Canon EOS 1000D – si amatorii au dreptul la un DSLR, nu doar profesionistii

Pornind de la faptul ca sapuniera din inventar, Kodak Easy Share C643, nu imi mai satisfacea poftele de imortalizare nocturna, am hotarat sa imi traznesc un Canon EOS 1000D. “Traznesc”, fara nici o legatura cu fenomene ale naturii, inseamna aici “cumpar”, sa lamurim, sa nu fie discutii ulterioare ca nu stiu ce.
Fiind in afara domeniului, nu stiam cu ce se mananca fotografia, ce aparat sa-mi traznesc, ce obiectiv, cum sa patrund in modul manual de fotografiere. No asa ca m-am pus pe treaba, am inceput sa caut forumuri, prieteni fotografi, am ajuns sa caut aparate foto si pe strada , in ideea ca cineva nu mai avea nevoie de el si l-a ratacit pe strada cu scopul de a-l gasi altcineva, in cazul de fata eu, care are nevoie de aparat. N-am gasit!
Noroc cu internetul, care iti furnizeaza tot ce informatie vrei (asa am vrut eu sa formulez?!). Am pus semnul intrebarii inaintea semnului exclamarii pt ca mai mult am fost intrebat decat mirat in momentul acela, ceea ce inseamna ca se pune semnul mirarii in fata semnului intrebarii in momentul in care mai mult esti mirat decat intrebat. De asemenea, numai semnul intrebarii cand esti numai intrebat si decat (a la Bucuresti) semnul exclamarii cand esti profund si adanc exclamat.
Din povestile, indemnurile, recomandarile, nerecomandarile celor chestionati atat pe forum cat si nu pe forum, am tras concluzia multipla ca vreau ca aparatul sa-mi indeplineasca bineinteles 3 dorinte, de aceea as fi vrut ca aparatul sa fie auriu, dar nu am gasit in stoc. L-am luat negru.

Oricum, cele trei dorinte erau:
– sa faca poze noaptea,
– sa i se potriveasca multe obiective, in ideea ca ma prinde microbul si va trebui sa-mi cumpar obiective in functie de situatie
– si a treia, dar nu in ultimul rand, pt ca ordinea asta nu reflecta ordinea reala, ea fiind pur si simplu intamplatoare, haotica si enumerativa, sa aiba culori faine.
Nu prea poti intra pe forumuri, ca acolo te zdrobesc “expertii”, daca aparatul pe care vrei sa-l iei nu depaseste 4000 lei e de “cacao”, multi dintre ei uita ca sunt si incepatori, sau poate chiar amatori. Cine te impiedica sa ai acasa un aparat mai bun, nu cel mai bun?
Imi aduc aminte cand eram mic, tatal meu era fotograf de familie (familia noastra), probele putand fi verificabile, avem acasa vreo 2 sertare pline cu poze si inca unul cu filme. E relativa treaba aici, ca nu am declarat dimensiunea sertarelor. Cand “facea” pozele se incuia in baie pe intunericul rosu si noi nu intelegeam nimic din treaba aia, dar dupa ce lumina cucerea din nou baia, ne identificam pe niste hartii. Minune! Asta inseamna ca am radacini in fotografie. Insa… Digitalul te scuteste de developare.

Concluzia

E ca dupa spusele tuturor, trebuia sa investesc foarte mult sa am o “scula” tare. Dar eu, fiind unic, la fel ca toti ceilalti, am luat calea de mijloc, astfel patrunzand in mediocritatea fundamentala.
Ce-i foarte clar e ca deocamdata aparatul asta e mult prea mult peste puterile mele de utilizare, ceea ce ma obliga la studiu artei fotografice. O sa fac un blog dedicat astfel numai fotografiei.

Articol scris de Neuro ( http://neoureaux.blogspot.com/2009/01/canon-eos-1000d.html )

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.