Sony lanseaza camera Full HD NEX-VG900E, prima compacta full-frame DSC-RX1 si A99, primul SLT full-frame

NEX-VG900E, cameră Full HD cu obiective interschimbabile

Senzor CMOS Exmor full-frame de 24,3 megapixeli efectivi
Compatibilă cu obiectivele cu montură A printr-un adaptor (de asemenea, camera este compatibilă cu gama de obiective cu montură E)
Mod înregistrare progresiv Full HD 50p/25p/24p
Controale manuale extensive şi zoom de tip “balansoar”
Microfon Quad Capsule Spatial Array pentru un sunet 5.1 de înaltă calitate
Vizorul Tru-Finder OLED XGA oferă un contrast înalt
Display LCD XtraFine touch de 7,5 cm (3,0 “)

Sony a lansat camera video Handycam NEX-VG900E Full HD cu obiective interschimbabile pentru realizatorii de clipuri video pasionaţi. Modelul vine împreună cu NEX-VG30E, succesor al camerei NEX-VG20E, care s-a bucurat de mare succes, având acelaşi senzor de imagine APS-C, plus câteva îmbunătăţiri.

Handycam NEX-VG900E

NEX-VG900E este prima cameră cu senzor de 35mm exploatând la maxim potenţialul obiectivelor interschimbabile marca Sony şi Carl Zeiss pentru o calitate extraordinară a imaginii.

Cu o rezoluție de 24,3 megapixeli efectivi, senzorul CMOS Exmor dezvoltat de Sony regăsit în camera NEX-VG900E este de aproximativ 40 de ori mai mare decât echivalentul său din camerele video obișnuite. De asemenea, este de două ori mai mare decât senzorul APS-C, disponibil în alte modele Handycam cu obiective interschimbabile.

Gama largă de obiective α permite realizarea de efecte „bokeh” (defocalizare), iar sensibilitatea ridicată asigură imagini clare, cu zgomot de fond redus. Dimensiunea mare a senzorului asigură reproducerea fidelă a celor mai fine variaţii de ton, răspunzând cerinţelor celor mai pretenţioşi cineaşti.

De asemenea, senzorul permite camerei NEX-VG900E să fotografieze full-frame la o rezoluţie de 24 megapixeli efectivi, la o calitate de DSLR din clasa profesională. Pozele pot fi făcute în format RAW ceea ce asigură o mare libertate de procesare ulterioară.

Clipuri video la calitate de film pot fi obţinute prin înregistarea în modul progresiv 25p/24p, cu ajutorul Cinema Tone Gamma™ şi Cinema Tone Colour™, care asigură un control precis asupra efectelor de clasificare a culorilor. În plus, este permisă înregistrarea AVCHD versiunea 2.0 standard 50p, maximizând gama de opţiuni creative pentru utilizatori. O şi mai mare flexibilitate este asigurată prin modurile Picture Effect care permit aplicarea de efecte artistice din cameră atât pentru poze, cât şi pentru filme HD.

Filmarea video este îmbunătățită printr-o manetă “balansoar” care permite controlul fin al zoom-ului. Maneta ajustează zoom-ul optic atunci când sunt utilizate obiective cu montură E compatibile. Controlează, de asemenea, zoom-ul electronic, atunci când camera este utilizată cu obiectivele cu distanţă focală fixă.

Pentru un plus de rafinament, NEX-VG900E comută automat de pe full-frame pe APS-C în momentul în care un obiectiv cu montură E sau cu montură A este atașat. Acest lucru permite utilizatorilor să pună în valoare obiectivele DT, optimizate pentru camere cu un senzor de imagine APS-C.

Camera video vine cu un adaptor LA-EA3 care permite fotografilor să folosească obiective DSLR full-frame cu montură A la distanţa focală prestabilită.

Opțiunile de control și setările manuale sunt variate pentru a mulţumi cei mai pretenţioşi entuziaşti ai filmărilor video. Deschiderea diafragmei, viteza obturatorului sau expunerea pot fi selectate manual, la fel şi balansul pe alb pentru a răspunde cerinţelor oricărei instanţe de filmare. Iris, viteza obturatorului şi ajustările pot fi făcute cu uşurinţă prin intermediul butoanelor de acces direct poziţionate logic. Focalizare manuală precisă este rafinată prin funcția de afișare pro-style, la care se adaugă butonul de mărire one-touch aflat pe partea de sus gripului.

Pasionaţii de fotografie şi clipuri video vor fi încântaţi de vizorul Tru-Finder XGA OLED, care oferă monitorizare a imaginii cu contrast înalt şi redare naturală a culorilor. Vizorul Tru-Finder completează monitorul tactil LCD XtraFine ajustabil, cu tehnologia unică de la Sony pentru imagini cu contrast mare.

Sunetul de înaltă calitate este o componentă esenţială a experienţei video HD cu NEX-VG900E. Un microfon Quad Capsule Spatial Array unic dispune de patru capsule omnidirecţionale care pot fi pornite pentru înregistrare stereo sau surround 5.1ch. Nivelurile de înregistrare sunt reglabile, cu o confirmare vizuală exactă oferită de aparatul de măsurat nivelul audio de pe ecranul LCD. De asemenea, camera dispune de o mufă pentru căşti pentru monitorizarea directă a sunetelor în timpul înregistrării.

Adaptorul Multi Interface Shoe oferă compatibilitate cu accesoriile produsului, respectiv kitul de adaptor opţional XLR-K1M care adaugă un microfon mono shotgun de înaltă calitate şi conexiuni pro-standard XLR.

Handycam®NEX-VG30EH/VG30E

Incluzând multe dintre îmbunătăţirile camerei NEX-VG900E, Handycam NEX-VG30E este succesoarea camerei NEX-VG20E. Cu o rezoluţie de 16,1 megapixeli efectivi, senzorul CMOS Exmor™ APS HD al noi camerei video asigură o calitate excepţională a imaginii cu ajutorul gamei de obiective interschimbabile cu montură E.

La fel ca în cazul NEX-VG900E, este posibilă filmarea Full HD la o calitate cinematografică cu 50p, 25 p, 24p (progresiv), la care se adaugă o paletă de moduri Picture Effect pentru imagini artistice.

De asemenea, NEX-VG30E dispune de același vizor Tru-Finder OLED XGA, funcţii extinse de control manual și zoom de tip balansoar la fel ca NEX-VG900E.

NEX-VG30H este livrat ca şi kit cu noile lentile E PZ 18-200mm F3.6.3 OSS Power Zoom care oferă o gamă variată de opţiuni de filmare. Pe lângă autofocalizarea lină și silențiosă și stabilizarea imaginii SteadyShot, obiectivul dispune de o manetă tip balansoar pentru un control bun și un zoom profesional, cu viteze reglabile.

Camerele video Handycam NX-VG900E și NEX-VG30E de la Sony vor fi disponibile în Europa începând cu luna noiembrie, respectiv luna decembrie. 

Specificații cheie

Caracteristici

NEX-VG900E

NEX-VG30EH/NEX-VG30E

Tip

Camera video HD cu obiective interschimbabile

Compatibilitate obiective

Sistem de obiective Sony cu montură E. De asemenea, pot fi folosite obiectivele cu montură A împreună cu adaptorul inclus, LA-EA3

Sistem de obiective Sony cu montură E. De asemenea, pot fi folosite obiectivele cu montură A împreună cu adaptorul opţional LA-EA2

Senzor de imagine

Senzor CMOS Exmor Full-Frame de 35mm (35.8 x 23.9mm)

Senzor CMOS Exmor APS HD

(23.5 x 15.6mm)

Procesor

Procesor de imagine BIONZ™

Rezoluție

Aprox. 24,3 megapixels (3:2 Static)

Aprox. 20,3 megapixeli (16.9 film)

Aprox. 16,1 megapixeli (3:2 Static)

Aprox. 13,6 megapixeli(16.9 film)

Format video

HD:MPEG4-AVC/H.264 AVCHD™ ver.2.0 format compatibil

SD:MPEG2-PS

Rata de înregistrare video (Average Bit Rate/VBR)

HD: PS Aprox.28Mbps/FX Aprox.24Mbps/ FH Aprox.17Mbps/ HQ Aprox.9Mbps/ LP Aprox.5Mbps

SD: HQ Aprox. 9Mbps

Mod video

HD:1920×1080/50p, 25p, 24p, 50i(FX,FH), 1440×1080/50i (HQ,LP)

SD:720×576/50i

Format audio

Dolby® Digital 5.1ch, Dolby® Digital 5.1Creator

Dolby® Digital 2ch stereo

Vizor

Swivel OLED EVF 1.3cm(0.5-type) cu aprox. 2359kpuncte

100% vizibilitate a câmpului de vedere şi ajustare a dioptriilor; ajustarea culorilor

Ecran LCD

Eecran LCD Xtra Fine touch de 7,5cm (3.0) control asupra luminozităţii; afişare în timp real a compensaţiei de expunere şi balansului de alb; histogramă; grid pornit/oprit

 

Sistem focalizare

Focus manual; cu autofocalizare (AF) disponibilă în următoarele condiţii:

  • Contrastul AF şi opţiunea de detectare a feţei AF sunt disponibile în momentul folosirii modului StandBy de 24p şi modul de imagine statică când este folosit adaptorul cu montură LA-EA3 (NB: anumite obiective nu pot suporta opţiunea de detectare a feţei AF)

  • Opţiunea de detectare a feţei AF este disponibilă în momentul folosirii adaptorului cu montură LA-EA2

  • AF contrast este disponibil în timpul folositii obiectivelor cu montură E

Focus manual, contrast AF

 

Sistem de expunere

99 segmente de măsurare de la senzorul de imagine cu segmente multiple şi moduri touch spot; Masurarea sensibilităţii – 2 până la 17EV ( la o conversie ISO100 de F1.4); Setări de expunere: Auto, Flexible Spot (touch panel) şi Manual (dial)

63 segmente de măsurare de la senzorul de imaginecu segmente multiple şi moduri touch spot;

Măsurarea sensibilităţii 0 la 20EV ( la o conversie ISO 100 de F2.8 ); Setări de expunere: Auto, Flexible Spot (touch panel) şi Manual (dial)

Balans de alb

Auto/Apăsare unică/Exterior/Interior/WB Temp + B-A/G-M ajustare pentru modurile respective

Iluminare minima

8 lux(1/50 Viteza obturatorului F3.5)

9 lux(1/50 Viteza obturatorului F3.5)

Asistare a expunerii manuale

Display Yebra

Zoom digital

X2.0, cu power zoom control şi zoom lever (variable / fixed max. 32 steps)

Control al vitezei obturatorului (sec.)

1/48-1/10000 (film 24p), 1/50-1/10000 (alt film),

30s-1/8000 (static)

1/48-1/4000 (film de 24p),

1/50-1/4000 (alt film),

30s-1/4000 (static)

Efecte imagine

Filme şi imagini statice: Posterizare, Pop Colour, Retro Photo, Culoare parţială, High Contrast Monochrome, Toy Camera

Still only: Soft Focus, Miniature

Alte caracteristici

Audio Level Display; Cinema Tone Gamma™, Cinema Tone Colour™; Assignable dial; Face Detection; Date/Time Stamp; D-Range Optimiser; One-touch Disc Burn; Mono speaker

Interfețe

Slot card; Conexiuni component/composite video out/S-Video out; HDMI (mini); USB mini-AB/USB2.0 Hi-speed (mass-storage/MTP)(Read only); Output pentru caşti (stereo mini-jack); input pentru microfon (mini-mufp jack stereo); Multi Interface Shoe; DC in; terminale comandate la distanţă (integrate în terminalele comandate la distanţă A/V); terminal comandate la distanţă A/V

Dimensiuni (W x H x D)

Aprox. 105 mm × 130 mm × 223 mm (inclusiv bateria furnizată/ exclus adaptorul de montură LA-EA3)

Aprox. 91 mm × 130 mm × 223 mm (inclusiv bateria furnizată)

Greutate

Aprox. 825g (unitatea principală)

Aprox. 1030g (cu bateria NP-FV70)

Aprox. 650g (unitatea principală)

Aprox. 1420g (cu lentilele furnizate * şi bateria NP-FV70)

*doar NEX-VG30EH

Accesorii furnizate

Baterie reîncărcabilă NP-FV70; adaptor AC; cablu AV; cablu de conectare AV; cablu USB; husă; capac pentru acumulator; wind screen; large eye cup; CD de instalare; telecomandă

Doar pentru NEX-VG900E: AdaptorLA-EA3 ()

Doar pentru NEX-VG30EH: Obiectiv cu zoom Lens(E PZ 18-200mm F3.5-6.3 OSS); husă obiectiv; Capac obiectiv frontal; Lens rear cap

Full-frame de buzunar: Sony lansează prima compactă cu senzor full frame din lume Cyber-shot DSC-RX1 are obiectiv de 35mm şi senzor 

Performanţă DSLR full-frame, într-o cameră compactă şi uşoară
Senzor CMOS Exmor™ de 24,3 megapixeli efectivi pentru imagini şi filme full HD detaliate
Obiectiv Carl Zeiss Sonnar T* 35mm F2 şi mod Macro pentru focalizare la minimum 20 cm
Sensibilitate ISO extrem de mare de 100 – 25600
Control manual intuitiv pentru diafragmă şi inele de focalizare
Patină versatilă, compatibilă cu o multidine de accesorii precum bliţ, vizor electronic sau optic etc.

Fotografii pasionați pot să exploreze acum funcţiile creative ale unui aparat full-frame într-o cameră digitală compactă de dimensiunea unei palme.

Cântărind doar 482 de grame împreună cu bateria şi cardul de memorie, Cyber-shot™ DSC-RX1 încorporează un senzor full frame de 35mm şi un obiectiv fix F2, fiind perfectă pentru călătorii, fotografii de stradă şi folosire cotidiană.

Astfel, compacta Cyber-shot™ RX1, semnificativ mai mică şi mai uşoară decât orice DSLR full-frame disponibil pe piaţă, oferă o calitate a imaginii rezervată până acum doar pentru aparatele profesionale “high end”. Design-ul unificat al obiectivului şi body-ului asigură o aliniere perfectă între senzor şi componentele optice, punând în valoare potenţialul obiectivului pentru obţinerea unor imagini de o calitate extraordinară. Controlul se face complet manual, ceea ce le permite utilizatorilor să-şi exerseze creativitatea fără compromisuri în ceea ce priveşte portabilitate sau confortul personal.

În premieră la nivel mondial, Cyber-shot™ RX1 este prima compactă care încorporează un senzor CMOS Exmor full-frame de 35mm. Cu o rezoluţie de 24,3 megapixeli efectivi, senzorul este de două ori mai mare decât APS-C disponibil în camerele DSLR. Senzorul full-frame redă cu fidelitate maximă, în culori bogate şi o rată de contrast dinamic impresionantă cele mai fine şi subtile detalii şi texturi.

Senzorul puternic influenţează sensibilitatea ISO la o rată generoasă de 100 – 25600. Sensibilitatea poate fi ajustată până la 50 în modul2 extins. De asemenea, poate ajunge la valoarea 102400 utilizând Multi Frame Noise Reduction. Aceasta permite camerei Cyber-shot™ RX1 să capteze imagini naturale, cu zgomot de fond redus în mediu întunecat, fără a fi necesară folosirea bliţului.

Complementar senzorului full-frame, obiectivul Carl Zeiss Sonnar T* cu distanţă focală fixă de 35mm reprezintă o opţiune excelentă pentru realizarea de portrete, fotografii de stradă şi folosire cotidiană. Derivat din cuvântul german “Sonne” (“soare”), numele Sonnar reflectă abilitatea obiectivului de a captura cât mai multă lumină cu putinţă. Acest obiectiv premium încorporează elemente optice noi precum lentilele Advanced Aspherical (AA) care contribuie la dimensiunea extrem de compactă a camerei.

Spre deosebire de obiectivele din clasa profesională a DSLR-urilor, deschiderea maximă a diafragmei F2 cu 9 lame circulare permite camerei RX1 realizarea de efecte ‘bokeh’ (defocalizare). Inelul Macro de pe obiectiv scurtează instantaneu distanţa focală la doar 20cm, făcând Cyber-shot™ RX1 ideală pentru captarea subiecţilor apropiaţi în imagini extreme de detaliate.

Datele furnizate de senzorul CMOS Exmor sunt procesate de BIONZ care permite fotografia în rafală cu până la 5 cadre pe secundă la rezoluţie completă. Procesorul BIONZ redă imaginile în format RAW de 14 biţi, oferind utilizatorilor libertatea de a gestiona şi post-procesa fişierele RAW.

În pofida dimensiunilor compacte, fotografii au la dispoziţie o multitudine de opţiuni creative şi moduri de control manual, la fel ca la o cameră DSLR.

Inelele de pe obiectiv permit controlul focalizării şi deschiderea diafragmei, în timp ce un cadran pentru Focus realizat în stil DSLR permite schimbarea uşoară a modurilor de Focus. Dispuse pe discul de control, funcţiile de compensare a expunerii şi de alegere a modului de operare, sunt amplasate ergonomic, iar butoanele AEL pot fi accesate ușor.

Modul Quick Navi ce poate fi accesat din rotiţa de control permite ajustarea rapidă şi intuitivă a setărilor: este ideală pentru folosirea cu un vizor opţional. Este disponibil, de asemenea, modul memory recall (MR) care permite stocarea şi activarea instantanee a până la trei seturi de setări.

La capitolul rafinament intră şi funcţia MF Assist care permite mărirea unei porţiuni a imaginii pentru simplificarea ajustărilor fine. Funcţia Peaking subliniază zonele foarte focalizate ale imaginii de pe ecran. Cu ajutorul vizorului opţional FDA-EV1MK poate fi crescută precizia de focalizare manuală.

Tehnologia Pixel Super Resolution permite mărirea imaginilor fără a afecta calitatea acestora care este mult peste nivelul atins în cazul zoom-ului digital convenţional. Prin funcţia Smart Teleconverter se poate mări imaginea de pe ecran de 1,4 ori sau de două ori. Datorită senzorului full-frame, chiar în cazul utilizării zoom-ului sau funcţiei crop, imaginile îşi păstrează detaliile fine, chiar şi printate în format mare.

Cyber-shot™ RX1 poate înregistra, de asemenea, clipuri Full HD cu zgomot redus de fond la rate de 50p/60p sau 25p/24p (progresiv). Filmarea în 24p permite transformarea scenelor din viaţa de zi cu zi în adevărate filme. Astfel, devine foarte uşoară filmarea de clipuri în natură. Complementar, sunt disponibile modurile de expunere PASM care asigură fotografilor flexibilitate absolută în ceea ce priveşte creativitatea din timpul filmării.

Fotografii cu ambiţii artistice pot opta pentru unul din cele 13 stiluri creative pentru prelucrarea fină a imaginilor, plus o serie de efecte de imagine ‘PC-free’.

O gamă variată de posibilităţi de compoziţie sunt oferite prin funcţiile Auto HDR şi D-Range Optimiser, fotografie de suport (Exposure, DRO sau White Balance) şi modul de fotografiere Auto HDR. Există, de asemenea, un indicator digital care arată dacă imaginea este echilibrată.

Cu ajutorul Multi Interface Shoe3 o serie de accesorii pot fi adăugate camerei pe lângă varietatea deja prezentată. Între acestea se numără un bliț puternic, un vizor electronic, un vizor optic, un ecran LCD adaptabil. De asemenea, sunt disponibile huse pentru aparat, capac pentru obiectiv şi suport pentru o priză confortabilă. Mai multe detalii despre accesoriile Cyber-shot™ RX1 sunt disponibile aici.

Noua cameră digitală compact full-frame Cyber-shot™ RX1 va fi disponibilă în Europa din decembrie 2012.

1 Dintre camerele digitale compacte, potrivit unei analize a Sony efectuate în septembrie 2012

2 Rata dinamică de înregistrare este redusă la nivele de sensibilitate sub ISO100.

3 Cyber-shot™ RX1 este dotată cu recent lansata tehnologie Multi Interface Shoe care permite integrarea unor accesorii variate de fotografiere şi filmare precum bliţuri şi microfoane, alimentate din cameră. De asemenea, este compatibilă cu accesorii care folosesc standardul ISO 518. Patina Multi Interface Shoe a fost dezvoltată ca bază comună pentru produsele de imagine de la Sony – precum camera foto digitală, camera video digitală şi camera cu obiective interschimbabile – promovând compatibilitatea între accesorii şi oferind o experienţă de fotografiere îmbunătăţită pentru utilizatori.

Specificaţii

Model

DSC-RX1

Senzor de imagine

Senzor CMOS Exmor full-frame de 35mm (35.8mm × 23.9mm), raport 3:2

(Rezoluţie efectivă) Aproximativ 24,3 megapixeli

(Rezoluţie brută) Aproximativ 24,7 megapixeli

Obiectiv

Carl Zeiss Sonnar T*, 8 elemente în 7 grupe (3 elemente asferice incluzând lentilele AA); deschidere maximă a diafragmei F2; distanţă focală = 35mm (Imagine 3:2)

Zoom

Zoom Clear Image (instantanee): 2x

Zoom Digital (instantanee): 24M aprox. 4x / 10M aprox. 6.1x / 4.6M aprox. 9.1x

Ecran

7,5cm (de tip 3.0) (4:3) / 1,229,000 puncte / Xtra Fine / TFT LCD

Stabilizarea imaginii

Electronică (pentru filmare)

Focus

Detecţie a contrastului AF

Moduri de focalizare

AF single-shot (AF-S) / AF Continuu(AF-C) / Focus Manual Direct (DMF) / Focus Manual (MF)

Zonă de focalizare

Multi point AF (25 puncte) / AF centrat / Flexible spot / Flexible spot (focalizare în mişcare) / Flexible spot (focalizare facială)

Mod Light Metering

Multi segment / Centre weighted / Spot 

Mod White Balance

Auto/Daylight/Shade/Cloudy/Incandescent/Fluor (Warm White)/Fluor (Cool White)/Fluor (Day White)/Fluor (Daylight)/Flash/C. Temp./C.Filter/Custom

Viteza obturatorului

Program Auto (30-1/2000) / Aperture Priority (30-1/2000) / Shutter Priority (30-1/2000) / Manual (Bulb, 30-1/2000)

Sensibilitate (instantanee)

ISO 100-25600 (1/3 EV step, expandabil la ISO 50/64/80)

Auto: ISO 100-25600, poate fi selectată limită superioară / inferioară

Multi Frame NR: Auto (ISO 100-25600, poate fi selectată limită superioară / inferioară), 100-102400 (1EV step)

Fotografiere continuă

Speed Priority Continuous Mode: Aprox 5 fps

Continuous mode: 2.5 fps (AF-S)

Control al imaginii

Creative Style, Quality (RAW/RAW&JPEG/Extra fine/Fine/Standard), Long Exposure NR (On/Off), High ISO NR (Normal/Low/off), Multi Frame NR

Moduri de fotografiere

Program Auto (Program shift available), Aperture Priority, Shutter Priority, Manual, MR (Memory Recall) 1 / 2 / 3, Movie, Sweep shooting, Scene Selection, Intelligent Auto

Stiluri de fotografie disponibile

Standard, Vivid, Neutral, Clear, Deep, Light, Portrait, Landscape, Sunset, Night Scene, Autumn Leaves, Black & White, Sepia

Moduri efecte creative

Toy Camera, Pop Colour, Posterisation, Retro Photo, Soft High-key, Partial Colour, High Contrast Monochrome, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Watercolour, Illustration

Bliţ

GN6 (în metri la ISO 100);

Flash Auto/Fill-flash/Slow Sync/Rear Sync/Off/Wireless

Alte funcţii

Smart Teleconverter (approx. 1.4x / 2x), Face Detection, Face Registration, Smile Shutter, Quick Navi, Grid Line, Digital Level Gauge (pitch and roll), Exposure Bracketing, White Balance Bracketing, DRO Bracketing, Flash Bracketing, Peaking, MF Assist, Auto Portrait Framing

Format de înregistrare

Fotografie: JPEG, RAW (Sony ARW 2.3 format)

Film: AVCHD Ver.2.0, MP4

Număr de pixeli (instantanee)

[3:2] L: 24M (6000 x 4000) / M: 10M (3936 x 2624) / S: 4.6M (2640 x1760)

[16:9] L: 20M (6000 x 3376) / M: 8.7M (3936 x 2216) / S: 3.9M (2640 x 1488)

[Sweep Panorama] Standard (3872 x 2160/8192 x 1856) / Wide (5536 x 2160/12416 x 1856)

Înregistrare

PAL/NTSC Selector: [PAL] mode

AVCHD: 28M PS (1920×1080, 50p) / 24M FX (1920×1080, 50i) / 17M FH (1920×1080, 50i), 24M FX (1920×1080, 25p) / 17M FH (1920×1080, 25p)

MP4: 12M (1440×1080, 25p) / 3M (VGA 640×480, 25p)

PAL/NTSC Selector: [NTSC] mode

AVCHD: 28M PS (1920×1080, 60p) / 24M FX (1920×1080, 60i) / 17M FH (1920×1080, 60i), 24M FX (1920×1080, 24p) / 17M FH (1920×1080, 24p)

MP4: 12M (1440×1080, 30p) / 3M (VGA 640×480, 30p)

Autonomia bateriei

[Instantanee] Aprox. 220 / Aprox. 110 min. (nivel de luminozitate LCD: max), Aprox. 270 / Aprox. 135 min. (nivel de luminozitate LCD: standard) – compatibil cu standardul CIPA

[Filmare] Aprox. 30 min.(folosire reală) / Aprox. 60 min. (înregistrare continuă)

– Filmare continuă folosind setările din fabrică. Dimensiunea fişierului video este limitat la aproximativ 2GB (MP4).

Dimensiuni (LxÎxl)

Aprox. 113.3 x 65.4 x 696mm

Greutate

Aprox. 453g (doar body)

Aprox. 482g (cu baterie şi Memory Stick Duo)

Accesorii disponibile

Baterie reîncărcabilă NP-BX1, Adaptor AC-UD11, Cablu Micro USB, Shoulder Strap, Lens Cap, Shoe Cap, Instruction Manual

Noua cameră cu senzor de 35 mm, sistem dual de focalizare şi caracteristici profesionale de fimare  

Cameră foto emblematică, cu tehnologia cu oglindă semitransparentă, echipată cu noul senzor Exmor CMOS de 24,3 M
Prima cameră full-frame din lume1 cu sistem dual de focalizare Dual AF format dintr-un senzor dedicat cu 19 puncte de focus (11 în cruce) + 102 puncte de focalizare (în planul senzorului)
Sensibilitate foarte mare în intervalul ISO 50-25600 (datorită setărilor complexe de sensiblitate) cu zgomot de imagine redus
Filmare Full HD la 50p cu autofocus continuu şi captare avansată a sunetului
Vizor electronic XGA OLED Tru Finder cu acoperire 100% a cadrului
Carcasă uşoară, din aliaj de magneziu, uşor de utilizat, rezistentă la intemperii şi echipată cu noua interfaţă Quick Navi Pro

Fotografii profesionişti se pot bucura de posibilităţile creative ale imaginilor full-frame şi de timpul rapid de răspuns asigurat de tehnologia bazată pe oglinzile semitransparente.

Mult așteptatul succesor al celebrei DSLR α900, noul model α99 este prima cameră foto Sony SLT, cu oglindă semitransparentă, care încorporează un senzor full-frame de 35 mm.

Concepută robust pentru cele mai dificile provocări, α99 stabilește noi standarde în calitatea imaginii pentru a răspunde așteptărilor profesioniștilor.

Performanţe şi timp de răspuns fără precedent

Pentru α99, Sony a creat un nou senzor full-frame Exmor CMOS de 24,3MP, completat de un procesor avansat de imagine BIONZ. Acest ansamblu format din senzor şi procesor de ultimă generaţie garantează niveluri fără precedent în calitatea imaginii, atât pentru fotografiere cât şi pentru filmare.

Acurateţea senzorului full-frame este sporită de un filtru optic independent, creat din mai multe segmente, de tipul low-pass. Asistat de un procesor de ultima generaţie LSI, BIONZ procesează la viteze sporite cantităţi mari de informație receptată de senzorul Exmor CMOS. Datorită unui algoritm specific de reducere a zgomotului, α99 livrează imagini RAW de 14 biţi, în culori bogate şi fără zgomot.

Motorul evoluat BIONZ extinde la maximum gradul de sensibilitate (în mod extins de utilizare a setărilor de sensibilitate) în intervalul ISO 50-25600 – cu nouă puncte intermediare. Totodată, capacitatea ridicată de procesare permite aparatului să capteze până la şase cadre pe secundă la rezoluţie full-HD şi 10 cadre pe secundă în modul de fotografiere rapidă Tele-zoom.

Pentru prima dată, sistemul de focalizare automată cu 19 puncte, cu 11 senzori poziţionaţi în cruce, este completat de un senzor multifocal, ce permite selectarea zonei maxime de focalizare. Dispunând de nu mai puţin de 102 puncte de focus, acest senzor adiţional este complementar senzorului de imagine. Valorificând puterea tehnologiei bazate pe oglinzi semitransparente, sistemul unic Dual AF permite autofocalizarea rapidă şi precisă, care menţine subiectul în centrul atenţiei chiar şi atunci când acesta iese din raza celor 19 puncte de focus.

De asemenea, noua cameră dispune, în premieră, de sistemul de autofocus AF-D continuu, util mai ales atunci când subiectul este în mişcare. Sistemul bazat pe 19 puncte de focalizare furnizează informaţii precise despre adâncimea cadrului. Acesta este completat de senzorul AF cu detecția fazei de 102 puncte care îşi dovedeşte eficienţa atunci când subiectul traversează planul senzorului.

Focalizarea duală este disponibilă pentru obiectivele SAL2470Z, SAL2875, SAL50F14, SAL300F28G2, SAL70400G şi SAL500F4G. Numărul obiectivelor compatibile va fi extins ulterior prin actualizarea firmware.

Pentru rafinarea focusului, o nouă funcţie de control AF le permite utilizatorilor să stabilească limitele de distanţă recunoscute de sistemul AF. Această funcţie inteligentă aduce un plus de operabilitate pentru focalizarea de la distanţă a acţiunilor sportive derulate dincolo de o plasă sau de un gard. 

Echipată special pentru cameramani şi producători de film

α99 are “ADN-ul cinematografic” al camerelor de filmat profesionale şi al „cam-corderelor” high-end de la Sony. Acurateţea inegalabilăşi sensibilitatea senzorului full-frame sunt completate de funcţii avansate, optimizate pentru producţia video profesională.

α99 corespunde tuturor cerinţelor producătorilor de film experimentaţi, oferind posibilitatea de înregistrare Full HD 50p/25p progresiv full-frame pentru a corespunde specificaţiilor AVCHD Versiunea 2.0. Introdus prima dată cu modelul α77, modul Full-time Continuous AF Movie permite urmărirea continuă, fără tremurat, a subiecţilor în mişcare. Alte îmbunătăţiri la capitolul film includ exportarea video Full HD în timp real via HDMI şi înregistrarea “dual-card” continuă folosind ambele slot-uri media ale camerei.

Pentru un plus de confort în timpul filmării, un nou multi-controller silenţios este accesibil pe partea frontală a corpului camerei. Acesta permite ajustarea uşoară, silenţioasă a compensării expunerii, sensibilităţii ISO, vitezei obturatorului, deschiderii obiectivului şi a nivelului înregistrării audio în timpul filmărilor Full HD. Automia de filmare este triplată datorită noului mâner vertical VG-C99AM care poate încorpora până la trei baterii în total. Este posibilă chiar înlocuirea bateriilor în timpul filmării, fără cea mai mică întrerupere.

Funcţiile audio au fost şi ele semnificativ îmbunătăţite pentru a răspunde nevoilor cameramanilor adevăraţi. La afişarea nivelului audio şi nivelurile ajustabile de înregistrare audio se adaugă o mufă pentru căşti pentru o monitorizare exactă. Adaptorul opţional XLR-K1M vine cu un microfon “shotgun” mono de înaltă calitate şi conexiuni XLR pro-standard pentru înregistrări audio fidele.

Utilizare fără compromisuri pentru fotografi serioşi

EcranulOLED XGA Tru-Finder redă o imagine detaliată a subiectului, oferind o acoperire a cadrului de 100% în condiţii excepţionale de luminozitate, contrast, claritate şi rezoluţie.

Te vei bucura de o imagine 100% completă pe ecranul Tru-Finder chiar dacă filmezi cu un obiectiv DT optimizat pentru camere cu senzor APS-C. Unghiul de vizibilitate este convertit automat pentru înregistrare şi afişare. Acest vizor este compatibil cu formatul APS-C şi afişează imaginile utilizând întregul ecran.

Complementar ecranului Tru-Finder, este disponibil şi LCD-ul XtraFine de 1229k puncte (echivalent VGA) cu trei poziţii de înclinare şi tehnologie WhiteMagic™ pentru îmbunătăţirea luminozităţii ecranului în condiţii de filmare outdoor.

α99 este cea mai uşoară cameră digitală full-frame de 35mm cu obiective interschimbabile. Camera are o greutate de doar 733g (fără obiectiv şi baterie) datorită tehnologiei cu oglinzi semitransparente şi a panelului din aliaj de magneziu care oferă un design extrem de robust dar uşor.

O peliculă rezistentă la vreme protejează camera de praf şi umezeală, în timp ce butoanele sunt testate pentru o utilizare îndelungată în orice condiţii. Rezistenţa şi fiabilitatea camerei sunt subliniate de un obturator testat pe aproximativ 200.000 de cicluri.

Ergonomia camerei a fost rafinată pentru o utilizare uşoară, dar susţinută, fără a întrerupe fluxul creativ. Printre îmbunătăţiri se numără un mâner redesenat, în timp ce forma butoanelor facilitează utilizarea intuitivă, fără a fi necesară vizualizarea acestora. Este disponibil, de asemenea, un nou mod de blocare a expunerii pentru a preveni rotaţia accidentală.

Recent lansata interfaţă Quick Navi Pro, încorporată în modelele α700 şi α900, oferă acces rapid şi intuitiv la parametrii de filmare cu o singură mână.

Camera poate fi utilizată şi de la distanţă printr-o conexiune PC. Funcţiile suportate includ, schimbarea între modurile de filmare/fotografiere, plus transferul automat al fotografiilor de la camera la PC pentru un flux de lucru îmbunătăţit.

Creat pentru profesionişti: obiective noi şi accesorii

Capabilităţile full-frame ale camerei α99 sunt o completare ideală pentru noile lentile de 300mm F2.8 G SSM II (SAL300F28G2). Creat pentru utilizarea în cadrul unor activităţi sportive şi în natură, acest super-telephoto oferă un design optic îmbunătăţit şi o manevrabilitate mult mai bună decât predecesorul sau. Învelişul Nano AR dezvoltat de Sony, plasat pe suprafeţele optice, asigură fotografii şi filmari HD cu efect ”fantomă” redus, oferind contrast îmbunătăţit cu negru clar, în timp ce noul circuit LSI oferă autofocus mai rapid şi mai precis cu tracking AF superior. Designul rezistent la praf şi umezeală este conceput pentru cele mai dure sesiuni de fotografii în aer liber.

În plus, un nou obiectiv de montură A Carl Zeiss este în curs de proiectare. Optimizată pentru rezultate superbe împreună cu senzorul de imagine full-frame, modelul Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM va fi disponibil in primăvara anului 2013.

Oferit exclusiv ca o opţiune pentru α99, noul mâner vertical VG-C99AM poate înmagazina în total 3 baterii (incluzând bateria proprie a camerei). Rezistent la praf şi umezeală, mânerul este ideal pentru sesiuni lungi atât în studio, cât şi în aer liber.

Vârf de gamă, HVL-F60M este un bliţ puternic (GN60 cu fascicul LED încorporat, care este ideal pentru aplicaţii de creaţie atât pentru film, cât şi pentru fotografie. Funcţiile inteligente includ control multi-flash fără fir şi ajustarea proprietară SONY QUICK SHIFT BOUNCE, în timp ce funcţionarea poate fi controlată rapid prin sistemul intuitiv Quick Navi. Rezistent la praf şi umezeală, HVL-F60M vine dotat cu un adaptor pentru bliţ, şi un filtru color de conversie pentru utilizarea cu fasciculul LED. Ideal pentru α99 şi alte camere, dotat cu noul Multi Interface Shoe, HVL-F60M poate fi de asemenea folosit împreună cu camere dotate cu Auto-lock Accessory Shoe prin intermediul adaptorului ADP-AMA Shoe furnizat.

Noul kit XLR-K1M XLR satisface cerinţele audio ale producţiei profesionale de film. Pune la dispoziţie două terminale pro-standard XLR pentru conexiunea a99 cu microfoane profesionale şi console de mixaj.

Flexibilitatea în operare este maximizată de intrările MIC/LINE şi de ajustarea separată a două nivele de canale. Kitul adaptor este furnizat cu Microfonul shotgun monoaural XM1, dar poate fi de asemenea folosit împreună cu o arie largă de microfoane profesionale. Un bracket opţional este necesar la folosirea XLR-K1M cu α99.

Telecomanda fără fir RMT-DSLR2 permite declanşarea obturatorului pentru fotografii şi controlul start/stop al filmărilor. De asemenea, la fel ca şi α99, este compatibil cu alte camere cu obiective cu montură A şi cu montură E care includ un receptor fără fir.

Creat pentru a reduce oboseala în deplasare, rucsacul LCS-BP3 este proiectat pentru a răspunde nevoilor stringente ale fotografilor profesionişti. Volumul său generos poate înmagazina corpul camerei a99 plus gripul vertical şi obiectivele tele ataşate, împreună cu 3-4 lentile de rezervă, accesorii şi un laptop de 15,5″.

ADP-MAA este un nou adaptor de patină ce permite camerelor dotate cu Multi Interface Shoe2 să fie folosite cu accesoriile Auto-lock Accessory Shoe. Adaptorul ADP-AMA permite camerelor dotate cu Auto-lock Accessory Shoe să fie utilizate cu accesorii Multi Interface Shoe.

Ecranul protector PCK-LM14 protejează ecranul LCD împotriva prafului şi zgârieturilor. Este furnizat cu un strat protector separat pentru ecranul superior.

Noul card de memorie Sony SDXC UHS-I, SF-64UX(64GB) cu viteza ultra rapidă compatibil cu standardul (UHS-I), oferă viteze de transfer mult superioare de până la 94MB/s (citire) şi 43MB/s (scriere). Modelul SF-64UX este ideal pentru fotografierea în rafală cu a99, fără a pierde momentul perfect. De asemenea, permite rate de transfer mari la transferul conţinutului către PC, inclusiv la fişierele mari de format RAW sau la fişirele video.

Noile carduri de memorie au fost supuse celor mai riguroase teste Sony, pentru a atinge nivele înalte de fiabilitate şi integritate a datelor. În plus, noile carduri sunt rezistente la apă şi sunt proiectate pentru a funcţiona chiar într-o arie de temperaturi extreme.

Utilizatorii pot fotografia fără griji, ştiind ca fotografiile şi filmările lor sunt protejate mulţumită softului Sony’s File Rescue care poate recupera fotografii şi filmări care ar fi putut fi şterse din greşeala.

  1. Printre camerele digitale cu obiective interschimbabile, cu un senzor deimaginefull-frame (din 12 septembrie 2012). Potrivit unui studiu intern realizat de Sony.

  2. α99 este echipat cu cea mai nouă interfaţă dezvoltată de Sony, Multi Interface Shoe. Astfel pot fi adaptate diverse accesorii pentru fotografie şi filmare, precum bliţul şi microfoanele, în timp ce se alimentează de la camera foto. De asemenea, este compatibil cu accesorii Sony care utilizează standardul ISO518. Multi Interface Shoe a fost dezvoltat ca o patină comună pentru produse de imagine de la Sony-cum ar fi camere digitale, camere video digitale şi camere video cu obiective interschimbabile – promovarea compatibilităţii între accesorii şi oferă o experienţă îmbunătăţită pentru utilizatorii de fotografiere.

Despre Sony:

Sony este producător de top pe segmentul consumer, oferind o gamă variată de produse de divertisment, de la electronice, la dispozitive mobile, muzică, filme, jocuri, dar şi serviciul Sony Entertainment Network. Sony este recunoscut pentru sistemele audio-video destinate atât consumatorilor, cât şi profesioniştilor, cu branduri precum televizoarele LCD HD BRAVIA™, camerele digitale CyberShot™, camerele video Handycam®, camerele digitale SLR “α” (Alpha), tableta Xperia™ şi MP3 player-ul Walkman®, precum şi computerele VAIO™ şi echipamentul profesional de transmisie profesional 3D HD.

Pentru mai multe informaţii despre Sony Europa, vizitaţi www.sony-europe.com. Pentru mai multe informaţii despre Sony Corporation, vizitaţi www.sony.net

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • de ce spuneti ca Sony lanseaza prima compacta cu senzor Full Frame? Leica M9 nu se pune? da, stiu ca este un rangefinder, dar dimensiunile nu l-ar incadra in categoria compacte?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.