Nikon AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR DX

Zilele trecute am avut ocazia sa fotografiez in Palatul Parlamentului, seara, cand nu e multa lume la orizont. Nu puteam sa ajung acolo si sa nu trag cateva cadre.

Tinand cont ca aceasta constructie considerata de unii „megalomana” si de altii o adevarata frumusete atractiva, are spatii mari si iluminari interioare interesante. Aveam nevoie de un obiectiv cu un unghi mare de cuprindere. Nikon AF-S 16-85mm a fost o alegere buna si si-a facut treaba excelent. Acei 16mm sunt excelenti si mai mult decat satisfacatori in aceasta ipostaza.

Pentru unele imagini cu oameni in miscare am folosit un trepied Giottos MT 9360 cu cap Giottos MH1301-652 obtinand efectele dorite.

Constructia obiectivului este una robusta, avand materiale de calitate, iar la prima atingere iti lasa o impresie buna de obiectiv bine construit.

Extins la 85mm acesta ne arata cele trei segmente interioare, care culiseaza unu fata de celalalt. Dar cea mai importanta proprietate este luminozitatea (chiar daca nu este cu f.2.8), la 16mm f.3.5 in conditii de iluminare interioara asigura patrunderea unei cantitati sufciente de lumina pentru a putea „trage” din mana.

Tinand cont ca acest obiectiv face parte din gama wide-telefoto il gasesc ca fiind ideal pentru cadre largi dar si pentru portrete. Este construit special pentru formatul de aparate foto DX avand incorporat in interior si un motor de reducere a inerentelor vibratii facandu-l astfel compatibil chiar si cu aparate mai vechi (ex. D40, D40x, D60, D3000, etc.).

Facand o comparatie calitate/pret, Nikon 16-85mm este un best buy, fiind superior altor obiective din segmentul sau. Poate fi acel obiectiv pe care sa il ai montat pe camera atunci cand iesi la un street shooting sau sa il ai zilnic la indemana in geanta sau rucsac.

Concluzionand obiectivul Nikon 16-85mm este un best-buy necesar in trusa unui fotograf entuziast cu veleitati pentru peisagistica, arhitectura urbana, etc. Insa trebuie sa tineti cont ca plaja de la 16mm la 85mm este ideala pentru un street shooting, o poza de portret sau o imagine instantanee.

Echipament utilizat:
[products ids=125121,2304341,103873]

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Ce body ati folosit ?

    • Body-ul cu care s-a nascut.

    • D7000 (cel mai probabil)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.