Lansare de carte – Cuba Continuă

Miercuri, 30 mai la standul Editurii ART de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest a avut loc lansarea volumului Cuba Continuă, semnat de Cosmin Bumbuţ şi Elena Stancu. Au participat violonistul Alexandru Tomescu si redactorul sef al editurii ART, Laura Albulescu.

Cuba continuă

de Cosmin Bumbuţ şi Elena Stancu
Cuba continuă e un jurnal atipic de călătorie: fotografiile lui Cosmin Bumbuţ şi textele Elenei Stancu spun povestea subiectivă a unui popor izolat şi suspendat în timp.

Într-un fel de lume paralelă, într-o ţară izolată şi suspendată în timp de un regim politic autoritar şi controversat, oamenii au reuşit cumva să-şi păstreze inocenţa şi fericirea, „nestricaţi“ de o economie bazată pe consum. În lipsa maşinilor, a tehnologiei şi a vitezei, localnicii dansează pe străzi, cântă şi râd cu poftă. Cuba continuă este o poveste despre cubanezi, despre oamenii care ştiu să se bucure de soare, de apă, de muzică şi de toate mărunţişurile din jurul lor. Aici, viaţa îşi urmează cursul firesc şi se derulează lent, cu seninătate, lipsită de orice fel de frici, tensiuni şi iritări. Râzi, cânţi, dansezi şi iubeşti atunci când îţi vine să faci asta.
Cuba continuă e un întreg alcătuit cu grijă de doi oameni care au fost în Cuba şi au «văzut la fel», numai că unul se exprimă în imagini, celălalt în cuvinte. Există nişte corespondenţe stilistice şi emoţionale între atmosfera din textele Elenei Stancu şi cea din fotografiile lui Cosmin Bumbuţ. Cuba continuă e o carte lucrată atent şi este mai mult decât o suită de fotoreportaje: autorii au un fel de «privire monografică» asupra cubanezilor, ambalată într-un parcurs pseudoturistic (căci, în structura de adâncime, avem de-a face cu povestirea unei călătorii)”.

Mircea Vasilescu

Elena Stancu (n. 1982), este redactor-şef adjunct la revista Marie Claire, pentru care a scris numeroase reportaje despre problemele sociale din România de astăzi. A publicat o serie de texte literare în romanul colectiv Rubik (2008), un experiment din cadrul Cenaclului literar 314, coordonat de scriitoarea Simona Popescu. Este editor asociat la revista de fotografie Punctum şi colaborează la mai multe publicaţii, printre care Dilema Veche, Men’s Health şi Hotnews.ro. A absolvit, în 2005, Facultatea de Litere din Bucureşti, secţia română-engleză, iar în perioada 2005-2006 a urmat, în cadrul aceleiaşi facultăţi, Masterul Teoria şi Practica Editării.
Cosmin Bumbuţ (n. 1968) a absolvit Academia de Teatru şi Film, secţia Imagine de film şi TV, în 1997. Lucrează de peste 20 de ani ca fotograf independent, publicând fotoreportaje şi pictoriale în reviste precum Elle, Marie Claire, Tabu, Cosmopolitan, FHM, Esquire, Dilema şiViva!. În 1999, a înfiinţat, alături de Silviu Gheţie, grupul fotografic 7 Zile, iar, în 2009, a lansat revista de artă şi cultură vizuală Punctum. A obţinut premiul pentru imagine de la Uniunea Cineaştilor din România (în 2011, pentru filmul Încearcă să nu clipeşti), iar, la nivel internaţional, a fost premiat în cadrul B&W Spider Awards (2006), International Photography Award (2006) şi International Competition for Print Advertising and Design(2002). Este autorul albumului Transit (2002) şi coautor al proiectului 7 Zile – 7 Ani în Maramureş (2007). Fotografiile sale au mai fost publicate în Itinéraires d’une vie. E.M. Cioran, de Gabriel Liiceanu (1995), Outdoor lighting: Fashion & Glamour, de Cathy Joseph (2003) şi Lenswork (2003).


 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Well done, Elena si Cosmin! Ne vedem in iulie pe Malecon, la Havana. Cuba trebuie sa continue.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.