efecte speciale: Culoare selectiva, Efect de miniaturizare, Cheie inalta si Cheie joasa, Silueta, Schita color si Vedere nocturna. In plus, functia HDR (high dynamic range) integrata in aparatul foto si D‑lighting capteaza imagini detaliate cu un contrast ridicat, sporind oportunitatile creative. De asemenea, exista si 16 moduri scena diferite care optimizeaza setarile aparatului foto precum timpul de expunere, ISO si diafragma in functie de situatia de fotografiere.

Nikon D5200 va fi disponibil in magazinele din Romania incepand din luna decembrie. 
[products ids=1053407] 

Alți fotografi au mai citit și:

20 Comments

  • Intrade-var, este totuși un format DX nu FX (vedeți diferența pe siteul oficial) D600 este format FX( mai bun pro) drept urmare nu asta atît bani pe unul entry, spre mid-level.totusi trebuie sa ti cont de doua lucruri la el, un obiectiv bun si un fotograf si mai bun.

  • Desi pare un aparat ok, parca totusi nu as da pe el 900 de euro. Sa recunoastem ca, desi este anuntat ca facand parte din clasa medie, este de fapt un entry level de clasa superioara. Probabil peste cateva luni, cand se vor mai calma apele si probabil vor fi anuntate noi lansari, pretul a fi cu adevarat acceptabil. My 2 cents.

  • cheie inalta… cheie joasa :))) oare si canta ? cine a tradus nene asa prost ?

    • Aveti dreptate. Trebuia sa ne aruncam un ochi mai vigilent pe un comunicat de presa.

  • BUNA dragi consumatori,(prieteni)ca asa ceva suntem;e f.adevarat ca la scurt timp apare cate ceva de'ti iei lumea in cap cu atatea aparitii oare ce proiecte mai "au"cei de la NIKON si CANON,cred chiar mondial ca nu cumperi un aparat acum ca si apare alt model mai atragator si ce fac cu cel cumparat cu un an in urma? CRED ca daca asi veni cu o propunere (ATENTIE F64!)PRIMITINE APARATELEN ce le-am cumparat cu un an-doi in urma,stabilim de comun acord un pret si imediat achizitionam un model nou. Parerea mea este ca ati avea de castigat si dvs.si noi cei fideli(deci nu sistemul consignatie);ia ganditi si studiati cu conducerea propunerea si vedeti la ce rezultat ajungeti. EXEMPLU: AM D300S de 2 ani doresc D700<MAINE VIN SI VIL ADUC E IN PERFECTA STARE TOTAL DACA IL VEDETI SI STUDIATI SUPER FUNCTIONARE SAU LA FEL AM D5000 sil DORESC PE 5200,DECI CE ZICETI??? CU STIMA SI DEOSEBIT RESPECT. MIHAI MARIO MACRO FOTO FILM.ATENTIE DRAGI PRIETENI! AM LUCRAT SI CU CANON SI CU NIKON EXISTA CONCURENTA INTRE EI DAR SUNT F. BUNI PENTRU LUMEA NOASTRA,NU NE DUCEM SPRE HASELBLAT;BRONIK SAU…SUNT FOARTE SCUMPI NU NE PERMITEM. SUCCESE. MIHAI MARIO MAGHER

    • ce aparat ai alege..???canon d60..sau nikon d 7000…obiective standard… multumesc…

  • pai sa vedem ce are in plus D5200 fata de D5100 :
    – 24,1MP fata de 16.2 ai lui 5100
    – 39 de puncte de focalizare fata de 11 puncte de focalizare
    – 60 fps la video fata de 30 fps
    – 5 fps la rafala fata de 4 fps
    – microfon stereo
    Toate astea pentru 1500 RON in plus 🙂 vedeti voi daca merita…

    • daca iti permiti sau esti bine finantat, merita

  • Marea veste este ca se va ieftini probabil D7000-ul 😉

  • Combinatia dintre Expeed3, aparut prima oara pe D3200, cu senzorul creatie proprie Nikon de 24MP, disponibil tot pe acest model, si sistemul de focalizare in 39puncte de pe D7000 inseamna ca in sfarsit problematicul (vezi probleme BF,FF si pete de ulei de senzor) semi-pro va avea un urmas in curand – luna ianuarie as zice. Ma astept la o avalansa de vanzari ale "vechiului" D7000 atunci cand va exista acest anunt de la Nikon.

    • cretie Sony poate!

  • Nu am vazut daca modelul asta are pana la urma stabilizare de imagine inclusa in body ?

    • Evident ca nu.
      Chiar daca imprumuta anumite detalii tehnice de la fratele mai mare D7000, nu inseamna ca delimitarea gamelor nu este clara. D5200 este un produs pentru incepatori intr-ale fotografiei, care vor fi evident atrasi de posibilitatea de zoom in timpul filmarii Full HD. 🙂
      PS: obiectivele Nikon beneficiaza de stabilizare intrinseca, cel putin variantele noi.

  • Din pacate toate aparatele foto, indiferent de marca si categorie, au pretul mare un momentul lansarii. Din fericire dupa cateva luni, pretul scade si/sau apar produse bonus in oferta respectiva ( obiective, genti,carduri, etc)

  • abureli de marketing, jenante,considerind ca toti suntem niste maimutoi analfabeti,ce mare brinza au facut cu 3200 a sa faca si cu 5200

  • Ne bucuram de aparitia noului d5200,de altfel de fiecare data cand apare un nou dslr.Faptul cel mai dezamagitor este evident pretul,fiind destul de piperat.De-si face parte din clasa entry-lever pretul este aproape de unul semiprofesional.Se pare ca,producatorii profita de vanzarea foarte mare a dslr-urilor in ultima vreme si cresc pretul.Performanta lui de-si netestat inca se pare ca se afla in limitele celor asteptate si este oricum peste nikon d5100.

    • "Desi" se scrie impreunat.
      Daca vrei sa fii in trendul ultimei fite, il cumperi la lansare. Daca nu, astepti promotii / reduceri.
      PS: evident ca este mai performant decat D5100 doar din cauza sistemului de focalizare imprumutat de la semi-pro-ul D7000.

    • Tin sa fac o corectie! Nu este entry-level! Acest aparat precum si d5100 este mid-level!

      • salut. as vrea sa-mi iau de curand un dslr…mid-level daca se poate, si am bani…maxim 4000 ron…care ar fii mai ok? Nikon d5100, d5200, canon 60d? o parere imi puteti da?

    • "de-si" se scrie "desi". prima data am crezut ca ai gresit din graba. dar ai scris de doua ori la fel :):):)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.