O poveste personala – Final

Am primit multe din experientele voastre personale cu aparatele de fotografiat. Am descoperit ca fiecare se indragosteste invariabil de propria camera si vrand nevrand ajungem sa dezvoltam relatia aia personala de care povesteam. Premiile noastre au fost castigate de urmatorii:

 

 

 

 

Andrei Ionuț APOPEIGrip 600D Pixel Vertex

Preambul. Mi-am cumpărat modelul Canon 600D dintr-un motiv tehnic pe care îl știe oricine s-a frământat săptămâni întregi între 550D, 600D sau 60D: display-ul rotativ foarte bun pentru o previzualizare din orice unghi. Bineînțeles că această caracteristică o are și 60D-ul, însă fiind mai scump, am renunțat la ideea de a băga mulți bani în body, ceea ce nu e normal – un lucru recomandat tuturor celor care citesc aceste rânduri; sticla fiind mereu cea care te lasă sau deopotrivă nu, să ajungi la acea fracțiune de secundă pe care vrei să o păstrezi pentru tot restul vieții.

Începuturi. Fiind pasionat mai mult de film decât de fotografie, și mai mult de proxyfotografie (pe un bridge FZ38+DCR-250 și MSN-202) decât de film; m-am regăsit în time-lapse-uri cu primul meu obiectiv DSLR: 50mm f/1.8 II. Am învățat repede formula (folosită în special pentru astro-fotografie) [600/50*1.6], unde [50] și [1.6] sunt variabilele din formulă (50mm și factorul de crop al modelului 600D – 1.6); astfel că, am început să mă joc cu timpi de expunere nu mai mari de 7 secunde, pentru a evita efectul de “curgere”.

Întâmplări am multe, deși aparatul îl am de puțin timp (3 luni, 1 săptămână și 3 zile). Iar cele mai multe le-am avut în timp ce era pus pe bulb împreună cu firmware-ul Magic Lantern instalat. Find un firmware non-Canon/neoficial, are foarte multe bug-uri, iar tot ce mă interesează este intervalometrul. Sunt conștient și îmi asum riscul de a instala pe acest Canon (ori de câte ori am nevoie) acest firmware neoficial, dar pasiunea și dorința de a surprinde o mișcare unică și compresată (d.p.d.v. al time-line-ului) în câteva secunde, mă face să risc totul, chiar și camera.

Concret. Cea mai mare pățanie avută cu minunatul Canon 600D, a fost la prima tentativă de time lapse; când, la 400 și ceva de cadre trase, bateria a căzut secerată. Ce m-a speriat foarte tare, era faptul că apartul nu mergea închis din butonul on/off, orice făceam (pănă să scot bateria) îmi afișa pe minunatul display: “Low Battery”. Am tras o sperietură groaznică, aveam pulsul unui motan, pentru că nu trecuse mult timp de când mă inițiam în firmware-ul non-Canon – Magic Lantern; știam că problema e de acolo, iar în final am ajuns la ultima soluție – să scot bateria.

Motivație. Acum, singurul inconvenient când vreau să obțin cât mai multe poze este lipsa unui grip, fiind foarte aproape să-mi cumpăr un PowerGrip C550D cu 2 săptămâni în urmă de la @F64, însă era out-off-stock; dar, cum tot răul spre bine ce se aplică atât în fotografie cât și în film, la urma urmei am ales să vă “sărăcesc” de un Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG APO macro.

În speranța că o să câștig mai multă energie și automat mai multe poze pentru viitoarele mele sezoane de time-lapse-uri, vă atașez mai jos 4 link-uri la început de drum. Iar în caz de nu voi fi fericitul câștigător, doresc celui ce va îmbrățișa grip-ul Pixel Vertax, să-l folosească cu succes și multă dăruire.

 

Bogdan BrasoveanuGrip 60D Pixel Vertex

Toamna, frig, student, no money, no food. Aaaaah am vazut un 400D, daca nu imi platesc chiria la camin, strang banii pe 3 luni mi-l iau sigur…suna bine :D. Dar mai bine inmoi un pic vocea si vorbesc cu surioara mea cea mai frumoasa si mai buna, imi trimite banii si il iau.

Excelent, invat ce este expunerea, diafragma si trag…a mers brici…seara mici probleme cu  noise mult cu iso cat putea. Trec anii, vreo trei … trebuie ceva mai bun…dar toamna, frig, no money, no food… Sormea e in tara… De data asta, Bogdane, esti pe cont propriu. Aaaah colac peste pupaza tehnologia a evoluat, aparetele si filmeaza, si filmeaza bine… Deci trebuie ceva cu iso care sa mearga cel putin dublu daca nu triplu decat 400D care sa ii dea noise mai putin la aceleasi valori, sa filmeze full HD, sa nu fie prea greu pentru ca sunt acuzat mereu ca stau cocosat, si sa fie si accesibil la pret. Zis si facut, sunt prea fricos sa sparg banci, sunt un mincinos dezastruos, talent in vanzari am dar nu lucrez in vanzari, dar ce conteaza pasiunea e pasiune. Am pus ochii pe canon 60D, filmeaza full HD, are iso pana la 3200 extins ajunge pana la 12800 J) , nu este din magneziu (multi ar spune ca este rau, dar mie imi convine fiind mai usor). Merg la munca, fara masina, cu troleul, fara bilet. Nu mai ies in club o vreme, oricum e fum si fetele beau mai mult decat baietii. Derulez pe repede inainte…. Ziua cea mare, am strans banii nu dorm noaptea pentru ca a doua zi imi iau aparatul. In sfarsit, am INVIIIIIINS!!! Multumesc, prietenilor, familiei, si nu in ultimul rand mie! Mi-am luat 60D l-am incaltat cu un Canon 50mm 1:4, se simt bine impreuna, m-a rasplatesc zilnic cu cadre destul de sharp, filmeaza de rupe, si ma asteapta in fiecare weekend sa scot untul din ele ori cu un produs ori cu un model pentru pozat.

Nu vreau sa intru in detalii pentru ca nu sunt un collaborator de review-uri la aparatura foto…sunt doar un fost student pasionat de fotografie… 

Eu sunt Bogdan, fost student la istorie…in continuare pasionat de fotografie.

Felicitari castigatorilor ce vor fi contactati pe mail pentru a gasi modalitatea cea mai rapida de a intra in posesia premiului.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Super tare povestea lui Bogdan, merita din plin grip-ul. Bravo F64! Frumos concursul, speram la mai multe 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.