scoala de vara f64

Școala de Vară F64 – o experiență de neratat!

Pasionat de foto şi alte lucruri care ţin de vizual şi creativitate? Vrei să ai un început de vară cu adevărat memorabil? Atunci înscrie-te la cea mai tare şcoală de vară de fotografie! Vei petrece timp alături de alţi pasionaţi de fotografie, învăţând de la experţi şi explorând cele mai frumoase locuri. Vei descoperi tehnici şi trucuri care îţi vor îmbunătăţi fotografiile, iar activitaţile noastre pline de energie te vor ţine mereu în priză! Fie că îţi place să surprinzi portrete sau să explorezi spaţiile urbane, ori visezi să faci cândva un business din fotografie, această şcoală de vară va fi o experienţă valoroasă pentru oricine doreşte să-şi îmbunătățească abilitățile fotografice, să-și dezvolte creativitatea și să se conecteze cu alți fotografi pasionați. Înscrie-te acum şi pregăteşte-te pentru aventura vieţii tale fotografice!

Cu ce vă așteptăm?


* 14 ore de conţinut intensiv şi feedback despre fotografie în cadrul a 2 workshop-uri practice şi a unui masterclass

*traineri cu experienţă

*conţinut acţionabil de tip know-how, cu sfaturi utile şi exemple concrete pentru buna înţelegere a conceptelor teoretice

*suport de curs, ebookuri şi alte resurse utile

*sesiune de Q& A şi feedback de portofoliu

*posibilitatea de a testa echipamente foto-video de ultimă generaţie

*networking/socializare într-un cadru informal, la aer curat de munte şi un pahar de vorbă

*foc de tabără, poveşti împărtăşite, zâmbete şi amintiri de neuitat

Unde? Când? Cu cine?

Școala de Vară F64: Locație, perioadă și condiții de participare

  • Școala de Vară F64 se desfășoară cu prezență fizică în perioada 16-18 iunie 2023;

  • Locația de desfășurare este Domeniul Valea lupilor (Valea cu Struţi), Șirnea, str. Principala nr.190, jud. Brașov.

  • Condiții de participare: sete de cunoaștere pentru tot ce e important în creația vizuală, dar și bună dispoziție și multe zâmbete

  • Traineri: Bogdan Zop, Cristina Gârleșteanu, Cosmin Gârleșteanu, Andrei Popovici

Ce teme vor avea workshop-urile?

Workshop Fotografia de portret cu bliț în exterior (Bogdan Zop)

În multe situaţii suntem forţaţi să fotografiem în exterior, iar lumina naturală nu este cea mai potrivită pentru a pune în valoare subiectul fotografiat. În aceste situaţii utilizarea unui bliţ off-camera poate fi o soluţie foarte bună, însă adesea fotografii începători şi nu numai sunt uşor copleşiţi de utilizarea unui bliţ în combinaţie cu lumina puternică de exterior. La acest atelier vom învăţa cum să setăm aparatul, cum să setăm bliţurile, ce funcţii speciale ale acestora ne sunt necesare când lucrăm contra unei lumini de exterior puternice şi ce accesorii ne sunt de folos.

Agenda:

  • Introducere în lucrul cu bliţul
  • Cum trebuie să setez aparatul pentru a putea lucra cu bliţ ca lumină principală în exterior?
  • La ce ne este necesară funcţia de Highspeed Sync a bliţurilor şi totuşi cum putem să evităm utilizarea ei dacă dorim?
  • Practică: Realizarea de portrete cu model dedicat, în locaţie
Bogdan Zop

Despre Bogdan Zop:

Bogdan Zop a descoperit fotografia la 16 ani alături de o altă pasiune a sa, mersul pe role. La acea vârstă petrecea foarte mult timp în skateparkuri și a început să-și fotografieze prietenii care făceau diverse scheme. Astfel prima sa dragoste este fotografia de sport extrem și acțiune.
A absolvit Facultatea de Fotografie la Canterbury Christ Church University și a revenit în țară pentru a lucra ca fotograf freelancer. Are adunați și 5 ani de lucrat alături de echipa F64 ca și consultant de vânzări, începuți înainte de facultate și terminați după.
Ulterior și-a luat inima în piept și de aproximativ 8 ani este fotograf freelancer full-time. Plecând de la fotografia de sport extrem, și-a dezvoltat foarte mult abilitatea de a surprinde instantanee, de a declanșa în cel mai bun și inedit moment, astfel a deviat spre fotografia de eveniment, care este aproximativ 70% din practica sa.
A fotografiat evenimente pentru majoritatea brandurilor și agențiilor de publicitate din România, prin colaborări directe sau alături de alți fotografi colegi, festivaluri, concerte, evenimente sportive etc. De asemenea, este foarte apropiat și de fotografia de familie, fiind foarte pasionat să surprindă oamenii în cele mai frumoase momente din viața lor.
Ceilalți 30% se împart în diverse stiluri de fotografie, majoritatea fiind în jurul oamenilor: portrete, ședințe editoriale, fotografie de studio. Pe lângă practica sa profesională, în timpul liber este foarte pasionat de natură, de fotografia de peisaj, călătorie și animale.
De pe vremea când era consultant la F64 și-a dezvoltat pasiunea de a da mai departe informațiile deținute și astfel de 4 ani ține cursuri pentru începători, până acum având aproximativ 600 de cursanți cumulați.

Workshop Fotografia de stradă, cu practică în Brașov (Cristina și Cosmin Gârleșteanu)

Îţi doreşti ca fotografiile tale de stradă să nu fie doar poze făcute pe stradă? Vrei să îţi îmbunătăţeşti compoziţiile şi să ai la îndemână o serie de tips&tricks pentru imagini de impact? Îţi doreşti să ştii care ar fi cel mai potrivit echipament foto pentru tine? Şi cum poţi profita de el pentru a evidenţia lumina şi subiecţii în fotografia de stradă? Sau ce spune legislatia despre fotografia de stradă? Atunci acest workshop este pentru tine.

Agenda:

  • Fotografia de stradă: introducere şi definiţii
  • Subiectele în fotografia de stradă: ce şi cum abordăm?
  • Noţiuni de legislaţie: Ce spune legislaţia referitor la fotografia de stradă?
  • Practică: Fotografie de stradă pe străzile din Braşov.

Despre Cristina Gârleșteanu:

Lucrează în prezent în marketing. A urmat Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene (UBB Cluj-Napoca), însă pasiunea pentru fotografie a făcut-o să se apropie tot mai mult de acest domeniu. A fost Redactor Șef al revistei online FOTO4all. A coordonat o serie de ebook-uri despre fotografie, apărute la F64. A coordonat blogul F64. A co-fondat Bucharest Photo Week, primul festival de fotografie din București. A publicat fotografii și articole în revistele din România și nu numai. A participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât în țară cât și în străinătate, cele mai recente în Mexic și SUA (New York). Finalistă London Street Photography Festival. Este membră Women Street Photographers şi are o imagine inclusă în cartea publicată în martie 2021 de Prestel-USA. A publicat recent cartea Dincolo de creativitate și fotografie și albumul ”The Flight Odyssey”.

Cristina Gârleșteanu

Despre Cosmin Gârleșteanu:

Cosmin Gârleșteanu a urmat Academia de Studii Economice – Facultatea de Contabilitate, dar pasiunea pentru muzică l-a purtat către un alt tip de job, în radio. În prezent, lucrează ca editor de știri pentru o televiziune. Fotografia a fost mereu printre pasiunile sale, primând sentimenntul de libertate pe care i-l dă, înainte de orice altceva. A participat la numeroase expoziţii de fotografie de grup, atât în ţară cât şi în străinătate, a fost finalist al London, Miami și Bruxelles Street Photography Festival, speaker în cadrul Weddcamp 2022, iar recent, a publicat albumul „Bucharest”.

Cosmin Gârleșteanu

MASTERCLASS: Fotografia de profil de la A la Z (Andrei Popovici)

Consecvența este unul dintre secretele unei afaceri de succes. Clienții trebuie să știe exact ce vor primi în urma unei sesiuni foto, iar acel rezultat trebuie musai să fie de cea mai înaltă calitate. Fotografia de profil (pe engleză, de tip “headshot”) este un domeniu unde consecvența este recompensată, deoarece elimină orice obiecții sau rețineri ar avea un client de a apela la serviciile fotografului.
În acest masterclass practic vei învăța toți pașii unei afaceri de fotografie de profil, de la A la Z, pentru a obține rezultate similare cu imaginile alăturate.

Distilat în 5 ore pline de energie, vom parcurge toți pașii tehnici necesari, vom discuta cum interacționăm cu subiectul pentru a captura cea mai bună versiune a lor, cum alegem și retușăm rapid imaginile finale, apoi cum gestionăm și creștem această afacere, de la stabilirea prețului până la promovare și marketing.

Agenda:

  • Cum să construiești o afacere din fotografia de profil?
  • Cum să interacționezi cu subiectul pentru a obține o imagine care să-i prezinte într-o lumină bună?
  • Cum să luminezi, încadrezi, editezi un portret de profil, pentru a obține rezultate
  • Practică: Realizarea de fotografii tip headshot în locaţie, cu model şi editarea fotografiilor.
Andrei Popovici

Despre Andrei Popovici:

Andrei Popovici face poze din liceu și fotografii din facultate. După ce a studiat fotografia de artă la SUNY Plattsburgh cu Sue Lezon și fotografia comercială la Hallmark Institute of Photography cu Gregory Heisler, Andrei a lucrat la Maine Media Workshops + College și la Capture Integration în Miami, Florida.
Toate aceste experiențe i-au oferit o viziune completă asupra lumii fotografice, de la fine art la fotografie comercială, de la partea artistică la partea tehnică, de înaltă calitate. Este lector în cadrul Academiei F64, unde susține un curs de Lightroom, dar și speaker in cadrul diverselor evenimente pe care le-am organizat.
Fotografiile lui Andrei se găsesc pe website-ul personal la https://www.andreipopovici.net/ sau pe cel comercial la https://www.andy-pop.com/, iar pe Instagram la @adyus sau @andypop.

Numărul de locuri este limitat la 25, iar din experiența workshop-urilor F64 , acestea se epuizează rapid. Așadar, dacă nu vrei să ratezi Școala de F64, rezervă-ți locul cât mai repede!

Partenerii Școlii de Vară F64

Despre SONY Corporation: Sony Corporation este o companie din domeniul divertismentului cu o fundație solidă în domeniul tehnologiei. De la jocuri și servicii de rețea la muzică, imagini, electronice, semiconductori și servicii financiare, scopul companiei Sony este acela de a aduce emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei. Pentru mai multe informații vizitați http://www.sony.net/.

Despre Epson: Lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informațiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise.
Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenți, sisteme de detecție şi roboți industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovațiilor şi depășirii așteptărilor clienților în ceea ce privește imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotică.

Despre Benq: Întemeiată pe viziunea corporativă „Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life”, BenQ Corporation este lider mondial în furnizarea de soluții și tehnologie umană, având ca scop îmbunătățirea fiecărui aspect al vieții consumatorilor. Pentru a-și realiza viziunea, compania se concentrează pe aspectele care contează cel mai mult pentru oamenii de astăzi – stilul de viață, afaceri, asistență medicală și educație – cu speranța de a oferi oamenilor mijloacele de a trăi mai bine, de a crește eficiența, de a se simți mai sănătoși și de a îmbunătăți învățarea. Astfel de mijloace includ un portofoliu extins de produse și tehnologii încorporate orientate către utilizatori, de la proiectoare digitale la monitoare, afișaje interactive de format mare, produse audio, produse cloud pentru consumatorii finali, comunicații mobile și iluminare lifestyle. Because it matters.

De ce să participi la Școala de Vară F64?

 Există mai multe motive pentru care ar trebui să participi la școala de vară. Iată câteva dintre ele:
1. Înveți mai multe despre tehnica fotografică: workshop-urile îți vor oferi oportunitatea de a învăța mai multe despre tehnica fotografică, inclusiv despre setarea blițurilor și a luminilor de studio , plus alte aspecte tehnice importante.
2. Îmbunătățești calitatea fotografiilor tale: Prin învățarea tehnicilor avansate de fotografiere, vei putea să-ți îmbunătățești calitatea fotografiilor și să obții rezultate mai bune.
3. Îți dezvolți creativitatea: Școala de vară îți va oferi ocazia să-ți dezvolți creativitatea și să experimentezi cu diferite tehnici și stiluri de fotografiere.
4. Îți extinzi rețeaua de contacte: Participarea în cadrul școlii de vară îți poate oferi oportunitatea de a întâlni alte persoane pasionate de fotografie și de a-ți extinde rețeaua de contacte.
5. Testezi cele mai performante echipamente foto-video și poți realiza cu ajutorul acestora super fotografii pentru portofoliul propriu.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Imi doresc sa invat cat mai multe lucruri noi de la cei mai buni in domeniu.

    • Super! Atunci te asteptam alaturi de noi la Scoala de Vara 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.