3 aparate foto Sony premiate la EISA

Sony a obţinut şi anul acesta premii la EISA Awards pentru inovaţia în domeniul produselor foto digitale şi home entertainment, primind 5 distincţii pentru „Cel mai bun produs”.

EISA este o organizaţie a publicaţiilor multimedia din care fac parte 50 de reviste din 19 ţări. Anual, asociaţia acordă premii celor mai bune produse prezentate în paginile revistelor membre EISA, la următoarele categorii: audio, video, home theatre, fotografie, electronice auto şi dispozitive mobile.

α SLT-A57: Cea mai bună cameră SLR a anului:

Sony α SLT-A57 impresionează orice tip de utilizator, fie că este începător sau împătimit al fotografiei: este o cameră foarte performantă, cu un design ergonomic şi finisaje de calitate, la un preţ accesibil. Tehnologia cu oglindă semitransparentă permite fotografierea cu 12 cadre pe secundă şi autofocus continuu pentru a obţine fotografii clare. Este alegerea perfectă pentru suprinderea subiectelor în mişcare, chiar la zoom mare. Mai mult, cu α SLT-A57 se pot face portrete profesioniste datorită funcţiei Auto Portrait Framing, care detectează şi realizează cea mai bună încadrare a feţei.

Juriul EISA a comentat:

Sony α SLT-A57 este o cameră foto de 16 megapixeli cu oglindă semitransparentă şi specificaţii remarcabile pentru un produs din gama aceasta de preţ. Beneficiile utilizării oglinzii semitransparente încep să aibă impact în zona camerelor entry-level, permiţând autofocus rapid în modul filmare, o rată de fotografiere de 12 cadre pe secundă şi o asociere perfectă pe care Sony o face între senzorul de imagine şi procesor. Funcţii precum noul mod “Portrait-Framing” automat transformă această cameră într-una foarte uşor de utilizat de către începători, dar şi de către utilizatorii mai avansaţi. Calitatea imaginii de la Sony continuă să fie foarte bună, astfel că αSLT-A57 poate concura uşor cu alte modele de camere mult mai scumpe.”

Cyber-shot DSC-RX100: Cea maiavansată compactă:

DSC-RX100 realizează imagini detaliate, la o calitate demnă de o cameră DSLR, datorită senzorului Exmor CMOS 1.0 cu rezoluţie de 20,2 megapixeli efectivi şi opţiunilor manuale. Obiectivul Vario Sonnar Carl Zeiss cu diafragmă F1.8 şi cel mai nou procesor BIONZ reprezintă combinaţia ideală pentru a obţine imagini bogate în detalii şi clipuri video Full HD, în condiţii de iluminare scăzută sau pentru a suprinde subiecte în mişcare. Şi mai impresionant pentru această cameră foto compactă este faptul că permite focalizarea în plan apropiat cu defocalizarea fundalului, pentru fotografii asemănătoare celor făcute cu aparate profesioniste.

Juriul EISA a comentat:

Sony Cyber-Shot RX100 este o cameră compactă solidă şi de o calitate superioară pentru utilizatorii amatori avansaţi. Cu ajutorul senzorului CMOS de 1 inch, şi obiectivului de 28-100 mm, F1.8-4.9 Carl Zeiss, se pot obţine, chiar şi în condiţii de iluminare scăzută, imagini de o calitate foarte bună. Pe lângă formatul JPEG, utilizatorii pot să salveze în format raw, RX100 oferind flexibilitate pentru un fotograf mai avansat. Rezoluţia mare de 1,2 megapixeli a LCD-ului de 3 inch s-a dovedit a fi excelentă în testele publicaţiilor EISA.” 

Cyber-shot DSC-HX20V: Cea mai bună cameră pentru călătorie:

Ideală pentru călătorie, DSC-HX20V este o cameră foto foarte performantă ce oferă o multitudine de funcţii fără a compromite calitatea imaginii. Utilizatorii pot face fotografii la fel de bune, indiferent dacă subiectul se află la 1 cm depărtare sau la o distanţă apreciabilă, datorită funcţiei macro, respectiv zoom-ului optic 20X. În plus, aceştia pot fotografia în condiţii de iluminare scăzută sau subiecte aflate în mişcare cu ajutorul stabilizatorului optic de imagine, rezultatul fiind imagini clare cu zgomot de imagine redus. Odată reîntorşi acasă, utilizatorii pot reface traseul călătoriei prin vizualizarea pozelor pe hartă cu locurile în care acestea au fost făcute, datorită funcţiei GPS/busolă.

Juriul EISA a comentat:

Ceea ce face ca Sony Cyber-shot DSC-HX20/HX20V sa fie foarte interesantă sunt dimensiunile şi portabilitatea pentru o cameră cu obiectiv de 25-500mm şi zoom optic 20x. Senzorul de 18,2 megapixeli permite printarea de fotografii mari, cu expunere bună. Sensibilitatea ISO, posibilitatea fotografie 10 cadre pe secundă şi funcţia de control al luminozităţii şi saturaţiei culorilor oferă utilizatorului libertatea de a fotografia indiferent de condiţiile de iluminare sau dacă subiectul se află în mişcare. O serie de alte funcţii sunt disponibile în meniul “artistic”, la fel şi funcţia de defocalizare a fundalului sau facilitatea de înregistrare video Full HD 50p, care îi permit utilizatorului să îşi testeze imaginaţia şi creativitatea.”

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.