CUBA CONTINUA 2012

Instructori: Cosmin Bumbuț si Voicu Bojan
Un atelier de 10 zile (28 iulie-6 august 2012) in localitatile cubaneze Havana, Trinidad si Playa Larga, la care vor putea participa 12 persoane. Acest workshop se adreseaza tuturor celor pasionati de fotografie, indiferent de nivelul la care se afla.

Despre 
Participantii vor fi impartiti in grupe si vor lucra intr-un program intensiv de fotografiere, selectie si editare foto in Lightroom (este recomandat ca fiecare sa isi aduca un laptop). Pe parcursul celor 10 zile, participantii vor urma cursuri teoretice concentrate, isi vor dezvolta sau isi vor descoperi propriul limbaj vizual, vor deprinde abilitati practice, tehnice si conceptuale. De asemenea, vor invata sa interactioneze cu oameni necunoscuti si sa se integreze in comunitatile cubaneze, iar la Playa Larga vor putea face snorkeling si fotografie subacvatica.
Fiecare participant va avea de ales intre o tema libera si una impusa. Dupa amiaza se vor discuta imaginile se va lucra la selectie si la editare, se vor da sfaturi si indicatii pentru a doua zi, iar cursantii vor fi incurajati sa participe activ la analiza fotografiilor.

Workshopul Cuba Continua se afla la a doua editie.

Taxa de workshop
500 €, echivalenta in lei (plus TVA). Pretul acesta nu include taxele de viza, asigurarea medicala, biletul de avion, transportul local, cazarea, masa si alte cheltuieli personale. Pina pe 30 mai se va plati un avans de 1.000 de lei, iar restul taxei va fi achitata pina la data de 30 iunie. Modalitatile de plata si alte detalii legate de sederea in Cuba vor fi comunicate prin e-mail, dupa confirmarea inscrierii.
La workshop vor fi acceptati maximum 12 participanti. Detalii si inscrieri se fac la adresa de contact voicu@aquaforte.com, telefon 0721/021177.

Transport si cazare
Participantii sint rugati sa se ocupe singuri de aranjamentele privind zborul pina in Havana. Cu cit biletele de avion sint cumparate mai devreme, cu atit pretul lor este mai mic. Cazarile si rezervarile vor fi aranjate pentru cursantii care si-au confirmat deja participarea. Acestia vor fi invatati sa faca cumparaturi in moneda locala (se va spune cind si unde se plateste cu moneda folosita de localnici), sa negocieze si sa aiba preturi mai bune la cazare si mincare. Costul aproximativ pentru o zi de sedere in Cuba este de 35 de € pe zi/persoana (cazare in camera dubla, trei mese, una cu langusta, doua beri).
Instructorii nu sunt responsabili pentru eventualele accidente, probleme de sanatate sau alte incidente neplacute in care ar putea fi implicati participantii. Va rugam sa va asigurati ca aveti toate documentele si vizele necesare pentru calatorie.

Cosmin Bumbuț lucreaza ca fotograf independent de mai bine de 20 de ani, iar fotoreportajele si pictorialele sale de moda au fost publicate in Elle, Marie Claire, Tabu, Cosmopolitan, FHM, Esquire, Dilema si Viva!. De asemenea, a facut fotografii pentru campaniile publicitare ale Vodafone, Raiffeisen Bank, ING Bank, Rompetrol, Procter&Gamble, I.D. Sarrieri, Wella, Epson, Coca-Cola si Mercedes-Benz. In 2009, a lansat revista de arta si cultura vizuala Punctum (www.punctum.ro) Este autorul albumului Transit (Humanitas, 2002), iar fotografiile sale au mai fost publicate in Intineraires d’une vie. E. M. Cioran, de Gabriel Liiceanu (Michalon, Paris, 1995), Outdoor lighting: Fashion & Glamour, de Cathy Joseph (Ava Publishing, Elvetia, 2003) si Lenswork nr. 50, Lenswork Publishing SUA (2003).
Cosmin Bumbuț va publica anul acesta la Editura Art albumul Cuba Continua, cu texte de Elena Stancu.
http://www.bumbutz.ro/portfolio/cuba-2008
http://www.bumbutz.ro/portfolio/cuba-continua-2009
http://www.bumbutz.ro/portfolio/cuba-continua-2010
http://www.bumbutz.ro/portfolio/cuba-continua-2011
www.punctum.ro

Voicu Bojan este editor, traducator si fotograf freelancer. A publicat povesti în imagini si reportaje în mai multe publicatii, printre care se numara National Geographic Romania, Esquire Romania si LensWork SUA. Scrie articole pe siturile http://badorgood.com si http://www.liternet.ro. Este editor asociat la Revista Punctum si initiatorul proiectului Diafragma 9. Acesta din urma include un curs de fotografie in desfasurare la Cluj si o colectie de carte pe aceeasi tema, colectie ce debuteaza cu volumul Inot Sincron, scris impreuna cu Gicu Serban.
http://diafragma9.ro/despre-fotografie/colectia-diafragma9.php
http://badorgood.com/articole/un-dialog-cu-ernesto-bazan-94/1
http://badorgood.com/articole/-65/1
http://www.liternet.ro/autor/611/Voicu-Bojan.html
http://voicubojan.com/?p=216
http://voicubojan.com/?p=189

Cosmin Bumbuț si Voicu Bojan fac parte din grupul fotografic 7 Zile (www.7zile.ro), infiintat in 1999. Cei doi au participat la mai multe ateliere si tabere foto in cadrul acestui grup si sunt co-autori ai proiectului 7 Zile – 7 Ani in Maramures (Humanitas, 2007).

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • […] standul Editurii ART de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest a avut loc lansarea volumului Cuba Continuă, semnat de Cosmin Bumbuţ şi Elena Stancu. Au participat violonistul Alexandru Tomescu si […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.